Καλύπτεται το Invisalign με οδοντιατρική ασφάλιση;

Γνωρίζατε ότι οι ορθοδοντικές θεραπείες, συμπεριλαμβανομένων των νάρθηκας και των συσκευών αφαίρεσης, είναι οι πιο κοινές ιατρικές επεμβάσεις στο πλαίσιο της ιδιωτικής ασφάλισης υγείας (βάσει πληροφοριών από τον Διαμεσολαβητή της Αυστραλιανής Ιδιωτικής Ασφάλισης Υγείας); Αυτό θα σας διαβεβαιώσει ότι η θεραπεία σας με invisalign μπορεί να συμπεριληφθεί στην οδοντιατρική σας ασφαλιστική κάλυψη. Λάβετε υπόψη ότι τέτοια κάλυψη είναι διαθέσιμη μόνο στην ιδιωτική ασφάλιση υγείας.

Πώς να διεκδικήσετε τη θεραπεία σας Invisalign

Το γεγονός ότι το invisalign είναι μια μορφή αφαιρούμενου νάρθηκα, σημαίνει ότι θα ταξινομηθεί ως ορθοδοντική θεραπεία. Σε αυτήν την περίπτωση, ο Διαμεσολαβητής της Αυστραλιανής Ιδιωτικής Ασφάλισης Υγείας (PHIO) παρέχει έναν χρήσιμο οδηγό για να σας βοηθήσει να διεκδικήσετε αυτήν τη θεραπεία.

Το PHIO συμβουλεύει ότι θα πρέπει να λάβετε ένα γραπτό σχέδιο θεραπείας από τον ορθοδοντικό σας, εκ των προτέρων. Αυτό συμβαίνει γιατί διάφορα ταμεία υγείας πρέπει πρώτα να καθορίσουν τα ορθοδοντικά σας οφέλη, με βάση το Σχέδιο Ορθοδοντικής Θεραπείας.

Ένα σχέδιο θεραπείας συνήθως περιλαμβάνει λεπτομέρειες όπως:

– Εκτιμώμενη διάρκεια θεραπείας

– Συνολικό κόστος θεραπείας

– Αριθμός οδοντιατρικού αντικειμένου για την αναγνώριση της θεραπείας

– Πώς θα πληρώσετε για τη θεραπεία (αυτό μπορεί να είναι σε μηνιαίες δόσεις ή εφάπαξ πληρωμή).

Όταν παρουσιαστεί ένα αντίγραφο του σχεδίου θεραπείας, το ταμείο υγείας σας θα σας παράσχει μια προσφορά παροχών. Μια τέτοια προσφορά θα βασίζεται στη θεραπεία σας, καθώς και στο επίπεδο κάλυψης.

Όρια οφελών και περίοδοι αναμονής

Διαφορετικά ταμεία υγείας προσφέρουν ποικίλα όρια παροχών. αν και όλοι τείνουν να έχουν παρόμοια περίοδο αναμονής 12 μηνών. Μια περίοδος αναμονής είναι απλώς ο χρόνος που χρειάζεται να περιμένετε, μετά την έναρξη της κάλυψής σας, προτού δικαιούστε να διεκδικήσετε τυχόν παροχές. Θυμηθείτε να ψωνίσετε πρώτα για ταμεία υγείας που προσφέρουν τα καλύτερα όρια παροχών, πριν καταλήξετε σε ένα.

Ορισμένα κεφάλαια προσφέρουν δεδουλευμένα οφέλη, ενώ άλλα έχουν μόνο σταθερά οφέλη. Στην περίπτωση των σταθερών παροχών, θα σας επιτρέπεται να διεκδικείτε ένα ορισμένο ποσό παροχών ετησίως, το οποίο θα έχει επίσης ένα συνολικό όριο πέραν του οποίου δεν μπορείτε να διεκδικήσετε κατά τη διάρκεια της ζωής σας. Στην περίπτωση των δεδουλευμένων παροχών, εξακολουθεί να υπάρχει ανώτατο όριο διάρκειας ζωής, αλλά το ποσό των ετήσιων παροχών αυξάνεται συνεχώς σε ετήσια βάση.

Όταν επιλέγετε την καταλληλότερη κάλυψη, λαμβάνετε πάντα υπόψη τα ετήσια οφέλη και τα ανώτατα όρια ζωής. Πρέπει να διασφαλίσετε ότι αυτά τα συγκεκριμένα ποσά θα αντισταθμίσουν σημαντικά το κόστος της ορθοδοντικής θεραπείας σας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα, καθώς η Αυστραλιανή Εταιρεία Ορθοδοντικών αποκαλύπτει ότι η ορθοδοντική θεραπεία τόσο για τους άνω όσο και για τους κάτω νάρθηκες θα κυμαίνονταν από $4.500 έως $8.000.

Η επιλογή του ιατρού σας μπορεί να επηρεάσει τα οφέλη σας

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να κατανοήσετε ξεκάθαρα τις προϋποθέσεις για την ασφάλιση υγείας σας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το ταμείο υγείας μπορεί να προσφέρει χαμηλότερα οφέλη εάν η ορθοδοντική θεραπεία σας πραγματοποιηθεί από γενικό οδοντίατρο αντί για ορθοδοντικό. Επομένως, θα πρέπει να ενημερώσετε εκ των προτέρων το ταμείο σας σχετικά με τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης. Ευτυχώς, πολλά ταμεία υγείας παρέχουν παρόμοια οφέλη, είτε λαμβάνετε θεραπεία από ορθοδοντικό είτε από γενικό οδοντίατρο.

Λαμβάνοντας υπόψη όλες τις τεχνικές πτυχές που μπορεί να επηρεάσουν τα οφέλη σας, θα πρέπει πάντα να αναλύετε προσεκτικά όλους τους όρους που ισχύουν για την κάλυψή σας. Αυτό θα διασφαλίσει ότι θα έχετε την πιο κατάλληλη κάλυψη για τη θεραπεία σας με invisalign.

Σχολιάστε