Κοινωνικοποιημένη ιατρική – καλό ή κακό για το EMS;

Ένα δημοφιλές θέμα που συζητείται συχνά στους πολιτικούς αγώνες και μεταξύ των παρόχων υγειονομικής περίθαλψης είναι η ανάγκη για εθνικοποιημένη ιατρική κάλυψη (κοινωνικοποιημένη ιατρική). Διάφορες άλλες χώρες όπως ο Καναδάς, η Αγγλία και η Αυστραλία χρησιμοποιούν τέτοιες υπηρεσίες. Ένα δημοφιλές επιχείρημα για την εθνικοποιημένη υγειονομική περίθαλψη είναι η διαθεσιμότητα ασφάλισης για όλους τους πολίτες ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση. Επιφανειακά, η ιδέα ακούγεται λογική, αλλά σε ένα έθνος που διοικείται από ιδιωτικές επιχειρήσεις μπορεί να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα από όσα αξίζει.

Η ασφαλιστική κάλυψη που παρέχεται τόσο από την πολιτειακή όσο και από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει αποδειχθεί ανεπαρκής και κακή για τις επιχειρήσεις. Όπως ισχύει ήδη, η κρατική χρηματοδότηση ασφάλισης υγείας επιστρέφει πένες στο δολάριο τόσο για επείγουσα όσο και για μη επείγουσα ιατρική περίθαλψη. Πολλά νοσοκομεία, ιδιωτικά ιατρεία και ιατρικές εγκαταστάσεις απομακρύνουν αυτούς τους ασθενείς λόγω σημαντικής έλλειψης αποζημίωσης.

Οι πάροχοι EMS βρίσκονται σε κακή θέση, καθώς δεν έχουν την επιλογή να αποτρέψουν τους μη πληρωτές ή τους πληρωτές που χρηματοδοτούνται από το κράτος. Αυτό αφήνει τις υπηρεσίες ασθενοφόρων και τα τμήματα έκτακτης ανάγκης να βασίζονται σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες για να αναπληρώσουν τις σημαντικές απώλειες που προκαλούνται από την κρατική ασφάλιση. Η μετάβαση σε ένα εθνικοποιημένο σχέδιο υγειονομικής περίθαλψης θα έθετε σίγουρα εκτός λειτουργίας τους περισσότερους ιδιωτικούς παρόχους.

Η απώλεια των ιδιωτικών υπηρεσιών EMS θα απαιτούσε από τις πολιτείες και τις τοπικές κυβερνήσεις να πάρουν τη χαλάρωση και να παρέχουν την υπηρεσία εις βάρος των φορολογουμένων. Αυτό φυσικά θα αύξανε σημαντικά τους φόρους εισοδήματος και ακίνητης περιουσίας για την πληρωμή της ασφάλισης και των υπηρεσιών που παρέχονται αντί των ιδιωτικών ιατρικών εργασιών.

Σίγουρα, η ύπαρξη περισσότερων κρατικών θέσεων εργασίας θα μπορούσε να οδηγήσει σε συνταξιοδοτικά προγράμματα και καλά οφέλη, αλλά ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων εργασίας θα μπορούσε να μειωθεί γρήγορα. Οι περικοπές στον προϋπολογισμό και το αυξανόμενο κόστος της επιχειρηματικής δραστηριότητας θα οδηγούσαν είτε σε αύξηση των φόρων είτε σε περικοπές θέσεων εργασίας. Μόλις μπει στο παιχνίδι η κυβερνητική γραφειοκρατία, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι ο αριθμός των ασθενοφόρων στους δρόμους θα μειωθεί. Οι τοπικές αστυνομικές υπηρεσίες αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα. Είναι δύσκολο να βρεις αστυνομικό τμήμα που να ισχυρίζεται ότι έχει επαρκές προσωπικό. Η κοινωνικοποιημένη ιατρική θα άφηνε τις υπηρεσίες EMS στην ίδια ακριβώς κατάσταση.

Το σύστημα υγείας μας στις Ηνωμένες Πολιτείες απέχει πολύ από το τέλειο. Η κατάχρηση του συστήματος, οι μηνύσεις και οι ανασφάλιστοι ασθενείς αυξάνουν συνεχώς το κόστος για την παροχή ιατρικής περίθαλψης. Πρέπει να γίνει δουλειά για την επίλυση αυτού του ζητήματος, αλλά όχι σε βάρος των φορολογουμένων.

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή σχόλια, μη διστάσετε να μου στείλετε e-mail.

Σχολιάστε