Κόστος Ασφάλισης Υγείας και Σύγχρονη Ιατρική

Φαίνεται ότι όσο περισσότερες ασφάλειες έχει κάποιος τόσο υψηλότερες είναι οι αμοιβές. Οι γιατροί τώρα κερδίζουν σημαντικά περισσότερα από όσα έβγαζαν αναλογικά πριν από λίγα χρόνια. Ενώ γνωρίζουν ότι οι ασθενείς τους μπορούν να ανακτήσουν το μεγαλύτερο μέρος του κόστους για την υπηρεσία τους, σπάνια δέχονται διαφωνίες από αυτούς. Στην Αυστραλία έχουμε το σύστημα Medicare που καλύπτει τα πάντα για όσους δεν έχουν ιδιωτική υγεία.

Ο προηγούμενος πρωθυπουργός, Τόνι Άμποτ, έβαλε αυτό το επιπλέον βάρος στους ανθρώπους ότι πρέπει να έχουν ασφάλιση υγείας. Μόνο οι συνταξιούχοι άνω των 75 ετών καλύπτονται πλέον από χύδην χρέωση. Δηλαδή δεν χρεώνονται και τα πληρώνει η κυβέρνηση. Πριν από τις αλλαγές Abbot, όλοι είχαν αυτό το είδος οφέλους, αλλά το κόστος ήταν μη βιώσιμο.

Εξαιτίας αυτής της αύξησης των τελών, η κυβέρνηση αναζητά τώρα τρόπους να τα μειώσει ακόμη περισσότερο. Η αύξηση του πληθυσμού από μετανάστες από το εξωτερικό επιβαρύνει επιπλέον το σύστημα. Μερικοί από αυτούς τους ανθρώπους θα πάνε σε δύο ή τρεις γιατρούς την ίδια μέρα νομίζοντας ότι θα βελτιωθούν γρηγορότερα. Μερικοί παίρνουν επίσης επιπλέον φάρμακα και τα πωλούν στο εξωτερικό.

Η σύγχρονη ιατρική είναι ακριβή και τώρα οι κτηνίατροι είναι επίσης στο ίδιο επίπεδο με το ιατρικό επάγγελμα όσον αφορά τις αμοιβές. Η συζήτηση ότι κάνουν σχεδόν το ίδιο ποσό μελέτης είναι ένας λογικός ισχυρισμός, αλλά όταν κάποιος δεν έχει ασφάλεια έναντι των λογαριασμών του, είναι μάλλον δύσκολο για πολλούς να το αντέξουν οικονομικά. Ως αποτέλεσμα, υποφέρει η ιδιοκτησία κατοικίδιων ζώων.

Δεν μπορούμε να πάμε πίσω στα παλιά συστήματα γιατί γίνεται πολύ περίπλοκο. Μόλις οι άνθρωποι κερδίζουν περισσότερα, είναι δύσκολο να τα αφαιρέσουν ξανά. Αυτό είναι ένα ακόμη δίλημμα με το οποίο αντιμετωπίζει η κυβέρνηση, καθώς δεν φαίνεται να υπάρχει περίπτωση να αναγκάσει να μειώσει το κόστος των ιατρικών λογαριασμών που καλύπτονται από το πρόγραμμά τους. Το κόστος της ιδιωτικής ασφάλισης αυξάνεται επίσης πέρα ​​από αυτό που οι περισσότεροι και τώρα αντέξουν οικονομικά.

Σχολιάστε