Κόστος Ιατρικής Θεραπείας, Φαρμάκων και Φαρμακευτικής Βιομηχανίας – Μυστική Αναζήτηση

Ο παλιός μακρινός θείος μου, που μετανάστευσε στις πολιτείες του Οχάιο πριν από δύο δεκαετίες, ήρθε στην Ινδία για εγχείρηση καρδιάς. Σε ανάκριση ενημέρωσε ότι οι υποδομές του νοσοκομείου με τους καλύτερους στις Η.Π.Α. Αλλά ο αριθμός των ασθενών σε καρδιοχειρουργική, οδοντιατρική, χειρουργική επέμβαση μαστού, αισθητική χειρουργική αυξάνεται με ρυθμό προσθήκης, πολλοί ασθενείς περιμένουν. Δεν υπάρχει λίστα αναμονής ασθενών για θεραπεία και χειρουργική επέμβαση στην Ινδία στα διεθνή νοσοκομεία όπως οι σχολές που είναι διαθέσιμες στην Ινδία με κόστος ιατρικών υπηρεσιών κατά περίπου 20%.

Οι ΗΠΑ ξοδεύουν περισσότερα σε θεραπείες και φάρμακα που η Ινδία ξοδεύει 1,16 δισεκατομμύρια ανθρώπους και το συγκριτικό κόστος της υγειονομικής περίθαλψης συνεχίζει να αυξάνεται. Η ανασκόπηση των αρχείων δείχνει ότι η ιατρική περίθαλψη που οι Ηνωμένες Πολιτείες ξοδεύουν περισσότερα από δύο δισεκατομμύρια δολάρια είναι το μεγαλύτερο ποσοστό του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος.

Στην Ινδία, η ιατρική ασφάλιση δεν έχει ακόμη αναπτυχθεί. Η κυβέρνηση έχει το νοσοκομείο της για θεραπεία με ονομαστικό κόστος για όλους τους κατοίκους της. Διάφορες ιατρικές θεραπείες και βασικά φάρμακα είναι ευρέως διαθέσιμα και σε ονομαστική τιμή σε σύγκριση με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η ιατρική διαδικασία που χρησιμοποιείται στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν εφαρμόζεται στην Ινδία. Πολλοί άνθρωποι δεν συμβουλεύονται γιατρούς και αγοράζουν φάρμακα γνωστά στα καταστήματα φαρμάκων. Πολλοί άνθρωποι στην αγροτική Ινδία συνεχίζουν να πιστεύουν στο σύστημα ιατρικής θεραπείας με φυτικά φάρμακα, γιόγκα, διαλογισμό και πολλά άλλα που είναι λιγότερο ακριβά. Δεν υπάρχει πρόβλημα ιατρικής περίθαλψης για πολλούς ηλικιωμένους γιατί υποστηρίζονται από το κοινό οικογενειακό σύστημα. Η ιατρική πρακτική δεν είναι σπουδαίο επάγγελμα στην Ινδία. Οι άνθρωποι που αναζητούν χρήματα στο ιατρικό επάγγελμα και τη φαρμακευτική βιομηχανία συνεχίζουν να μεταναστεύουν σε ανεπτυγμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η δραστηριότητα της ιατρικής και φαρμακευτικής βιομηχανίας επηρεάζει άμεσα τα κράτη των νοικοκυριών και τα έσοδα από τους φορολογούμενους. Οι περισσότεροι άνθρωποι στις ΗΠΑ λαμβάνουν την ασφάλιση υγείας τους από τον εργοδότη τους. Όχι όλοι όμως. Μεγάλοι εμπορικοί οίκοι παρέχουν ιατρική περίθαλψη. Αλλά οι περισσότεροι Αμερικανοί έχουν ασφάλιση υγείας στο επίπεδό τους ή παραμένουν χωρίς ιατρική ασφάλιση.

Ο κύριος λόγος για το υψηλό κόστος της ιατρικής και φαρμακευτικής βιομηχανίας στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι οι περισσότερες ιατρικές υπηρεσίες, οι υποδομές, η τεχνολογία και η ιατρική είναι πιο ακριβή από ό, τι στην Ινδία. Οι δυσκίνητες διαδικασίες για ιατρική περίθαλψη, όπως σαρωτές, μαγνητική τομογραφία για κοινές παθήσεις δίνουν μεγαλύτερο κέρδος για τη φαρμακοβιομηχανία σε βάρος των ανθρώπων του.

Κάποιοι λένε ότι η αμερικανική βιομηχανία ξοδεύει περισσότερα για ιατρική περίθαλψη και φάρμακα για τους υπαλλήλους της και για την εμπορία των προϊόντων της που δαπανά για την παραγωγή του προϊόντος της. Το επίπεδο της δραστηριότητας των μέσων ενημέρωσης στον ιατρικό κλάδο συνεχίζει να επηρεάζει τα μυαλά των απλών ανθρώπων και να κρύβει την πραγματικότητα των περιθωρίων κέρδους που διογκώνονται από τον Τύπο, τα ΜΜΕ και τη διαφήμιση στην τηλεόραση.

Εδώ είναι ο βασικός λόγος – ότι οι άνθρωποι των Ηνωμένων Πολιτειών επισκέπτονται την Ινδία για ιατρική περίθαλψη, ιδιαίτερα κοσμική και πλαστική χειρουργική για την ίδια ποιότητα που διατίθεται στην Ινδία σε πολύ φθηνότερη τιμή.

1. Η ίδια ιατρική θεραπεία, φάρμακα και υπηρεσίες που διατίθενται στην Ινδία για τις ίδιες χειρουργικές επεμβάσεις και ιατρικές θεραπείες για διάφορες ασθένειες είναι υψηλότερη στις Ηνωμένες Πολιτείες.

2. Το κόστος υποδομής των συστημάτων ιατρικής ασφάλισης των Ηνωμένων Πολιτειών, το οποίο προστίθεται στο κόστος της ιατρικής περίθαλψης, των φαρμάκων και των υπηρεσιών.

3. Ανώτερος εξοπλισμός υψηλής τεχνολογίας και διαδικασίες για κοινές ασθένειες που αυξάνει το κόστος της ιατρικής θεραπείας, της φαρμακευτικής αγωγής και της χειρουργικής επέμβασης που διατίθεται στην Ινδία.

4 Στην Ινδία, η ιατρική περίθαλψη, τα φάρμακα και η ιατρική βιομηχανία θεωρούνται απαραίτητες και κοινωνικές υπηρεσίες που αναμένεται να ακολουθήσουν τους διάφορους ελέγχους και το ηθικό πλεονέκτημα. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η ιατρική και φαρμακευτική βιομηχανία θεωρείται εταιρεία και τα περιθώρια κέρδους της είναι ανεξέλεγκτα.

5. Στην Ινδία, χρησιμοποιούνται συνήθως πολλά φάρμακα που είναι δέκα φορές φθηνότερα από τα ίδια φάρμακα που πωλούνται στα ονόματα οίκων που κατοχυρώνουν ευρεσιτεχνίες μεγάλου φαρμακευτικού και ιατρικού εξοπλισμού που πιστεύουν στη θρησκεία του πλούτου και σε τίποτα άλλο.

Οι κάτοικοι των Ηνωμένων Πολιτειών είναι θύματα των διογκωμένων περιθωρίων των δικών τους αγαθών και της διογκωμένης βιομηχανίας ιατρικής ασφάλισης και όχι οποιουδήποτε ανταγωνισμού στην Ινδία. Η φαρμακευτική βιομηχανία στην Ινδία αντιμετωπίζει κόστος ελέγχου και κόστος της αίθουσας ελέγχου εμπειρογνωμόνων, γιατί δεν μπορεί να εφαρμοστεί στη φαρμακοβιομηχανία στις ΗΠΑ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι πλέον συμβαλλόμενα μέρη στις συνθήκες για τα ανθρώπινα δικαιώματα που αφορούν τα δικαιώματα που σχετίζονται με την υγεία. Αυτό περιλαμβάνει το δικαίωμα στην υγεία και άλλα δικαιώματα σχετικά με τις προϋποθέσεις που είναι απαραίτητες για την υγεία. Ο Αμερικανός λαός θα πρέπει να υψώσει τη φωνή του ενάντια στα ασυνήθιστα υψηλά περιθώρια κέρδους της φαρμακευτικής βιομηχανίας και των ιατρικών εγκαταστάσεων στα νοσοκομεία.

Σχολιάστε