Λίστα ελέγχου ιστότοπων ασφαλιστικών πρακτορείων φιλικών προς κινητά

Καθώς πάνω από το 50% των επισκεπτών του ιστότοπου και των παραληπτών email βλέπουν πληροφορίες στις κινητές συσκευές τους και πολλοί το κάνουν από τις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων τους, είναι πάντα καλή ιδέα να ελέγχετε τον ιστότοπο του ασφαλιστικού σας φορέα για να διασφαλίσετε ότι οι πελάτες και οι υποψήφιοί σας έχουν μια θετική εμπειρία χρήστη ιστότοπου . Ακολουθούν ορισμένοι βασικοί τομείς στους οποίους πρέπει να εστιάσετε κατά τον έλεγχο του ιστότοπου του ασφαλιστικού σας φορέα:

Μην κάνετε ξεχωριστή έκδοση για κινητά του ιστότοπού σας

Πριν από μερικά χρόνια, η επιχείρησή σας μπορεί να έχει δύο ιστότοπους, έναν ιστότοπο για χρήστες επιτραπέζιων υπολογιστών και έναν για κινητές συσκευές. Αυτή είναι μια πολύ κακή ιδέα σήμερα, καθώς διπλασιάζει τις προσπάθειές σας και μπορεί να ενοχλήσει πελάτες, υποψήφιους πελάτες και μηχανές αναζήτησης.

Χρησιμοποιήστε τις αρχές του Responsive Design

Ο αποκριτικός σχεδιασμός χρησιμοποιεί κωδικοποίηση για να προσαρμόσει έναν ιστότοπο με βάση το μέγεθος της θύρας προβολής. Οι μέθοδοι έχουν προχωρήσει γρήγορα και δεν χρειάζεται πλέον να αποκρύπτετε περιεχόμενο από χρήστες κινητών. Μπορείτε να επιδείξετε το περιεχόμενό σας τόσο για επιτραπέζιους χρήστες όσο και για χρήστες κινητών.

Να χρησιμοποιείτε πάντα εικόνες υψηλής ανάλυσης

Με κινητές συσκευές που χρησιμοποιούν οθόνες αμφιβληστροειδούς υψηλής ανάλυσης, είναι σημαντικό ο ιστότοπός σας να χρησιμοποιεί τις εικόνες υψηλότερης ανάλυσης που είναι διαθέσιμες. Συνιστάται οι εικόνες για φορητές συσκευές να έχουν διπλάσια ανάλυση από τις εικόνες επιφάνειας εργασίας για να μπορούν να προσαρμόζονται στις οθόνες του αμφιβληστροειδούς.

Χρησιμοποιήστε μεγαλύτερα μεγέθη γραμματοσειράς

Το μέγεθος των γραμματοσειρών είναι σημαντικό όταν πρόκειται για τη σχεδίαση για κινητά. Οι γραμματοσειρές πρέπει να είναι αρκετά μεγάλες για ανάγνωση χωρίς περαιτέρω ζουμ. Ένας γενικός εμπειρικός κανόνας είναι να διατηρείτε το μέγεθος της κύριας γραμματοσειράς σας γύρω στα 14 px.

Το μέγεθος του κουμπιού πρέπει επίσης να είναι μεγάλο

Τα κουμπιά θα πρέπει επίσης να είναι μεγάλα σε φορητές συσκευές. Δεν θέλετε να απογοητεύσετε έναν πιθανό πελάτη επειδή προσπάθησε να πατήσει το κουμπί επαφής αλλά κατά λάθος πέτυχε την πολιτική απορρήτου σας. Γενικά, το 44px επί 44px είναι ένας καλός εμπειρικός κανόνας.

Κρατήστε το απλό

Μια απλούστερη διάταξη βοηθά στη διασφάλιση ότι δεν υπάρχουν λιγότερα σφάλματα κατά την προσαρμογή του μεγέθους που ταιριάζει σε μια κινητή συσκευή. Θα διευκολύνει επίσης τους υποψήφιους πελάτες και τους πελάτες σας να βρουν σχετικές πληροφορίες. Φροντίστε να ελέγξετε κάθε βασικό στοιχείο στον ιστότοπο του ασφαλιστικού σας φορέα και να εκτιμήσετε την αξία του. Κάθε στοιχείο τοποθετείται εκεί που είναι καλύτερα ορατό από τους επισκέπτες;

Χρησιμοποιήστε το Google Mobile Friendly Test

Χρησιμοποιήστε το Google Τεστ φιλίας με κινητό για να βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπός σας είναι συμβατός με κινητές συσκευές και ότι δεν αντιμετωπίζει προβλήματα που να εμποδίζουν τη σωστή εμφάνιση του ιστότοπου σε κινητές συσκευές. Η Google θεωρεί έναν ιστότοπο φιλικό προς κινητά, εάν το Googlebot της εντοπίσει τα ακόλουθα βασικά χαρακτηριστικά:

· Οι σύνδεσμοι και τα κουμπιά είναι εύκολα στη χρήση σε φορητή συσκευή

· Η γραμματοσειρά κειμένου είναι ευανάγνωστη χωρίς ζουμ

· Ο ιστότοπος αποφεύγει το ασυνήθιστο λογισμικό για κινητά, όπως το Flash

· Το περιεχόμενο και οι εικόνες μεγέθους αυτόματα χωρίς κύλιση

Εάν ο ιστότοπος της εταιρείας σας χρειάζεται ενημέρωση και δεν έχετε τους εσωτερικούς πόρους για να το κάνετε ή η εταιρεία σας θέλει να αυξήσει την εισερχόμενη επισκεψιμότητα και τους δυνητικούς πελάτες ασφάλισης, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να αναθέσετε την πρωτοβουλία του ιστότοπού σας σε μια εξειδικευμένη εταιρεία μάρκετινγκ ασφαλιστικών πρακτορείων.

Σχολιάστε