Μαθήματα από την εποχή των τυφώνων το 2017: Έχετε ασφάλιση πλημμύρας;

Χρειάστηκε λιγότερο από ένας μήνας για να γίνει η εποχή των τυφώνων του Ατλαντικού 2017 μια από τις χειρότερες στην καταγεγραμμένη ιστορία.

Ο τυφώνας Χάρβεϊ έφτασε στο νοτιοανατολικό Τέξας στις 25 Αυγούστου ως καταιγίδα κατηγορίας 4 με ανέμους ταχύτητας 130 mph. Το κύμα καταιγίδας αύξησε το νερό και τις παλίρροιες πάνω από 12 πόδια πάνω από το επίπεδο του εδάφους σε ορισμένα μέρη. Ο Χάρβεϊ κατέρριψε τα ρεκόρ βροχοπτώσεων καθώς ελίσσονταν για μέρες, με ορισμένες περιοχές να δέχονται περισσότερες από 40 ίντσες βροχής σε λιγότερο από 48 ώρες.

Ο τυφώνας Ίρμα έπληξε τη Φλόριντα στις 10 Σεπτεμβρίου ως καταιγίδα κατηγορίας 4. Σύμφωνα με ερευνητές, η Ίρμα είναι μια από τις πιο ισχυρές καταιγίδες που περιπλανιούνται στη λεκάνη του Ατλαντικού εδώ και πάνω από μια δεκαετία. Η Ίρμα είχε ανέμους ταχύτητας 185 mph για 37 ώρες, που είναι ο μεγαλύτερος κυκλώνας οπουδήποτε στον κόσμο που έχει διατηρήσει αυτό το επίπεδο έντασης.

Στις 20 Σεπτεμβρίου, ο τυφώνας Μαρία έφτασε στο Πουέρτο Ρίκο ως καταιγίδα κατηγορίας 4 με ανέμους ταχύτητας 150 mph. Ολόκληρο το νησί υπέστη καταστροφικές καταστροφές. Σε ορισμένα σημεία η ζημιά ήταν απόλυτη.

Ως ανεξάρτητος ασφαλιστικός πράκτορας που ζει και εργάζεται στη Νότια Φλόριντα για περισσότερα από 30 χρόνια, η προετοιμασία και η ανάκαμψη μετά από καταιγίδες δεν είναι κάτι καινούργιο. Όμως, φέτος ήταν διαφορετικά. Καθώς ο τυφώνας Ίρμα κατευθυνόταν προς τη νοτιοανατολική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών, λάβαμε έναν άνευ προηγουμένου αριθμό κλήσεων για ασφάλιση πλημμύρας. Γιατί;

Όλοι είδαν τις καταστροφικές πλημμύρες στο Τέξας που προκάλεσε ο τυφώνας Χάρβεϊ μόλις λίγες εβδομάδες νωρίτερα. Η ζημιά ήταν καταστροφική. Το ίδιο ήταν και η είδηση ​​ότι σχεδόν το 80% των ιδιοκτητών κατοικιών στις κομητείες που επλήγησαν πιο άμεσα από τις πλημμύρες δεν είχαν ασφάλιση για τις πλημμύρες.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης (FEMA), οι πλημμύρες είναι η πιο συνηθισμένη και πιο δαπανηρή φυσική καταστροφή. Το πρόγραμμα χαρτογράφησης κινδύνου πλημμύρας της FEMA χρησιμοποιείται για τον εντοπισμό των κινδύνων πλημμύρας, την αξιολόγηση των κινδύνων πλημμύρας και τον προσδιορισμό των απαιτήσεων ασφάλισης πλημμύρας.

Δυστυχώς, πάρα πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού και επιχειρήσεις αρνούνται να φέρουν ασφάλιση πλημμύρας απλώς και μόνο επειδή δεν βρίσκονται σε ζώνη υψηλού κινδύνου πλημμύρας. Ο τυφώνας Χάρβεϊ μας δίδαξε ότι όταν πρόκειται για πλημμύρες, η μητέρα φύση δεν δίνει σημασία στους χάρτες των ζωνών πλημμύρας της FEMA. Ούτε κι εσύ.

Οι ζώνες πλημμύρας πάντα χαρτογραφούνται εκ νέου, αλλά είναι μια μακρά διαδικασία που μπορεί να πάρει χρόνια. Οι ενημερωμένοι χάρτες γίνονται γρήγορα ξεπερασμένοι. Επιπλέον, η διαδικασία εντοπισμού ιδιοκτησίας που είναι επιρρεπής σε πλημμύρες δεν είναι τέλεια επιστήμη. Για παράδειγμα, οι προσδιορισμοί ζώνης πλημμύρας δεν λαμβάνουν επαρκώς υπόψη:

  • τοπικά ζητήματα αποχέτευσης.

  • μακροπρόθεσμη διάβρωση?

  • συνεχής ανάπτυξη·

  • Τοπογραφικές αποκλίσεις σε μεμονωμένες ιδιότητες. ή

  • αστοχία των αντιπλημμυρικών συστημάτων.

Αυτός είναι ο λόγος που όλοι θα πρέπει να εξετάσουν σοβαρά την ασφάλιση πλημμυρών, ανεξάρτητα από το αν βρίσκονται σε ζώνη υψηλού κινδύνου πλημμύρας. Τα ασφάλιστρα είναι σχετικά προσιτά, ιδιαίτερα όταν λαμβάνετε υπόψη τους κινδύνους που αναλαμβάνει ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο πλημμύρας, όπως:

  • υπερχείλιση εσωτερικών ή παλιρροϊκών υδάτων·

  • κατάρρευση γης κατά μήκος ενός υδάτινου όγκου από κύματα ή ρεύματα. και

  • ταχεία συσσώρευση επιφανειακών υδάτων από οποιαδήποτε πηγή, συμπεριλαμβανομένων φραγμένων αποχετεύσεων ομβρίων και σπασμένων σωλήνων νερού κάτω από την επιφάνεια του εδάφους.

Οι ανασφάλιστες ζημιές από πλημμύρες μπορούν να καταστρέψουν οποιοδήποτε σπίτι ή επιχείρηση. Κατά τη διάρκεια λίγων μόλις εβδομάδων, έχουμε δει την πτώση όχι ενός, ούτε δύο, αλλά τριών τυφώνων που κατατάσσονται μεταξύ των πιο ισχυρών καταιγίδων στην καταγεγραμμένη ιστορία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όσοι βασίζονται σε χάρτες πλημμυρικών ζωνών για να δικαιολογήσουν την απόφασή τους να μην αγοράσουν ασφάλιση πλημμύρας θα πρέπει να το επανεξετάσουν σοβαρά.

Σχολιάστε