Μην το κάνετε αυτό στη γάτα σας – μπορεί να την αναστατώσει

Τι κάνει τις γάτες δυστυχισμένες;

Οι γάτες είναι από τα πιο δημοφιλή κατοικίδια ζώα παγκοσμίως. Αυτό συμβαίνει επειδή είναι αξιολάτρευτα, παιχνιδιάρικα, αστεία και περίεργα, καθώς και χαμηλή συντήρηση σε σύγκριση με τα σκυλιά και άλλα ζώα. Είναι όμως πολύ περίεργα και κάθε αιλουροειδές έχει μια λίστα με πράγματα που του αρέσουν και δεν του αρέσουν. Εδώ είναι 6 από τα πράγματα που συνήθως μισούν.

Βόλτες με αυτοκίνητο

Οι γάτες, όπως και οι άνθρωποι, έχουν συνήθειες. Έχουν τη δική τους επικράτεια και τις ρουτίνες τους και το μισούν πραγματικά όταν γίνονται αλλαγές. Επιπλέον, η ιδέα ενός κινούμενου οχήματος τους κάνει να νιώθουν σύγχυση και δυστυχία. Ωστόσο, υπάρχει ένας καλός λόγος για τον οποίο στις γάτες δεν αρέσουν τα αυτοκίνητα. Έχουν την τάση να εμφανίζουν ναυτία και εμετό λόγω άγχους.

Λουτρά

Υπάρχει μια παλιά ιστορία για τις γάτες που μισούν να βρέχονται. Πρώτα απ ‘όλα, σε αντίθεση με τους ανθρώπους και τους σκύλους, οι γάτες δεν χρειάζονται μπάνιο, καθώς είναι καλές στο να περιποιούνται τον εαυτό τους. Υπάρχουν όμως κάποιες ράτσες όπως οι μεγάλες γάτες, που αγαπούν τα βρεγμένα πράγματα. Γενικά, μια κανονική οικιακή γάτα θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να αποφύγει το νερό.

Τρίψιμο για την κοιλιά

Ένα από τα σημεία που διαφοροποιούν τις γάτες από τα σκυλιά είναι το μίσος των πρώτων να τρίβονται στην κοιλιά. Οι γάτες έχουν πολύ δυνατό ένστικτο και το πιο ευάλωτο σημείο του σώματός τους είναι το στομάχι τους. Όταν ένα άτομο χαϊδεύει την κοιλιά μιας γάτας, αυτό προκαλεί μια αμυντική αντίδραση, όπως η γάτα μπορεί να επιτεθεί στο χέρι της χρησιμοποιώντας τα τέσσερα πόδια της, με τα νύχια της έξω. Η αντίδραση της γάτας είναι ένα αντανακλαστικό που έρχεται φυσικά, επομένως είναι καλύτερο να αποφεύγετε να αγγίζετε την κοιλιά της.

Δυνατοί θόρυβοι

Όταν μια γάτα ακούει έναν δυνατό θόρυβο, νομίζει ότι πλησιάζει ο κίνδυνος, οπότε αυτό θα προκαλέσει μια αντίδραση μάχης. Οι γάτες συνήθως χτυπούν όταν αισθάνονται ταραχή όπως πυροτεχνήματα, κορνάρισμα αυτοκινήτων και δυνατά πάρτι. Μερικές φορές, μια γάτα μπορεί να τρομάξει μόνο με ένα φτάρνισμα.

Βουρτσισμένο

Οι βούρτσες είναι αποδεκτές από γάτες που έχουν εκπαιδευτεί να τις ανέχονται όταν ήταν ακόμη μικρές. Διαφορετικά, μια γάτα θα παλέψει και θα προσπαθήσει να φύγει όταν την πλησιάσει κάποιος που κρατά μια βούρτσα. Οι γάτες μπορεί να είναι πολύ ευμετάβλητες και θα ενημερώσουν τους ανθρώπους αν τους αρέσει να τις βουρτσίζουν ή όχι.

Επιθετικό χάιδεμα

Οι γάτες μπορεί να θέλουν να δείξουν ότι είναι τραχιά αρπακτικά, αλλά βαθιά είναι πραγματικά μαλακές και χαδιάρες. Όταν οι άνθρωποι χαϊδεύουν τη γάτα τους πολύ επιθετικά, αυτή θα εκνευριστεί και μπορεί ακόμη και να την χτυπήσει με τα πόδια ή τα νύχια της. Επιπλέον, αυτό θα τονώσει υπερβολικά το κατοικίδιο ζώο αιλουροειδών τους και θα πυροδοτήσει την ανταπόκρισή του στη μάχη.

Υπερβολική Προσοχή

Στα σκυλιά αρέσει πάντα να τραβούν την προσοχή των ιδιοκτητών τους, αλλά από την άλλη πλευρά, στις γάτες αρέσει η ελάχιστη προσοχή. Οι γάτες δεν αντέχουν να τις παρακολουθούν, να τις μεταφέρουν συνέχεια ή να τις αναγκάζουν να αντέχουν το συνεχές χάιδεμα. Όταν οι γάτες θέλουν την προσοχή του ιδιοκτήτη τους, νιαουρίζουν συνεχώς και τρίβονται στο πόδι τους. Δεν χρειάζεται να το επιβάλλετε αυτό.

Σχολιάστε