Μια έξυπνη λίστα ελέγχου για ταξίδια με το κατοικίδιό σας

Εσείς και το κατοικίδιό σας είστε αχώριστοι, σωστά;

Εάν είστε ένας από τους πολλούς ιδιοκτήτες κατοικίδιων που δεν αντέχουν να εγκαταλείψουν τον σκύλο, τη γάτα ή άλλο είδος κατοικίδιου ζώου, θα χαρείτε να μάθετε ότι η τάση να παίρνετε μαζί σας τον γούνινο φίλο σας σε διακοπές βρίσκεται σε ανοδική πορεία. Πολλοί, μάλιστα, επιλέγουν να συμπεριλάβουν κατοικίδια σε ταξιδιωτικά σχέδια.

Αλλά όπως κάθε καλό, το να παίρνετε το κατοικίδιό σας μαζί σας σε ένα ταξίδι μπορεί να πάει στραβά αν δεν σχεδιάσετε σωστά τα πράγματα.

Οι άνθρωποι της ταξιδιωτικής ασφάλισης γνωρίζουν τον προγραμματισμό. Γι’ αυτό συγκεντρώσαμε 6 σημαντικές συμβουλές που θα βοηθήσουν εσάς και το κατοικίδιό σας να απολαύσετε τις διακοπές μαζί ως ομάδα χωρίς τον κίνδυνο ατυχημάτων.

Λοιπόν, εδώ ακολουθούμε τις έξυπνες οδηγίες, κάθε έμπειρος ταξιδιώτης με κατοικίδιο πρέπει να αναθεωρήσει και να ακολουθήσει.

Έξι βασικά πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν ταξιδέψετε με ένα κατοικίδιο

• Για οδικό ταξίδι: Κρατήστε τον σκύλο ή τη γάτα σας σε έναν ειδικό μεταφορέα σχεδιασμένο για ταξίδια. Εάν αυτό δεν λειτουργεί, βεβαιωθείτε ότι η κίνηση του κατοικίδιου ζώου σας περιορίζεται στο πίσω κάθισμα. Με αυτόν τον τρόπο, δεν μπορεί να σας ενοχλήσει, ενώ η συγκέντρωση σας θα πρέπει να είναι μόνο στην οδήγηση, στο να ακολουθείτε τις οδικές πινακίδες και να φτάσετε με ασφάλεια στον προορισμό σας. Θυμηθείτε να κάνετε συχνές στάσεις ανάπαυσης όπου εσείς και το κατοικίδιό σας μπορείτε να τεντώσετε τα άκρα, να ασκηθείτε και να ανακουφιστείτε. Ακολουθήστε τον κανόνα σχετικά με τα οχήματα: μην αφήνετε ποτέ ένα παιδί ή κατοικίδιο μέσα μόνο του γιατί τα αυτοκίνητα μπορεί να ζεσταθούν γρήγορα και να γίνουν παγίδες θανάτου – όχημα τραγωδίας.

• Όταν ταξιδεύετε με αεροπλάνο, κάντε όλες τις ερωτήσεις σχετικά με τους κανόνες σχετικά με το να πάρετε το κατοικίδιό σας μαζί σας. Είναι καλύτερο να έχετε το κατοικίδιο ζώο σας στην καμπίνα μαζί σας ενώ βρίσκεστε στο αεροπλάνο, αλλά αν αυτό δεν είναι επιλογή, επιλέξτε μια απευθείας πτήση που έχει λιγότερους κινδύνους από μια πτήση ανταπόκρισης. Έχετε πάντα επάνω σας μια φωτογραφία του κατοικίδιου ζώου σας, έτσι ώστε να έχετε οπτική απόδειξη της ταυτότητάς σας.

• Κανονίστε όλα τα απαραίτητα έγγραφα ταυτότητας. Εάν μπορείτε να κάνετε μικροτσίπ στο κατοικίδιό σας, αυτός είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να επιβεβαιώσετε την ταυτότητά σας. Βεβαιωθείτε ότι η ετικέτα στο κατοικίδιό σας έχει τα τρέχοντα στοιχεία επικοινωνίας σας, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού του κινητού σας τηλεφώνου. Και είναι καλή ιδέα να έχετε στην κατοχή σας τον εμβολιασμό και τα ιατρικά αρχεία του κατοικίδιου ζώου.

• Μην ξεχάσετε να τοποθετήσετε όλα τα απαραίτητα για το κατοικίδιο σας μέσα στις αποσκευές σας. Αυτό θα πρέπει να περιλαμβάνει προτιμώμενα παιχνίδια, μαξιλάρια για ύπνο και σνακ.

• Ο κλάδος της φιλοξενίας γίνεται όλο και πιο φιλικός προς τα κατοικίδια, γι’ αυτό κάντε σχέδια να μείνετε σε ένα ξενοδοχείο που καλωσορίζει εσάς και το κατοικίδιό σας. Μπορείτε επίσης να βρείτε ιδιοκτήτες εξοχικών ακινήτων που θα χαρούν να νοικιάσουν σε όσους έχουν κατοικίδια, καθώς και εταιρείες κοινής χρήσης σπιτιού που θα καλύψουν τις ανάγκες του κατοικίδιου ζώου σας. Φροντίστε να είστε έγκαιρα για να φέρετε το κατοικίδιό σας μαζί, αν και έτσι δεν θα συναντήσετε χτυπήματα κατά την άφιξή σας.

• Δεν ωφελεί να φέρετε το κατοικίδιό σας στις διακοπές για να κάθεται απλώς στο δωμάτιο του ξενοδοχείου. Βεβαιωθείτε ότι όλη η διασκέδασή σας είναι κατάλληλη για τα κατοικίδια και κάντε την έρευνα σχετικά με εστιατόρια και χώρους αναψυχής, έτσι ώστε το κατοικίδιό σας να έχει πρόσβαση.

• Συζητήστε με ένα έμπειρο επαγγελματία ασφαλιστικό γραφείο σχετικά με την καλύτερη ταξιδιωτική ασφάλιση που αφορά εσάς και το κατοικίδιό σας.

Σχολιάστε