Να είστε βέβαιοι ότι θέλετε πραγματικά ένα κουτάβι

Όπως οι άνθρωποι φτάνουν ως μωρά, έρχονται με διαφορετική ιδιοσυγκρασία και ενηλικιώνονται, ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΥΤΑΒΙΑ. Ενώ τα κουτάβια μπορεί να μην χρειάζονται τόση φροντίδα όσο τα μωρά, είναι καλή ιδέα να εξετάσετε μια λίστα με πράγματα που θα απαιτήσουν συγκεκριμένο χρόνο για να φροντίσετε το κατοικίδιό σας. Είναι σημαντικό να διατηρείται υγιές και ένα μέλος της οικογένειας με καλή συμπεριφορά.

Πριν αγοράσετε ένα κουτάβι, αποφασίστε πόσο χρόνο μπορείτε να αφιερώσετε

Περιποίηση

Τα μακρυμάλλη σκυλιά πρέπει να είναι περιποιημένα, διαφορετικά θα τρώτε τρίχες για πρωινό.

Ορισμένες φυλές απαιτούν τακτικά ταξίδια στο σαλόνι ομορφιάς.

Άλλες ράτσες ρίχνουν το τρίχωμα τους.

Υπάρχουν σκυλιά με κοντό τρίχωμα και εξακολουθούν να χρειάζονται βούρτσισμα, όχι τόσο συχνά.

Ασκηση

Έχετε πίσω αυλή; Οχι? Ήρθε η ώρα να βγάλουμε βόλτα τον σκύλο!

Ορισμένες ράτσες απαιτούν πολλή άσκηση. Μάθετε ποιες ράτσες απαιτούν άσκηση, γιατί όταν δεν ασκούνται αρκετή βαριούνται και το βγάζουν στα έπιπλά σας.

Εάν ζείτε σε διαμέρισμα (3 πτήσεις πάνω), αυτός είναι ένας σημαντικός τομέας που πρέπει να εξετάσετε.

Εκεί είναι ράτσες απόλυτα κατάλληλες για διαμερίσματα.

Εκπαίδευση

Κατά ειρωνικό τρόπο, μερικές από τις πιο έξυπνες ράτσες είναι οι πιο δύσκολες στην εκπαίδευση.

Εξετάζετε την προπόνηση του ασήμαντου, την πρόληψη της μάσησης, το άλμα, το γαύγισμα ή δεν πρέπει να γαβγίζει, όσο λίγα σε μια μακρά λίστα ειδών που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Όσο περισσότερο χρόνο αφιερώνετε εκπαιδεύοντας το κουτάβι και είστε σταθεροί μαζί του, τόσο πιο ευτυχισμένη είναι η οικογένεια με την επιλογή. Γίνεται πιο εύκολο όταν έχετε πείσει το κουτάβι σας ότι είστε το αρσενικό Άλφα ή η μαμά Άλφα.

Ένας γνωστός εκπαιδευτής σκύλων έχει τρία βασικά σημεία σχετικά με την εκπαίδευση:

• Μην φωνάζετε ποτέ στο κουτάβι ή τον ενήλικο σκύλο σας!

• Εσυ πρεπει πιάσε το κουτάβι στην πράξη να κάνεις κάτι λάθος για να διορθώσεις τη συμπεριφορά, και όταν το κάνεις, πήγαινε σε αυτόν.

• Μην του πεις “Έλα!” εκείνη τη στιγμή, αλλιώς δεν θα του τηλεφωνήσει την επόμενη, γιατί θα νομίζει ότι έχει πρόβλημα.

Πριν αγοράσετε ένα κουτάβι, εξετάστε τα χαρακτηριστικά της φυλής.

Ορισμένες ράτσες είναι υπάκουες, αλλά απαιτούν πολύ χρόνο στο πρόσωπο. προσδιορίστε εάν η φυλή που σας ενδιαφέρει είναι «απαραίτητη». Μερικές ράτσες είναι πολύ επίμονες. πόσο χρόνο θέλετε να αφιερώσετε στην προπόνηση; Ορισμένες ράτσες είναι επιθετικές. Έχετε παιδιά? Χρειάζεστε σκύλο φύλακα; μπορείς να είσαι αρκετά σταθερός;

Η Επένδυση

Μαζί με το κόστος αγοράς, υπάρχουν και οι λογαριασμοί του ινστιτούτου ομορφιάς, τα τρόφιμα δεν είναι ακριβά για ένα μικρόσωμο σκυλί, αλλά μπορούν να τοποθετηθούν για μεγαλύτερες ράτσες. Μετά είναι οι λογαριασμοί κτηνιάτρων. Ορισμένες ράτσες είναι πιο σκληρές από άλλες. Ορισμένες ράτσες έχουν αλλεργίες, δυσπλασία ισχίου, ευαίσθητο στομάχι ή τείνουν σε διαταραχές άγχους αποχωρισμού. Οποιεσδήποτε ράτσες, που εισήχθησαν πρόσφατα στις ΗΠΑ, θα είναι πιο ακριβές, καθώς και οι ράτσες που θεωρούνται “Μοδάτη” ή “Μέσα”.

Τελική συμβουλή

Πριν αγοράσετε ένα σκύλο, πηγαίνετε στη βιβλιοθήκη ή σε έναν καλό ιστότοπο για κουτάβια και διαβάστε ό,τι μπορείτε για τις ράτσες που σας ενδιαφέρουν. Συγκρίνετε τα, όχι μόνο με την οικογένεια που έχετε τώρα, αλλά και με την οικογένεια που θα έχετε. Τελευταίο, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, βεβαιωθείτε ότι αγοράζετε από έναν αξιόπιστο κτηνοτρόφο που θα σας παρέχει εγγύηση υγείας.

Σχολιάστε