Ξετυλίγοντας τα σχέδια συμπληρωμάτων Medicare και Medicare

Συγχαρητήρια, γίνεστε 65 ετών και πληροίτε τις προϋποθέσεις για Medicare. Οι μηνιαίες παροχές σας από την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση περιλαμβάνουν την κοινωνική ασφάλιση καθώς και κρατήσεις για το Μέρος Α και Β του Medicare. Παρακάτω θα σας δώσουμε μια σύντομη περίληψη και θα σας καθοδηγήσουμε στα πρώτα βήματα κατανόησης των επιλογών Medicare που έχετε στη διάθεσή σας. Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για ενδελεχή αναθεώρηση. Για να κατανοήσετε πλήρως τα οφέλη που θα λάβετε στο πλαίσιο του Medicare, διαβάστε το περιεκτικό φυλλάδιο για ηλικιωμένους “Επιλογή Πολιτικής Medigap: Ένας Οδηγός Ασφάλισης Υγείας για Άτομα με Medicare”.

Γνήσια ανταλλακτικά Medicare A & B

Όπως γνωρίζουμε, υπάρχουν 3 μέρη στο Medicare-Μέρος Α, Β και Δ. Το Μέρος Α (ασφάλιση νοσοκομείου) το οποίο διαχειρίζεται η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση καλύπτει τα έξοδα νοσοκομειακής περίθαλψης και βοηθά στην κάλυψη εξειδικευμένων νοσηλευτικών εγκαταστάσεων, ξενώνων και ορισμένων εξόδων υγειονομικής περίθαλψης στο σπίτι. Το Μέρος Β του Medicare καλύπτει γιατρούς και υπηρεσίες, περίθαλψη εξωτερικών ασθενών και ορισμένες προληπτικές υπηρεσίες που βοηθούν στη διατήρηση της υγείας σας όταν είστε άρρωστοι. Το ασφάλιστρο για το Μέρος Α είναι 443,00 $ ανά μήνα και εκτός εάν είστε ανάπηροι ή έχετε επιδόματα επιζώντων από σύζυγο που καλύπτεται από την Κοινωνική Ασφάλιση, αυτά τα έξοδα είναι τα ίδια για όλους και μέρος του επιδόματος. Το ασφάλιστρο του Μέρους Β ξεκινά από 96,40 $ (μπορεί να κοστίσει περισσότερο ανάλογα με το ετήσιο εισόδημά σας) και αποσύρεται απευθείας από τον έλεγχο κοινωνικής ασφάλισης. Μπορείτε να εξαιρεθείτε από την κάλυψη του Μέρους Β, εάν το επιλέξετε. Τόσο το Α (παροχές νοσοκομείου) όσο και το Β (Παροχές γιατρού και ιατρικές παροχές) έχουν εκπτώσεις, συνασφάλιση/συμπληρωμές και μέγιστα οφέλη με επιπλέον ημέρες εφεδρείας εφ’ όρου ζωής. Υπάρχουν κενά στο κυβερνητικό σχέδιο και τις πληρωμές θα είστε άμεσα υπεύθυνοι να πληρώσετε. Η επιλογή ενός συμπληρωματικού προγράμματος από έναν ιδιωτικό ασφαλιστή μπορεί να καλύψει μέρος αυτών των κενών.

Κάλυψη συνταγογραφούμενων φαρμάκων της Medicare (Μέρος Δ)

Το τμήμα Δ, που προστέθηκε στον νόμο που τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2006, θεσπίστηκε υπό την κυβέρνηση Μπους και χρηματοδοτείται από δολάρια των φορολογουμένων. Εάν είχατε πρόγραμμα Medicare πριν από τον Ιανουάριο του 2006, μπορεί να έχετε μια πολιτική Συμπληρώματος Medicare που περιλαμβάνει κάλυψη φαρμάκων. Εάν είστε νέος στο Medicare, μπορείτε να επιλέξετε ένα ξεχωριστό πρόγραμμα για φάρμακα. Υπάρχουν δύο τρόποι για να αγοράσετε ένα σχέδιο φαρμάκων – ως μέρος ενός προγράμματος Medicare Advantage ή ενός ξεχωριστού Προγράμματος Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων Medicare. Δεδομένου ότι το Μέρος Δ παρέχει βασικές καλύψεις με μεγάλες εκπτώσεις και συμπληρωματικές πληρωμές, εκτός από τις διαφορές πριμοδότησης, αυτές οι συμπληρωματικές πολιτικές φαρμάκων πρέπει να προσφέρουν Τυπικά ή Γενικά Φάρμακα σε κάθε κατηγορία θεραπείας. Το να αποφασίσετε ποιο πρόγραμμα φαρμάκων είναι καλύτερο για εσάς μπορεί να είναι δύσκολο. Είναι χρήσιμο να γνωρίζετε τα φάρμακα και τις δόσεις σας πριν επιλέξετε το πρόγραμμα. Για εγκεκριμένα προγράμματα φαρμάκων, ανατρέξτε στον ιστότοπο του τμήματος ασφάλισης στην πολιτεία σας.

Σχέδια Μέρους Γ του Medicare Advantage

Στην περιγραφή του Medicare περιλαμβάνεται το Μέρος Γ, το οποίο μπορεί να υποθέσετε ότι είναι ένα πρόσθετο όφελος που λαμβάνετε — δεν είναι. Το Μέρος Γ είναι κάλυψη που μπορείτε να επιλέξετε αντί για το παραδοσιακό Medicare. Τα προγράμματα Medicare Advantage (MA) που προσφέρονται από ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες είναι ιδιωτικά προγράμματα που εγκρίνονται από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Η επιλογή ενός προγράμματος MA σημαίνει ότι θα απορρίψετε την κάλυψη μέσω του παραδοσιακού Medicare. Η ασφαλιστική εταιρεία έχει αυστηρούς κανόνες και κανονισμούς που πρέπει να ακολουθήσει και μπορεί να ανασταλεί για παραπλανητικό υλικό ή παραβάσεις. Ένας ανεξάρτητος αντιπρόσωπος πρέπει να έχει πιστοποιηθεί ξεχωριστά για την πώληση των προγραμμάτων Medicare Advantage επειδή θεωρείται ότι αποτελούν επέκταση της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης. Αυτά τα προγράμματα μπορεί να είναι HMO (Οργανισμοί Συντήρησης Υγείας), PPO (Προτιμώμενοι Οργανισμοί Παρόχου), PFFS (Ιδιωτική αμοιβή για υπηρεσία), MSA (Ιατρικοί Ταμιευτικοί Λογαριασμοί ή SNP (Προγράμματα Ειδικών Αναγκών). Με προγράμματα MA, δεν θα αγοράσετε Medicare Συμπληρωματικό πρόγραμμα αφού τα συμπληρωματικά οφέλη θα συμπεριληφθούν στο Μέρος Γ, πρόγραμμα MA.

Ποιο σχέδιο είναι καλύτερο για εσάς; Παρακάτω παρατίθενται μερικές από τις διαφορές μεταξύ των προγραμμάτων Medicare Advantage (MA) και Medicare Supplement (γνωστός και ως Medigap). 

Ο Γιατρός που θα επιλέξετε

Η πραγματική σας επιλογή με ένα MA έναντι ενός παραδοσιακού συμπληρωματικού προγράμματος Medicare είναι να βεβαιωθείτε ότι έχετε τους γιατρούς και τα νοσοκομεία που θέλετε. Τα περισσότερα προγράμματα MA είναι περιφερειακά και η ασφαλιστική εταιρεία μπορεί να μην προσφέρει πρόγραμμα MA στον ταχυδρομικό σας κώδικα, αλλά μπορεί να προσφέρει ένα πρόγραμμα συμπληρωμάτων Medicare στην περιοχή σας. Τα σχέδια MA ορίζουν το νοσοκομείο και τον γιατρό που πρέπει να δείτε. Εάν σας αρέσουν τα σχέδια HMO, πιθανότατα θα είστε ικανοποιημένοι με ένα πρόγραμμα MA. Εάν προτιμάτε να επιλέξετε τον δικό σας γιατρό και νοσοκομείο, θα ήταν καλύτερο να σας εξυπηρετήσει ένα πρόγραμμα συμπληρωμάτων PPO/Medicare. Πολλοί γιατροί θα λάβουν ασθενείς Medicare, αλλά δεν περιλαμβάνονται στη λίστα για να λάβουν ασθενείς Medicare Advantage. Κάντε πρώτα την εργασία σας και μάθετε τι είδους πρόγραμμα θα τιμήσει ο γιατρός σας.

Εγγυημένοι Εκδοθέντες Κανόνες

Ένας νόμος που ρυθμίζεται αυστηρά με το Medicare είναι Εγγυημένο ζήτημα. Πληροίτε τα κριτήρια για Medicare, Συμπλήρωμα Medicare ή πρόγραμμα Medicare Advantage, ακόμη κι αν έχετε προβλήματα υγείας (προϋπάρχουσες παθήσεις) τον πρώτο μήνα που δικαιούστε να καλύπτεστε κάτω από το Medicare Μέρος Β ηλικίας 65 ετών και άνω. Ωστόσο, αυτό το εγγυημένο δικαίωμα έκδοσης είναι καλό μόνο για 6 μήνες αφού πληροίτε τις προϋποθέσεις. Μετά από αυτό, η ασφαλιστική εταιρεία μπορεί να εγγυηθεί το ιατρικό ιστορικό σας και μπορεί να απορριφθεί, να αποκλειστεί για προϋπάρχουσες παθήσεις ή να επιβαρυνθείτε με επιπλέον χρέωση. Εάν καλύπτεστε από ένα πρόγραμμα ομαδικής ιατρικής ασφάλισης στην εργασία σας αφού πληροίτε τις προϋποθέσεις για το Μέρος Β, μπορείτε να περιμένετε έως ότου ολοκληρωθεί το ομαδικό σας πρόγραμμα προτού επιλέξετε ένα συμπλήρωμα ή πρόγραμμα MA, με εγγυημένη έκδοση. Απαιτείται να προσκομίσετε απόδειξη εγγραφής στο Μέρος Α και Β του Medicare για να αγοράσετε ένα συμπλήρωμα. (Υπάρχουν μερικές άλλες εξαιρέσεις για εγγυημένη έκδοση.) Σε κάθε περίπτωση, εάν σκοπεύετε να επιλέξετε ένα συμπληρωματικό πρόγραμμα για να καλύψετε τα κενά του Medicare ή θέλετε να πάρετε ένα πρόγραμμα Advantage, είναι καλύτερο να επιλέξετε την κάλυψη όταν είστε για πρώτη φορά ή όταν οι ομαδικές παροχές τελειώνουν με τον εργοδότη σας.

Σχέδια συμπληρωμάτων Medicare (Πολιτικές Medigap)

Οι πολιτικές του συμπληρώματος Medicare είναι διαθέσιμες για την κάλυψη των κενών των παραδοσιακών τμημάτων A & B. Αυτά τα προγράμματα είναι τυποποιημένα και ονομάζονται Σχέδια A έως L και πρέπει να προσφέρουν τα ίδια οφέλη, ανεξάρτητα από το ποια εταιρεία πουλά το πρόγραμμα. Δεν πωλούν όλες οι εταιρείες A – L. Τα ασφάλιστρα και οι συμβεβλημένοι γιατροί και τα νοσοκομεία είναι συνήθως οι κύριες διαφορές σε αυτά τα σχέδια. Τα σχέδια F & J προσφέρουν τις καλύψεις πλούτου για τα προγράμματα Medigap και επίσης καλύπτουν έκτακτα ταξίδια στο εξωτερικό, τα οποία μπορεί να είναι σημαντικά εάν ταξιδεύετε εκτός ΗΠΑ. Το Υπουργείο Ασφαλίσεων στην πολιτεία σας μπορεί να παράσχει μια λίστα εταιρειών που παρέχουν Συμπληρωματικά προγράμματα Medicare. Αυτά τα συμπληρωματικά προγράμματα είναι συνήθως λιγότερα από 180 $ ανά μήνα ανάλογα με την εταιρεία που επιλέγετε και οι περισσότεροι γιατροί που δέχονται το Medicare θα δεχτούν τα οφέλη του συμπληρωματικού προγράμματος που επιλέγετε, εφόσον το πρόγραμμα δεν είναι πρόγραμμα HMO ή MA. Και πάλι, συμβουλευτείτε το τμήμα τιμολόγησης των γιατρών σας για να βεβαιωθείτε ότι το σχέδιό σας θα γίνει αποδεκτό πριν από την τελική σας επιλογή.

Περίληψη

Υπάρχουν παροχές που δεν καλύπτονται από το Medicare. Αυτά περιλαμβάνουν: Μακροχρόνια Φροντίδα, Όραση, Οδοντιατρική, ακουστικά βαρηκοΐας, γυαλιά και νοσοκόμες ιδιωτικής υπηρεσίας κατά τη διάρκεια της ανάρρωσης από ασθένειες. Καθώς πλησιάζετε στην ηλικία των 65 ετών, το γραμματοκιβώτιό σας θα εκραγεί από προσφορές για προγράμματα Medicare Advantage και Medicare Supplement. Το υλικό μάρκετινγκ από την AARP και άλλους ανώτερους οργανισμούς μπορεί να προκαλέσει σύγχυση. Η κατανόηση των διαφορών μπορεί να σας εξοικονομήσει χρόνο και χρήμα. Η επιλογή ενός ανεξάρτητου αντιπροσώπου που έχει συνάψει σύμβαση για την πώληση τόσο του συμπληρώματος Medicare όσο και των προγραμμάτων Medicare Advantage είναι προς όφελός σας. Καλέστε ή επικοινωνήστε με το πρακτορείο μας για περισσότερες λεπτομέρειες και για τον δωρεάν οδηγό σας σχετικά με την “Επιλογή Πολιτικής Medigap: Ένας οδηγός για την ασφάλιση υγείας για άτομα με Medicare”.

Σχολιάστε