Οδηγός εταιρειών ασφάλισης σπιτιού: Ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε όταν αναζητάτε ασφαλιστική κάλυψη

Τι ακριβώς είναι η ασφάλεια κατοικίας; Μια τυπική πολιτική θα καλύπτει επισκευές ή ακόμα και ανακατασκευή του σπιτιού σας εάν υποστεί ζημιά από κοινούς κινδύνους όπως πυρκαγιά, κεραυνοί, βανδαλισμοί, κ.λπ. Εάν ζείτε κοντά σε ένα υδάτινο σώμα, μπορεί να λάβετε και κάλυψη πλημμύρας. Οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες κατοικιών θα προσφέρουν κάλυψη που πληρώνει για ιατρικά και νομικά έξοδα εάν κάποιος άλλος εκτός από εσάς ή ένα μέλος της οικογένειάς σας τραυματιστεί στην αυλή ή στο σπίτι σας.

Ορισμένα εσωτερικά αντικείμενα προστατεύονται, όπως τα έπιπλα, οι συσκευές, οι τοίχοι και τα παράθυρά σας, αλλά αντικείμενα όπως έργα τέχνης, κοσμήματα και άλλα συλλεκτικά αντικείμενα δεν καλύπτονται – τουλάχιστον σε μια γενική πολιτική. Συνήθως, θα πρέπει να ζητήσετε ειδική κάλυψη για τέτοια είδη. Εάν έχετε μια ακριβή συλλογή έργων τέχνης, αντίκες, κοσμήματα κ.λπ. για την οποία θέλετε να καλύψετε, ελέγξτε και δείτε πώς την καλύπτει κάθε ασφαλιστική εταιρεία ιδιοκτητών σπιτιού όταν συγκρίνετε τιμές.

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι το κόστος των τοπικών ξενοδοχειακών τιμών ή το κόστος που σχετίζεται με το να πρέπει να ζήσετε με συγγενή, εάν το σπίτι σας καταστεί μη κατοικήσιμο για κάποιο χρονικό διάστημα για οποιονδήποτε λόγο. Ίσως να επισκευάζεται ή και να ξαναχτίζεται. Θα άξιζε τον κόπο να έχετε κάλυψη στο συμβόλαιό σας που θα σας βοηθήσει με τα πρόσθετα έξοδα διαβίωσης εάν πρέπει να μείνετε αλλού; Ή έχετε συγγενείς ή ένα ασφαλές μέρος για να μείνετε κοντά και είστε σίγουροι ότι αυτά τα έξοδα δεν θα είναι πολλά.

Σημασία τοποθεσίας των ασφαλιστικών εταιρειών κατοικίας

Η τοποθεσία παίζει προφανώς τεράστιο ρόλο στο πόσο θα σας χρεώσουν οι ασφαλιστικές εταιρείες για τις πληρωμές σας. Θα είναι ένας μεγάλος παράγοντας, είτε σας αρέσει είτε όχι, εάν ζείτε σε μια περιοχή ευάλωτη σε πολλές φυσικές καταστροφές. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορείτε να το αντέξετε οικονομικά. Ενδέχεται να μπορείτε να λάβετε εκπτώσεις, εάν το κατάλυμά σας διαθέτει ορισμένες δυνατότητες ανθεκτικές στις καιρικές συνθήκες. Ακόμη και η εγκατάσταση ενός συστήματος καταιονισμού και συστήματος συναγερμού θα σας βοηθήσει πολύ να εξοικονομήσετε χρήματα.

Τι απαιτεί η τράπεζα ή ο ενυπόθηκος δανειστής σας; Μπορεί να σας ζητηθεί μόνο να έχετε αρκετή κάλυψη για να εξοφλήσετε την υποθήκη και όχι απαραίτητα να επισκευάσετε ή να αντικαταστήσετε το σπίτι. Εάν έχετε ήδη εξοφλήσει την υποθήκη, τότε υπολογίστε το κόστος των ΝΕΟΤΕΡΩΝ υλικών εάν το σπίτι σας πρέπει να ξαναχτιστεί. Μην σκέφτεστε πόσο αξίζει το ακίνητο αυτή τη στιγμή, σκεφτείτε πόσο θα κοστίσει η ανοικοδόμηση κάθε δωματίου καθώς και ολόκληρου του σπιτιού. Αν είναι ούτως ή άλλως ένα παλιό σπίτι τότε θα ήταν καλύτερα απλά να υπάρχει βασική κάλυψη και να ρισκάρω;

Αυτές είναι όλες ερωτήσεις που θα πρέπει να κάνετε όταν κάνετε έρευνα ασφαλιστικές εταιρείες κατοικιών. Το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσετε αυτή τη στιγμή είναι με την Lemonade Home Insurance. Αυτή η εταιρεία προσφέρει μια μοναδική, προσιτή προσέγγιση στην ασφάλιση και συνεργάζεται με όλους τους μεγάλους δανειστές. Μπορείτε εύκολα να λάβετε μια προσφορά σε δευτερόλεπτα.

Σχολιάστε