Οφέλη Ασφάλισης Ζωής για Ηλικιωμένους

Η πλειοψηφία των ηλικιωμένων κατοίκων της Βόρειας Αμερικής δεν είναι σε θέση να αντέξουν οικονομικά τη μακροχρόνια φροντίδα λόγω του υψηλού κόστους. Μόνο λίγοι ηλικιωμένοι χρησιμοποιούν την ασφάλισή τους για να καλύψουν τα έξοδα για μακροχρόνια φροντίδα. Αυτό είναι ένα σοβαρό θέμα. πάρα πολλοί ηλικιωμένοι είναι απροετοίμαστοι για αυτά τα έξοδα, αφήνοντας αυτούς και τις οικογένειές τους σε οικονομικό κίνδυνο. Υπάρχει μια λύση: η αγορά προστασίας ζωής μπορεί να βοηθήσει στην κάλυψη όλων των πιθανών εξόδων για μακροχρόνια φροντίδα. Υπάρχουν επίσης πολλά άλλα πλεονεκτήματα από την αγορά ασφάλισης ζωής για ηλικιωμένους. ενημερωθείτε για αυτά παρακάτω.

Παρέχετε οικονομική υποστήριξη στον σύζυγό σας

Τα παντρεμένα ηλικιωμένα ζευγάρια συχνά αγωνιούν να αφήσουν τα καλύτερα μισά τους με χρέη μετά τον θάνατό τους και για καλό λόγο. Οι κηδείες σε χώρες της Βόρειας Αμερικής είναι αρκετά ακριβές – μπορεί να κοστίσουν έως και 5.000 $ ή περισσότερο. Δεν μπορεί κάθε οικογένεια να αντέξει αυτά τα έξοδα και γι’ αυτό η κάλυψη ζωής έρχεται ως πρακτική λύση.

Τα ασφαλιστήρια συμβόλαια προστασίας ζωής μπορούν να καλύψουν πλήρως τα έξοδα της κηδείας και της ταφής του ενός συζύγου και αυτή η κάλυψη μπορεί να φέρει λίγη ηρεμία στον ασφαλισμένο. Καλύπτεται από μια πολιτική προστασίας της ζωής, το άτομο μπορεί να είναι σίγουρο ότι το σημαντικό του/της άλλος θα λάβει την απαραίτητη υποστήριξη για να αντιμετωπίσει την οικονομική πλευρά μιας κηδείας.

Επιπλέον, ένας επιζών σύζυγος μπορεί να χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια από την κάλυψη για να αυξήσει τις παροχές από το συνταξιοδοτικό του πρόγραμμα.

Η ασφάλιση ζωής για ηλικιωμένους διευκολύνει την αντιμετώπιση των εξόδων μιας κηδείας και αυτό σημαίνει ότι η οικονομική πίεση δεν επιβαρύνει την ήδη αγχωτική κατάσταση.

Μπορείτε ακόμα να λάβετε ασφάλιση ζωής εάν είστε άρρωστοι

Πολλές από τις ασφαλιστικές εταιρείες που παρέχουν παραδοσιακά συμβόλαια προστασίας ζωής συχνά αρνούνται να παρέχουν προστασία ζωής σε ηλικιωμένους που έχουν προϋποθέσεις. Μια σοβαρή ασθένεια ενέχει υψηλό κίνδυνο για τη ζωή σας, για να μην αναφέρουμε το γεγονός ότι η προχωρημένη ηλικία συμβάλλει επίσης σε αυτόν τον αυξημένο κίνδυνο. Αυτοί είναι οι κύριοι λόγοι για τους οποίους μια ασφαλιστική εταιρεία θα απορρίψει την αίτησή σας για ασφάλιση ζωής.

Ωστόσο, το να έχεις μια προϋπόθεση δεν σημαίνει ότι μένεις χωρίς κάλυψη ζωής. Υπάρχουν πολλές ασφαλιστικές εταιρείες που παρέχουν ασφάλιση σε άτομα που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να υποβληθούν σε εξετάσεις υγείας. Αυτό το είδος ασφάλισης, που συχνά ονομάζεται καμία ιατρική ασφάλιση ζωής, δεν απαιτεί ιατρική εξέταση για τα προσόντα. Ωστόσο, αυτό το χαρακτηριστικό κάνει επίσης την τιμή αυτού του είδους ασφάλισης υψηλότερη, σε σύγκριση με ένα παραδοσιακό συμβόλαιο προστασίας ζωής.

Υπάρχουν δύο τύποι ασφαλιστηρίων συμβολαίων ζωής που δεν απαιτούν εξέταση υγείας: εγγυημένη έκδοση και απλοποιημένη έκδοση. Το ασφαλιστικό πρόγραμμα εγγυημένης έκδοσης δεν απαιτεί ιατρικές εξετάσεις και ιατρικές ερωτήσεις. Αυτό σημαίνει ότι εγκρίνεστε για αυτήν την ασφάλιση αυτόματα, αλλά θα πρέπει να περιμένετε δύο χρόνια πριν αρχίσει να λειτουργεί το ασφαλιστήριο. Η απλοποιημένη ασφάλεια έκδοσης απαιτεί να απαντήσετε σε μια σειρά ερωτήσεων, αλλά δεν υπάρχει ιατρική εξέταση και το συμβόλαιο παρέχει κάλυψη από την πρώτη μέρα.

Η κατώτατη γραμμή: Η ασφάλιση ζωής είναι μια λογική επιλογή για ηλικιωμένους

Η πρόοδος στην τεχνολογία και την υγειονομική περίθαλψη καθιστά δυνατό για τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να ζουν περισσότερο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο ηλικιωμένος πληθυσμός υπερτερεί αριθμητικά από τον πληθυσμό των νεότερων ατόμων και είναι επίσης ο λόγος για τον οποίο πρέπει να μπουν στο παιχνίδι περισσότερες εναλλακτικές κάλυψης ζωής. Πριν από αυτές τις αλλαγές, κάποιος δεν μπορούσε να αντέξει οικονομικά την ασφάλεια ζωής εάν ήταν άνω των 60 ή 70 ετών. Τώρα, δεν είναι πλέον ένα θέμα – οι ηλικιωμένοι δεν χρειάζεται πλέον να ανησυχούν μήπως αφήσουν τις οικογένειές τους μόνο με συναισθηματική και οικονομική δυσφορία όταν λείπουν. Η ασφάλιση ζωής είναι ένα χρήσιμο χέρι χάρη στο οποίο μπορείτε να είστε σίγουροι ότι η οικογένεια, τα παιδιά και ο σύζυγός σας είναι οικονομικά ασφαλείς.

Σχολιάστε