Παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν πάρετε ασφάλιση για κατοικίδια

Η φροντίδα ενός ζώου δεν είναι απλώς η παροχή στέγης και τροφής. Σημαίνει επίσης τη διασφάλιση ότι είναι καλά στην υγεία τους. Ως ιδιοκτήτης κατοικίδιου, έχετε την ευθύνη να φέρετε το αγαπημένο σας ζώο στον κτηνίατρο για τακτικές αξιολογήσεις υγείας. Πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι λαμβάνουν τα εμβόλια τους. Σε περίπτωση που το κατοικίδιο ζώο σας αρρωστήσει, πρέπει επίσης να του παρέχετε την καλύτερη δυνατή ιατρική φροντίδα. Όλα αυτά μπορεί να επηρεάσουν τα οικονομικά σας.

Εάν θέλετε να παρέχετε την καλύτερη ιατρική περίθαλψη στο αγαπημένο σας κατοικίδιο, τότε πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για τα έξοδα που αυτή συνεπάγεται. Ευτυχώς, έχετε την επιλογή να λάβετε ασφάλεια για κατοικίδια. Η ασφάλιση κατοικίδιων ζώων μπορεί να σας βοηθήσει να αντέξετε οικονομικά την κτηνιατρική φροντίδα που χρειάζεται το κατοικίδιο ζώο σας και να μειώσετε τα έξοδα που απαιτούνται για την υγεία του κατοικίδιου ζώου σας. Ποιοι είναι όμως οι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αναζητάτε τα καλύτερα προγράμματα ασφάλισης παρασίτων;

Το κόστος του προγράμματος ασφάλισης

Να θυμάστε ότι όταν επιλέγετε ένα πρόγραμμα ασφάλισης κατοικίδιων ζώων, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι μπορεί να σας παρέχει το σωστό ποσό κάλυψης. Πρέπει επίσης να ταιριάζει στον προϋπολογισμό σας. Εάν μια ασφαλιστική εταιρεία υπόσχεται υψηλές πληρωμές, πρέπει να εξετάσετε το κόστος του προγράμματος. Πρέπει να αυξήσετε την έκπτωση μόνο για να το αντέξετε οικονομικά;

Η μέγιστη πληρωμή

Η μέγιστη πληρωμή αναφέρεται στη μέγιστη αποζημίωση που είναι διατεθειμένη να σας παρέχει η ασφαλιστική εταιρεία. Υπάρχουν πέντε τύποι μέγιστων πληρωμών.

  • Ανά περιστατικό: Αυτό είναι το χρηματικό ποσό που θα αποζημιώσει η εταιρεία ανά ασθένεια ή τραυματισμό. Μόλις φτάσετε τη μέγιστη πληρωμή ανά περιστατικό, δεν θα λαμβάνετε πλέον καμία αποζημίωση για τη συγκεκριμένη ασθένεια ή ατύχημα.
  • Ετήσια πληρωμή: Αυτό είναι το χρηματικό ποσό που η εταιρεία είναι διατεθειμένη να αποζημιώσει κάθε χρόνο. Μόλις φτάσετε τη μέγιστη ετήσια πληρωμή, δεν θα αποζημιωθείτε για το υπόλοιπο του έτους.
  • Πληρωμή δια βίου: Αυτό αναφέρεται στην αποζημίωση που δίνεται από την εταιρεία κατά τη διάρκεια της ζωής του κατοικίδιου ζώου σας. Εάν φτάσετε το μέγιστο όριο πληρωμής εφ’ όρου ζωής, το κατοικίδιο ζώο σας δεν θα είναι πλέον ασφαλισμένο από την εταιρεία.
  • Ανά Σύστημα Σώματος: Αυτό αναφέρεται στην αποζημίωση για κάθε σύστημα σώματος, όπως το νευρικό σύστημα και το αναπνευστικό σύστημα. Εάν φτάσετε στο όριο, δεν θα αποζημιωθείτε πλέον για τυχόν τραυματισμό ή ασθένεια που σχετίζεται με το συγκεκριμένο σύστημα του σώματος.
  • Προκαθορισμένο Πρόγραμμα Παροχών: Η αποζημίωση που σας δόθηκε βάσει του αναγραφόμενου προγράμματος τελών. Προτού λάβετε ένα πρόγραμμα ασφάλισης με αυτήν την πληρωμή, πρέπει να ελέγξετε το πρόγραμμα τελών.

Η Ασφαλιστική Κάλυψη

Η ασφάλιση κατοικίδιων ζώων καλύπτει διάφορους τύπους ασθενειών και τραυματισμών κατοικίδιων ζώων. Εάν αναζητάτε το καλύτερο ασφαλιστήριο συμβόλαιο για το αγαπημένο σας κατοικίδιο, πρέπει να καλύπτει βασικά στοιχεία, όπως κοινές ιατρικές παθήσεις, καρκίνο, χρόνιες παθήσεις και συγγενείς και κληρονομικές ασθένειες.

Σχολιάστε