Πλεονεκτήματα Ατομικής Ασφάλισης Οράματος

Η ατομική ασφάλιση όρασης μπορεί να προσφέρει μια σειρά από οφέλη. Ωστόσο, πολύ λίγοι άνθρωποι το χρησιμοποιούν στην πραγματικότητα και καταλήγουν να πληρώνουν εκατοντάδες δολάρια κάθε χρόνο για ακριβά οπτικά όργανα και επισκέψεις σε γιατρό. Αυτό το συχνά παρεξηγημένο ασφαλιστήριο συμβόλαιο μπορεί εύκολα να συνδυαστεί με το κανονικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο υγείας σας για ένα μικρό ποσό, αλλά μπορεί να αποφέρει μεγάλα οφέλη.

Η ατομική ασφάλιση όρασης είναι μια ειδική πολιτική που έχει σχεδιαστεί ειδικά για τη φροντίδα της υγείας των ματιών. Ενώ ένα σχέδιο υγείας μπορεί να καλύπτει γενικές επισκέψεις στο νοσοκομείο, ένα σχέδιο όρασης απευθύνεται ειδικά σε οφθαλμίατρους και οπτομέτρους. Απαιτείται να πληρώσετε ένα μηνιαίο ή ετήσιο ασφάλιστρο για το ασφαλιστήριο συμβόλαιο ως αντάλλαγμα για τα οφέλη.

Οι άνθρωποι που μπορούν να επωφεληθούν περισσότερο από την ασφάλιση όρασης είναι, φυσικά, εκείνοι που φορούν τακτικά γυαλιά ή επαφής ή έχουν άλλα προβλήματα στα μάτια. Φυσικά, ακόμα κι αν έχετε τέλεια υγεία των ματιών αλλά σας ενδιαφέρει να κάνετε τακτικές οφθαλμολογικές εξετάσεις, ένα τέτοιο ασφαλιστήριο συμβόλαιο θα είναι επίσης πολύ ωφέλιμο.

Δεδομένου ότι το ασφάλιστρο που συνδέεται με ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο όρασης είναι συνήθως αρκετά χαμηλό (περίπου 15 $ για τα περισσότερα συμβόλαια), θα διαπιστώσετε ότι πληρώνεται από μόνο του σε ετήσια βάση, ακόμα κι αν μετά βίας επισκεφτείτε τον οφθαλμίατρο. Δεν είναι μυστικό ότι οι τακτικές επισκέψεις σε γιατρό και τα συνταγογραφούμενα γυαλιά μπορούν να επιβαρύνουν σημαντικά το πορτοφόλι σας. Ένα ζευγάρι συνταγογραφούμενα γυαλιά μαζί με ποιοτικούς σκελετούς μπορεί να σας κοστίσει αρκετές εκατοντάδες δολάρια. Ένα ατομικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο όρασης μπορεί να μειώσει αυτά τα κόστη παρέχοντας κάλυψη για επισκέψεις στον οπτομέτρη.

Η διαδεδομένη εσφαλμένη αντίληψη που ίσως εμποδίζει τους ανθρώπους να λάβουν αυτήν την ασφάλιση είναι ότι παρέχει κάλυψη μόνο για ετήσιες επισκέψεις σε γιατρό και όχι για τυχόν απροσδόκητα προβλήματα υγείας των ματιών. Ωστόσο, αυτό είναι σε μεγάλο βαθμό αναληθές. Ενώ τα οφέλη των διαφορετικών πολιτικών ποικίλλουν, στα περισσότερα συμβόλαια, υπάρχει επαρκής κάλυψη για επισκέψεις σε οφθαλμίατρους, οπτομέτρους και σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμη και οφθαλμίατρους. Μερικά ειδικά σχεδιασμένα ασφαλιστήρια μπορούν ακόμη και να φροντίσουν πολύ ακριβές επεμβάσεις όπως LASIK, χειρουργική επέμβαση καταρράκτη κ.λπ. Με άλλα λόγια, όποια κι αν είναι η απαίτησή σας, μπορείτε να πάρετε μια πολιτική που να ταιριάζει στις ανάγκες σας με οριακό κόστος.

Σχολιάστε