Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της Ιδιωτικής Ιατρικής Ασφάλισης

Η ιδιωτική ιατρική ασφάλιση είναι ένα προϊόν που συχνά παρεξηγείται από τους ανθρώπους επειδή τα συμβόλαια διαφέρουν τόσο πολύ από ασφαλιστή σε ασφαλιστή. Η ιδιωτική ιατρική ασφάλιση συμπληρώνει την υπηρεσία που προσφέρει το NHS και επιτρέπει στους ανθρώπους να λαμβάνουν ιδιωτική θεραπεία εάν δεν θέλουν να νοσηλευτούν στην Εθνική Υπηρεσία Υγείας. Τα ασφάλιστρα καταβάλλονται μηνιαία, τριμηνιαία ή ετησίως και μερικές φορές μπορεί να προστεθεί ένα πλεόνασμα στο ασφαλιστήριο για να μειωθεί αυτό το ποσό.

Ποια είναι λοιπόν τα πλεονεκτήματα της αγοράς ενός ιδιωτικού συμβολαίου ιατρικής ασφάλισης;

Με την ιδιωτική ιατρική ασφάλιση, θα μπορέσετε να αποφύγετε τη μεγάλη λίστα αναμονής του NHS και να λάβετε θεραπεία την κατάλληλη στιγμή για εσάς. Μόλις επισκεφτείτε τον γιατρό σας και εγκρίνετε την αξίωσή σας από τον ιδιωτικό σας ιατρικό ασφαλιστή, θα μπορείτε να επιλέξετε ώρα και ημερομηνία θεραπείας που να ταιριάζει με το προσωπικό σας πρόγραμμα.

Επιπλέον, θα μπορείτε να επιλέξετε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο στο οποίο θέλετε να νοσηλευτείτε. Ίσως υπάρχει ένα ιδιωτικό νοσοκομείο κοντά σας που έχει εξαιρετική φήμη. Με ιδιωτική ιατρική ασφάλιση θα καλύπτεστε για θεραπεία σε αυτό το νοσοκομείο. Οι εγκαταστάσεις στα ιδιωτικά νοσοκομεία δεν αξίζουν τίποτα. Θα σας περιποιηθούν σε ένα δωμάτιο με ιδιωτικό μπάνιο με τηλεόραση και προσωπικό κουμπί κλήσης νοσοκόμας και μια επιλογή από προσεκτικά προετοιμασμένα γεύματα. Μακριά από τους θαλάμους του NHS θα αποφεύγετε επίσης τα νοσοκομειακά υπερβακτηρίδια όπως το MRSA και το C. difficile.

Η ιδιωτική ιατρική ασφάλιση σας δίνει επίσης την ευκαιρία να λάβετε θεραπεία με έναν κορυφαίο σύμβουλο ή ειδικό για το σύνολο της κατάστασής σας. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα ανταλλάσσετε πλέον γιατρούς που δεν γνωρίζετε και δεν σας ξέρετε. Με την ιδιωτική ιατρική ασφάλιση θα λάβετε θεραπεία με έναν κορυφαίο γιατρό στον τομέα σας που έχει πλήρη κατανόηση του ιατρικού σας ιστορικού.

Ένα άλλο πλεονέκτημα της ιδιωτικής ιατρικής ασφάλισης είναι η δυνατότητα πρόσβασης σε φάρμακα και θεραπείες που δεν είναι διαθέσιμες στο NHS. Το NHS έχει περιορισμένο μόνο προϋπολογισμό και μερικές φορές τα αντικαρκινικά φάρμακα απορρίπτονται επειδή είναι πολύ ακριβά για να συνταγογραφηθούν δωρεάν. Ωστόσο, εάν συγκρίνετε τα ασφαλιστήρια συμβόλαια υγείας με την πλήρη κάλυψη για τον καρκίνο, θα έχετε πρόσβαση σε αδειοδοτημένα φάρμακα για τον καρκίνο ανεξάρτητα από το κόστος. Αυτά μπορούν να σας βοηθήσουν να ανακάμψετε πλήρως.

Ποια είναι όμως τα μειονεκτήματα;

Η ιδιωτική ιατρική ασφάλιση είναι ένα από τα πιο ακριβά ασφαλιστικά προϊόντα της αγοράς. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά το κόστος των μηνιαίων ασφαλίστρων. Ωστόσο, εάν συγκρίνετε τα ασφαλιστήρια συμβόλαια υγείας, θα μπορείτε να προσθέσετε προγράμματα εκπτώσεων που μειώνουν την τιμή. Επιπλέον, επιλογές αναμονής έξι εβδομάδων και μειωμένες λίστες νοσοκομείων μπορούν όλα να προστεθούν στην πολιτική για να γίνει λίγο πιο προσιτή.

Ιδιωτική ιατρική ασφάλιση δεν θα καλύπτει χρόνιες παθήσεις. Ωστόσο, ορισμένα συμβόλαια θα καλύπτουν μια «οξεία έξαρση» μιας χρόνιας πάθησης, εάν η πάθηση εμφανιστεί μετά τη σύναψη του συμβολαίου. Αυτό σημαίνει ότι εάν αναπτύξετε άσθμα μετά τη σύναψη ιδιωτικής ιατρικής ασφάλισης, το συμβόλαιό σας μπορεί να καλύψει το κόστος της αρχικής διαβούλευσης και των διαγνωστικών εξετάσεων, καθώς και τη σταθεροποίηση τυχόν οξέων εξάρσεων.

Ένα άλλο μειονέκτημα της ασφάλισης υγείας είναι ότι δεν θα καλύψει τις παθήσεις που έχετε υποστεί τα τελευταία 5 χρόνια (προϋπάρχουσες συνθήκες) τα δύο πρώτα χρόνια του συμβολαίου. Ωστόσο, με μια πολιτική μορατόριουμ, η πάθηση μπορεί να καλύπτεται εάν πάτε δύο χρόνια συμβουλές, θεραπεία και χωρίς συμπτώματα για αυτήν την πάθηση. Υπάρχουν επίσης «σταθερές» πολιτικές μορατόριουμ, οι οποίες υπόσχονται να καλύψουν συμφωνημένες προϋπάρχουσες συνθήκες μετά από δύο χρόνια εφαρμογής της πολιτικής, ανεξάρτητα από το αν θα επαναληφθούν σε αυτό το διάστημα. Εάν συγκρίνετε τις προσφορές ασφάλισης υγείας στο διαδίκτυο, βεβαιωθείτε ότι καταλαβαίνετε ποιος τύπος ασφάλισης θα σας ταιριάζει.

Ενώ υπάρχουν μειονεκτήματα στην ιδιωτική ιατρική ασφάλιση, εάν συγκρίνετε τα ασφαλιστήρια συμβόλαια υγείας, τότε θα διασφαλίσετε ότι λαμβάνετε το καλύτερο συμβόλαιο για τα χρήματά σας και ότι θα μπορείτε να επωφεληθείτε πλήρως από το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σχολιάστε