Πληροφορίες και συμβουλές για την πρόληψη της γρίπης των χοίρων

Το πρόσφατο ξέσπασμα της γρίπης των χοίρων ήταν ένα καυτό θέμα συζήτησης και για καλό λόγο. Περίπου 4.000 υποψήφιες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο. Οι πρώτες αναφορές ήρθαν από το Μεξικό όταν εντοπίστηκε μια νέα ασθένεια με συμπτώματα γρίπης. Έχουν αναφερθεί 13 θάνατοι από την ασθένεια. Από αυτούς τους 13, οι 12 ήταν στο Μεξικό και ο 1 στις ΗΠΑ. Το ξέσπασμα είναι επί του παρόντος πανδημία επιπέδου 5.

Ο ιός έχει εξαπλωθεί στις ΗΠΑ και έχει γίνει σοβαρό ζήτημα σε πολλές πολιτείες. Πολλά σχολεία έχουν κλείσει για να μειωθεί η πιθανότητα εξάπλωσης του ιού. Τα σχολεία στίβου και στα λύκεια του Τέξας και της Αλαμπάμα έχουν κλείσει εντελώς. Αυτά τα μέτρα που λαμβάνονται για την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού δείχνουν τη σοβαρότητα του ζητήματος.

Η γρίπη των χοίρων στην πραγματικότητα ονομάζεται κάπως εσφαλμένα. Αν και είναι αναμφίβολα ένας τύπος γρίπης των χοίρων, δεν είναι ιός που μεταδίδεται από χοίρους. Είναι μόνο ένα θέμα από άνθρωπο σε άνθρωπο σε αυτό το σημείο. Ο ιός είναι ένα νέο στέλεχος που έχει σχηματιστεί από 4 γνωστά, συστατικά στελέχη. Τα συστατικά είναι ένα στέλεχος του ιού της ανθρώπινης γρίπης, ένα στέλεχος του ιού της γρίπης των πτηνών και δύο στελέχη του ιού της γρίπης των χοίρων. Δεδομένου ότι η γρίπη των χοίρων είναι ένας πρόσφατα ανιχνευμένος ιός, δεν υπάρχει ακόμη εμβολιασμός για τον ιό.

Πρόληψη της σύσπασης της γρίπης των χοίρων

Οι συμβουλές για την αποφυγή της γρίπης των χοίρων είναι βασικά οι ίδιες με την κανονική ανθρώπινη γρίπη. Θα πρέπει να πλένετε συχνά τα χέρια σας με αντιβακτηριακό σαπούνι. Εάν βήχετε, θα πρέπει να βήξετε σε μια χαρτοπετσέτα και να πετάξετε τη χαρτοπετσέτα και να πλύνετε τα χέρια σας. Τουλάχιστον, φροντίστε να καλύπτετε πάντα τη μύτη και το στόμα όταν φτερνίζεστε ή βήχετε.

Η Ανάγκη για Ασφάλιση Υγείας

Δεδομένης της ταχείας εξάπλωσης της γρίπης των χοίρων, είναι σημαντικό να έχουμε ασφάλιση υγείας, ώστε να μπορούμε να αντέξουμε οικονομικά να λάβουμε τη φροντίδα που χρειαζόμαστε για την καταπολέμηση του νέου ιού. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει ακόμη εμβολιασμός, μπορεί να υπάρχει μακρύς δρόμος για την ανάκαμψη. Οι λογαριασμοί που θα προκύψουν πιθανότατα θα κάνουν μια δύσκολη στιγμή ακόμα πιο αγχωτική. Με ένα καλό σχέδιο υγειονομικής περίθαλψης, αυτό το πρόσθετο άγχος δεν θα είναι πρόβλημα.

Για να λάβετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη γρίπη των χοίρων ή για να λάβετε πληροφορίες σχετικά με τις επιλογές υγειονομικής περίθαλψης που είναι διαθέσιμες σε εσάς, επισκεφθείτε αυτό το Τέξας ιστοσελίδα ασφάλισης υγείας.

Σχολιάστε