Προετοιμασία για πλημμύρα: Από την ασφάλιση κατά των πλημμυρών έως τη διατήρηση της ασφάλειας του σπιτιού σας

Κανείς δεν περιμένει να βρει 10 ίντσες νερό στο σαλόνι. Γνωρίζατε ότι οι πλημμύρες είναι η νούμερο ένα φυσική καταστροφή στις Ηνωμένες Πολιτείες; Δυστυχώς, μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε και το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για να προστατέψετε την οικογένεια και το σπίτι σας είναι να είστε προετοιμασμένοι. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε πριν χτυπήσει αυτή η φυσική καταστροφή.

Σχεδιάστε εκ των προτέρων

-Αγοράστε ασφάλιση πλημμύρας: Είτε το πιστεύετε είτε όχι, μια κανονική ασφάλιση σπιτιού δεν καλύπτει ζημιές από νερό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνιστάται ιδιαίτερα οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και οι ιδιοκτήτες κατοικιών να αγοράζουν ασφάλιση πλημμύρας. Απλώς θυμηθείτε ότι χρειάζονται 30 ημέρες μετά την αγορά σας για να ισχύσει η αντιπλημμυρική ασφάλιση.

-Φτιάξτε το σπίτι σας στο σωστό μέρος: Αποφύγετε να χτίσετε το σπίτι και την επιχείρησή σας σε χαμηλές εκτάσεις δίπλα σε ένα ποτάμι. Οι περιοχές αυτές εκτείνονται από τις όχθες του ποταμού μέχρι τα τείχη των κλειστών τειχών της κοιλάδας. Ακόμη και όταν αυτές οι περιοχές παραμένουν στεγνές για πολλά χρόνια, όταν υπάρχει άφθονη βροχή, το σπίτι σας μπορεί να βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο.

-Προσέχετε τις ηλεκτρικές συσκευές: Θα πρέπει να ανυψώνετε το HVAC και τα ηλεκτρικά σας συστήματα, συμπεριλαμβανομένης της καλωδίωσης, τουλάχιστον ένα πόδι. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποτρέψετε βραχυκυκλώματα και πιθανές πυρκαγιές. Επίσης, λάβετε υπόψη ότι τυχόν ηλεκτρικά εξαρτήματα που έχουν πλημμυρίσει, ακόμη και αν πρόκειται για σύντομο χρονικό διάστημα, πρέπει να αντικατασταθούν.

-Φτιάξτε ένα φράγμα: Για να αποτρέψετε την είσοδο νερού στο σπίτι σας, μπορείτε επίσης να φτιάξετε ένα φράγμα. Μπορείτε είτε να κατασκευάσετε ένα αναχώματα από συμπαγές χώμα ή τοιχοποιία. Η τοιχοποιία είναι μια κατασκευή που αποτελείται από μεμονωμένα εξαρτήματα που συνδέονται μεταξύ τους. Εκτός από την προστασία του σπιτιού σας, το μεγαλύτερο πλεονέκτημα αυτών των τύπων φραγμών είναι ότι δεν θα αλλάξουν την εμφάνιση του σπιτιού σας.

-Σφραγίστε το σπίτι σας: Τοποθετήστε ασπίδες νερού πάνω από τα παράθυρα, τις πόρτες και οποιαδήποτε άλλα ανοίγματα. Επίσης, επικαλύψτε τους τοίχους με αδιάβροχο σφραγιστικό. Θυμηθείτε να σφραγίσετε όλους τους κάτω χώρους του σπιτιού σας.

Κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας

-Να είστε σε εγρήγορση: παρακολουθήστε ή ακούστε τις ειδήσεις. Λάβετε συνεχώς ενημερωμένες πληροφορίες, σε περίπτωση που χρειαστεί να φύγετε από το σπίτι σας.

-Μετακίνηση σε ασφαλές μέρος: Δεν χρειάζεται να περιμένετε οδηγίες για να μετακινηθείτε σε υψηλότερο έδαφος. Ωστόσο, εάν αποφασίσετε να μείνετε σπίτι και κάποια στιγμή οι αρχές κρίνουν ότι είναι απαραίτητη η εκκένωση, πρέπει να φύγετε! Εάν έχετε χρόνο, πριν φύγετε φέρτε τα έπιπλα εξωτερικού χώρου μέσα στο σπίτι σας και μετακινήστε σημαντικά πράγματα στον επάνω όροφο. Και μην ξεχάσετε να κλειδώσετε το σπίτι σας!

-Να είστε ασφαλείς: Μάθετε ποιες περιοχές γεμίζουν με νερό πιο γρήγορα και προσπαθήστε να μην οδηγείτε ή περπατάτε κοντά τους. Επιπλέον, αποφύγετε κάθε επαφή με πλημμυρικά νερά. Είναι επικίνδυνο γιατί περιέχει χημικά απόβλητα ή λύματα. Εάν για κάποιο λόγο έρθετε σε επαφή με αυτό, πλυθείτε αμέσως με καθαρό νερό και σαπούνι.

Η τήρηση αυτών των συστάσεων θα σας βοηθήσει να είστε προετοιμασμένοι σε περίπτωση πλημμύρας. Θυμηθείτε να είστε πάντα ασφαλείς!

Σχολιάστε