Προσθετική ισοτιμία – Τι είναι;

Η ισοτιμία είναι μια τσιτάτα που σημαίνει «ισότιμη με» ή «ίση με». Η νομοθετική ισοτιμία είναι η προσπάθεια είτε μέσω της πολιτειακής είτε της ομοσπονδιακής νομοθετικής διαδικασίας να επιδιωχθεί η εξίσωση. Μία από τις πιο κατάλληλες και λογικές εφαρμογές της νομοθετικής ισοτιμίας είναι η Υγειονομική Περίθαλψη και συγκεκριμένα η ασφαλιστική κάλυψη υγείας. Νομοθετική ισοτιμία στην υγειονομική περίθαλψη σημαίνει ψήφιση νομοθεσίας που εξισώνει τις ασφαλιστικές παροχές.

Λοιπόν, πάλι, τι είναι η προσθετική ισοτιμία; Πρόκειται για πολιτειακή ή ομοσπονδιακή νομοθεσία που απαιτεί από τις ασφαλιστικές εταιρείες να πληρώνουν για προσθετικές συσκευές στο ίδιο επίπεδο με τα ομοσπονδιακά προγράμματα, τους κανόνες πληρωμής και τους κανονισμούς. Το Ομοσπονδιακό Πρόγραμμα θα μπορούσε να είναι το Medicare, το Medicaid ή προγράμματα όπως η Ομοσπονδιακή Ασφάλιση Υπαλλήλων που κατέχεται από το Κογκρέσο και άλλους κρατικούς υπαλλήλους. Αυτά τα προγράμματα παρέχουν αποζημίωση χωρίς κεφαλαία ή εξαιρέσεις για ιατρικά απαραίτητες υπηρεσίες, όπως προσθετικές συσκευές.

Γιατί είναι απαραίτητη η νομοθεσία; Γιατί δεν δημιουργούνται όλα τα ιδιωτικά ασφαλιστήρια ίσα. Ενώ πολλά ασφαλιστήρια συμβόλαια πληρώνουν για την προσθετική χωρίς εκτεταμένες απαιτήσεις, υπάρχει μια αυξανόμενη τάση στις ΗΠΑ που καταδεικνύει ότι οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες μειώνουν σημαντικά τα οφέλη των προσθετικών ή εξαλείφουν την προσθετική κάλυψη. Η πιο αξιοσημείωτη αλλαγή στην προσθετική κάλυψη είναι το «ασφαλιστικό καπάκι». Με απλά λόγια, το «ασφαλιστικό ανώτατο όριο» είναι ένα μέγιστο ετήσιο ή ισόβιο όφελος. Το «cap» είναι μια συνηθισμένη μέθοδος που χρησιμοποιείται για τον περιορισμό της κάλυψης, μειώνοντας την οικονομική υποχρέωση και την πληρωμή της εταιρείας, αλλά εξακολουθεί να επιτρέπει στην εταιρεία να ισχυριστεί ότι προσφέρει το όφελος.

Τα ετήσια ανώτατα όρια για τις προσθετικές υπηρεσίες κυμαίνονται από $500 έως $3000,00 και οι περιορισμοί διάρκειας ζωής κυμαίνονται από $10.000,00 έως μια προσθετική συσκευή κατά τη διάρκεια της ζωής ενός ατόμου (από τη γέννηση έως το θάνατο). Σε μια πρόσφατη έρευνα των 20 μεγάλων ασφαλιστικών εταιρειών, ο αριθμός των ασφαλιστών με χρηματοοικονομικά ανώτατα όρια, αποκλεισμούς ή ασυνήθιστα υψηλές εκπτώσεις αυξήθηκε 100% κατά τη διάρκεια μιας εξαετίας από το 2000 έως το 2006. Και οι 20 ασφαλιστές που συμμετείχαν στην έρευνα είχαν εφαρμόσει χρηματοοικονομικά ανώτατα όρια στην προσθετική κάλυψη.

Εξήγηση του κόστους.Αυτά τα «καπάκια» είναι τόσο σημαντικά, επειδή το κόστος μιας πρόσθεσης κάτω άκρου μπορεί να κυμαίνεται από 5.000,00 $ έως 50.000 $. Μια συσκευή ή βραχίονας άνω άκρου μπορεί να κυμαίνεται από 3.000,00 $ έως 30.000 $. Γιατί η διαφορά και γιατί να μην δίνουμε σε όλους τη λιγότερο ακριβή παραλλαγή; Το κόστος δεν καθορίζει την ιατρική καταλληλότητα. Οι καθημερινές δραστηριότητες, το επάγγελμα και ορισμένοι παράγοντες υγείας ενός ακρωτηριασμένου καθορίζουν τα συγκεκριμένα υλικά και τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται για κάθε συσκευή που κατασκευάζεται κατά παραγγελία. Για παράδειγμα, το ίδιο φάρμακο δεν είναι κατάλληλο για κάθε άτομο με Διαβήτη ούτε χορηγείται σε όλους το ίδιο αναλγητικό μετά την επέμβαση.

Ποιος επηρεάζει αυτό; Ο ακρωτηριασμός είναι ένα καταστροφικό γεγονός. Δεν υπάρχει θεραπεία. Ο ακρωτηριασμός είναι μια δια βίου πάθηση που δεν υποχωρεί. Ευτυχώς, μέσω της εκπαίδευσης σε ιατρικές δεξιότητες και των πρόσφατων προόδων στην τεχνολογία μπορούν να υπερνικηθούν οι περιορισμοί της απώλειας άκρων.

Υπολογίζεται ότι υπάρχουν 1,9 εκατομμύρια ακρωτηριασμένοι στις Ηνωμένες Πολιτείες και περίπου 185.000 χειρουργικές επεμβάσεις ακρωτηριασμού πραγματοποιούνται κάθε χρόνο. Από αυτούς τους ακρωτηριασμούς, το 82% που έγιναν οφείλονται σε Περιφερική Αγγειακή Νόσος και Διαβήτη. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες αιτίες ακρωτηριασμού. Περίπου 8900 παιδιά δέχονται ακρωτηριασμούς κάθε χρόνο λόγω ατυχημάτων με χλοοκοπτικά. Οι γενετικές ανωμαλίες έχουν ως αποτέλεσμα μια δια βίου ανάγκη για προσθετικές συσκευές. Από τον Φεβρουάριο του 2007, 897 μέλη του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ χρειάζονταν προσθετικές συσκευές.

Οφέλη της Νομοθεσίας Ισοτιμίας. Με απλά λόγια η ασφάλιση προστατεύει από καταστροφικά γεγονότα. Αυτή είναι η προσδοκία κατά την αγορά ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου. Ωστόσο, έχει γίνει ολοένα και πιο προφανές ότι η νομοθεσία είναι απαραίτητη για να διασφαλιστεί η προσθετική κάλυψη και οι κανόνες δίκαιης πληρωμής. Τα άτομα που πληρώνουν για ασφάλιση μέσω ασφαλίστρων θα πρέπει να λαμβάνουν την κατάλληλη και ιατρικά απαραίτητη θεραπεία: τα χέρια και τα πόδια τους. Τα προσθετικά παρέχουν αξιοπρέπεια και αυτοδυναμία. Η προσθετική επαναφέρει τους ανθρώπους στη δουλειά. Επιπλέον, με την επιστροφή των ακρωτηριασμένων στο εργατικό δυναμικό, ενισχύστε μια κοινότητα και την οικονομία της.

Σχολιάστε