Προστατέψτε τον εαυτό σας σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος – Οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν είναι στο πλευρό σας

Τι πρέπει να κάνετε εάν εμπλέκεστε σε τροχαίο ατύχημα

Είναι λυπηρό το γεγονός ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ξέρουν τι να κάνουν όταν εμπλέκονται σε ατύχημα. Η ίδια μου η μητέρα ήταν πρόσφατα σε ένα ατύχημα και με κάλεσε μανιωδώς τι έπρεπε να κάνει. Το να γνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε είναι σημαντικό για την προστασία της υγείας σας και την προστασία των συμφερόντων σας με τους άλλους οδηγούς και τις ασφαλιστικές εταιρείες. Αυτό ισχύει ακόμα κι αν φταις εσύ.

Το πιο σημαντικό πράγμα μετά από ένα ατύχημα είναι η ασφάλειά σας. Εάν εσείς, ο άλλος οδηγός ή κάποιος από τους επιβάτες τραυματιστείτε σοβαρά, φροντίστε να καλέσετε βοήθεια. Καλέστε το 911, το τηλεφώνημα μιας στάσης για αστυνομία και ασθενοφόρο. Εάν κανένας από τους εμπλεκόμενους δεν έχει εμφανή τραυματισμό, καλό είναι να καλέσετε το αστυνομικό τμήμα και να ζητήσετε την παρουσία της αστυνομίας στον τόπο του ατυχήματος. Στις περισσότερες πόλεις, συμπεριλαμβανομένου του Λας Βέγκας (και των γύρω περιοχών), μπορείτε να καλέσετε το 311 για μη επείγουσα αποστολή της αστυνομίας.

Σε περίπτωση τραυματισμών ή/και υλικών ζημιών, η παρουσία της αστυνομίας είναι πολύ σημαντική, ώστε να μπορεί να προετοιμαστεί μια αστυνομική αναφορά και να χρησιμοποιηθεί αργότερα για τη λήψη της κατάλληλης αποζημίωσης από την κατάλληλη ασφαλιστική εταιρεία ή εταιρείες, ακόμα κι αν είναι ο δικός σας ασφαλιστικός πάροχος. Η αποζημίωση μπορεί να καλύπτει ιατρική περίθαλψη, υλικές ζημιές, απώλεια μισθών ή/και πόνο και ταλαιπωρία.

Εάν κληθεί η αστυνομία, μέσω κλήσης έκτακτης ανάγκης 911 ή κλήσης μη έκτακτης ανάγκης στο 311, η αστυνομία θα διασφαλίσει ότι όλες οι κατάλληλες πληροφορίες αναφέρονται στην αστυνομική αναφορά. Εάν δεν υπάρχει εμφανής τραυματισμός ή υλικές ζημιές ή/και αν η αστυνομία δεν έρθει στον τόπο του ατυχήματος, τότε ανταλλάξτε πληροφορίες με τον άλλο οδηγό. Λάβετε το όνομα του οδηγού, τα στοιχεία εγγραφής του αυτοκινήτου και τον ασφαλιστικό φορέα και τον αριθμό συμβολαίου. Δώστε τα στοιχεία σας στον άλλο οδηγό.

Μην κάνετε δηλώσεις εκτός από γεγονότα, και μόνο στην αστυνομία, σχετικά με το ατύχημα και το πώς συνέβη το ατύχημα. Μην κάνετε δηλώσεις σχετικά με την κατάσταση της υγείας σας. να θυμάστε ότι πολλοί τραυματισμοί μπορεί να είναι λανθάνοντες τραυματισμοί που μπορεί να μην εκδηλωθούν αμέσως. Επικοινωνήστε αμέσως με έναν δικηγόρο προσωπικών τραυματισμών. μην επικοινωνείτε με την ασφαλιστική εταιρεία του άλλου μέρους ή μην αναφέρετε το ατύχημά σας στην ασφαλιστική σας εταιρεία προτού συμβουλευτείτε έναν δικηγόρο για σωματικές βλάβες. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο δικηγόρος αναλαμβάνει την ευθύνη να κάνει τέτοιες επαφές για λογαριασμό σας, αλλά θα σας πει εάν πρέπει να κάνετε επαφές οποιουδήποτε είδους. Θυμηθείτε ότι είναι προς το συμφέρον των ασφαλιστικών εταιρειών να υποτιμούν τους τραυματισμούς και τις ζημιές που προκαλούνται από ένα ατύχημα, ώστε να πληρώνουν το μικρότερο ποσό αποζημίωσης. Ο δικηγόρος ξέρει πώς να αντιμετωπίσει τις ασφαλιστικές εταιρείες και να σας πάρει την αποζημίωση που σας αξίζει. Όσο πιο σοβαρό είναι το ατύχημα, τόσο πιο σημαντικό είναι να επικοινωνήσετε με έναν δικηγόρο προσωπικών τραυματισμών.

Ramzy Ladah, Esq.

Las Vegas Personal Injury Attorney, PLLC

Σχολιάστε