Προσφορές ασφάλισης σπιτιού: Συμβουλές για καλύτερες προσφορές και εκπτώσεις

Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να κάνετε κάποια έρευνα, αλλά πραγματικά θέλετε να είστε προσεκτικοί κατά την αξιολόγηση των προσφορών ασφάλισης κατοικίας. Πώς ξέρετε ποια εταιρεία είναι η κατάλληλη για εσάς; Τι γίνεται με την πολιτική; Περιλαμβάνει όλα όσα χρειάζεστε; Είναι κατάλληλο για το σπίτι και την ιδιοκτησία σας; Τι γίνεται με το περιεχόμενο του σπιτιού σας; Όλες αυτές οι ερωτήσεις πρέπει να απαντηθούν πριν υπογράψετε οποιαδήποτε σύμβαση.

Ελέγχετε πάντα την οικονομική σταθερότητα οποιασδήποτε εταιρείας σκέφτεστε και συμβουλευτείτε ιστότοπους καταναλωτών για να διαβάσετε κριτικές και αξιολογήσεις. Επίσης, λάβετε υπόψη ότι μπορεί να μην χρειάζεστε απαραίτητα τον παραδοσιακό τύπο ασφάλισης. Υπάρχουν νεότερες, σύγχρονες λύσεις όπως «μοντέλα από ομοτίμους». Αυτό είναι ένα ιδανικό σύστημα για όσους έχουν πρόβλημα να αποκτήσουν οικονομικά προσιτή ασφάλιση με τον παραδοσιακό τρόπο.

Ανεξάρτητα από το είδος του συστήματος που επιλέγετε, είναι σημαντικό να γνωρίζετε την αξία της ιδιοκτησίας και του περιεχομένου σας. Εάν η τρέχουσα αγοραία αξία του σπιτιού σας δεν είναι πραγματικά πολύ μεγάλη, πόσο θα χρειαζόταν για να κάνετε επισκευές εάν καταστραφεί σε πυρκαγιά ή πλημμύρα; Πόσο θα ήταν να χτίσετε πλήρως ένα νέο σπίτι; Όπως κάθε άλλο είδος ασφάλισης, θα πρέπει να λάβετε υπόψη τα ασφάλιστρα έναντι των εκπτώσεων όταν πρόκειται για προσφορές ασφάλισης κατοικίας.

Ένας τρόπος για να λάβετε έκπτωση και να εξοικονομήσετε χρήματα στις πληρωμές σας είναι να κάνετε το σπίτι σας όσο το δυνατόν πιο ανθεκτικό στις καταστροφές. Για παράδειγμα, μπορεί να μπορέσετε να εξοικονομήσετε ασφάλιστρα αγοράζοντας ισχυρότερα υλικά στέγης, ενισχύοντας τη στέγη σας, προσθέτοντας παντζούρια, επενδύοντας σε καταιονιστήρες, εκσυγχρονίζοντας τα υδραυλικά και τη θέρμανση σας κ.λπ.

Λίστα ειδών για προσφορές ασφάλισης κατοικίας

Κάντε μια λίστα με τα προσωπικά, πολύτιμα αντικείμενα που θέλετε να ασφαλίσετε. Μην υποθέσετε αυτόματα ότι θα συμπεριληφθούν στη γενική κάλυψη. Οι άνθρωποι με καπέλο προσωπικής ιδιοκτησίας τείνουν να θέλουν κάλυψη στα ασφαλιστήρια συμβόλαια περιλαμβάνουν ακριβές συλλογές, κοσμήματα, έργα τέχνης, γούνες, ηλεκτρονικά είδη κ.λπ. Ακόμα κι αν η προσωπική περιουσία περιλαμβάνεται στο ποσοστό ασφάλισης των ιδιοκτητών σπιτιού, μπορεί να μην είναι αρκετό και μπορεί να υπάρχουν εξαιρέσεις. Μερικοί άνθρωποι επιλέγουν να αγοράσουν επιπλέον προστασία για συγκεκριμένα αντικείμενα υψηλής αξίας.

Εάν έχετε ήδη ασφάλεια σπιτιού και σκέφτεστε να αναζητήσετε κάτι πιο προσιτό, ένα πράγμα που θα θέλετε να κάνετε είναι να ελέγξετε την τρέχουσα κάλυψη της κατοικίας σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν είναι κάτω από το 80% του πλήρους κόστους αντικατάστασης του σπιτιού. Εάν ναι, τότε η τρέχουσα εταιρεία σας μπορεί να μειώσει το ποσό που θα σας πληρώσει εάν υποβάλετε αξίωση. Λάβετε αυτό υπόψη όταν αναζητάτε μια νέα, καλύτερη συμφωνία ή λαμβάνετε τα απαραίτητα βήματα για να βελτιώσετε την αξία της κατοικίας.

Τώρα που έχετε μια καλύτερη κατανόηση των βασικών στοιχείων της ασφάλισης κατοικίας/περιουσίας και πώς προσφορές ασφάλισης κατοικίας δουλειά, ήρθε η ώρα να αρχίσετε να κάνετε έρευνα. Μια εταιρεία που αυτή τη στιγμή γίνεται πολύ δημοφιλής είναι η Lemonade. Προσφέρει μια μοναδική λύση peer-to-peer και εξοφλεί τις απαιτήσεις ΠΟΛΥ γρήγορα. Δείτε αν είναι διαθέσιμο στην πολιτεία σας και αν ναι, δείτε αν πληροίτε τις προϋποθέσεις για έκπτωση Lemonade Insurance.

Σχολιάστε