Προσωπικός τραυματισμός – Είστε χωρίς ασφάλιση ή καλύπτεστε από πρόγραμμα ERISA;

Εάν τραυματιστείτε σε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα, η πρώτη σας προτεραιότητα πρέπει να είναι να αναζητήσετε θεραπεία για τους τραυματισμούς σας και να βελτιωθείτε το συντομότερο δυνατό. Ωστόσο, εάν είστε οδηγός στην πολιτεία της Αριζόνα χωρίς ασφάλιση υγείας ή καλύπτεστε από την ασφάλιση υγείας ERISA του εργοδότη σας, τα βήματα της διαδικασίας των απαιτήσεών σας ενδέχεται να διαφέρουν δραματικά από άλλους που διαθέτουν ιδιωτική ασφάλιση υγείας. Ακολουθεί μια εξήγηση των δύο σεναρίων που αφορούν τον τραυματία σε τροχαίο ατύχημα.

Προσωπικός τραυματισμός: Εάν δεν έχετε ασφάλιση υγείας και πληρώνετε από την τσέπη σας για όλες τις θεραπείες

Εάν τραυματιστείτε σε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα, χρειάζεστε ιατρική φροντίδα και πληρώνετε για όλα τα ιατρικά σας έξοδα από την τσέπη σας, τότε η διαδικασία αξιώσεων είναι μάλλον απλή. Το πρώτο βήμα είναι πάντα να αναζητήσετε θεραπεία και να αναρρώσετε από τους τραυματισμούς σας. Λόγω του γεγονότος ότι θα πληρώνετε για όλα τα έξοδά σας χωρίς τη βοήθεια κάποιας ασφάλισης, δεν θα χρειαστεί να αποζημιώσετε άλλα μέρη εάν ή όταν λάβετε κάλυψη Med Pay από τη δική σας ασφάλεια αυτοκινήτου από την ασφάλιση αυτοκινήτου του υπαίτιου οδηγού . Δεν υπάρχουν εμπράγματα βάρη για την ιατρική σας περίθαλψη και θα χρειαστεί να επικοινωνήσετε μόνο με την ασφάλεια του αυτοκινήτου σας και την ασφάλεια του εναγόμενου όσον αφορά την απαίτησή σας. Κάθε ατύχημα και κατάσταση εξακολουθούν να είναι διαφορετικές και ένας δικηγόρος θα μπορούσε να είναι ο πιο πολύτιμος πόρος για να σας βοηθήσει στη διαδικασία προσωπικού τραυματισμού.

Προσωπικός τραυματισμός: Εάν έχετε ασφάλιση υγείας με ιδιωτική χρηματοδότηση ERISA

Όταν πέφτετε θύμα σε αυτοκινητιστικό ατύχημα και ο πάροχος πρωτοβάθμιας περίθαλψης είναι ένα πρόγραμμα ERISA που παρέχεται από τον εργοδότη σας (γενικά μια μεγάλη εταιρεία), υπάρχει πιθανότητα να χρειαστεί να επιστρέψετε το πρόγραμμα υγειονομικής περίθαλψης για ένα μέρος των ιατρικών εξόδων σας από υπερβολικές πληρωμές που πρόκειται να λάβετε λόγω του τραυματισμού σας. Φυσικά, η πρώτη σας δράση είναι να βελτιωθείτε και να λάβετε την απαραίτητη θεραπεία μετά το ατύχημα σας. Αν και όλες οι περιπτώσεις τραυματισμών ποικίλλουν, δεν μπορεί να υποβληθεί αξίωση εκ μέρους σας εάν δεν λάβετε θεραπεία για τους τραυματισμούς σας. Επομένως, μόλις αναζητήσετε τη θεραπεία που χρειάζεστε – είναι προς το συμφέρον σας να επικοινωνήσετε με έναν δικηγόρο.

Η ασφάλειά σας θα γνωρίζει ότι η θεραπεία που λαμβάνετε οφείλεται σε ατύχημα που δεν ήταν δικό σας λάθος – και επομένως θέλει να επιστραφεί για τη θεραπεία σας επειδή γνωρίζει ότι γενικά θα λάβετε αποζημίωση από άλλα μέρη που εμπλέκονται στο ατύχημα. Ένας έμπειρος δικηγόρος είναι ο καλύτερος σύμμαχος σε αυτή τη διαδικασία, καθώς η αντιμετώπιση του προγράμματος ασφάλισης υγείας μπορεί να αποδειχθεί δύσκολη. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το σχέδιο ERISA που είχε ο εργοδότης σας πρέπει να είναι εγκεκριμένο πριν από την επιβολή δέσμευσης στη θεραπεία σας και να απαιτήσει αποπληρωμή από την ασφαλιστική εταιρεία του υπαίτιου οδηγού ή τη δική σας ασφάλεια αυτοκινήτου. Η δέσμευση δεν είναι αυτόματη και η παρουσία της μπορεί να επηρεάσει το ποσό της οικονομικής αποζημίωσης που πρόκειται να συμπληρώσετε από τον υπαίτιο οδηγό ή/και την κάλυψη Med Pay στην ασφάλιση του αυτοκινήτου σας. Αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει πολλούς μήνες και μπορεί να εμπλουτιστεί με την παρουσία ενός έμπειρου δικηγόρου. Επικοινωνήστε με έναν τοπικό δικηγόρο για να συζητήσετε την κατάστασή σας και να δείτε εάν μπορεί να σας βοηθήσει να περιηγηθείτε στα νερά των ασφαλιστικών εταιρειών και στους ιατρικούς λογαριασμούς.

(Παρακαλώ σημειώστε: αν και είναι ενημερωτικές, αυτές οι αναρτήσεις δεν προορίζονται για επίσημη νομική συμβουλή και δεν πρέπει να βασίζονται αποκλειστικά σε αυτές ως κύρια βάση για νομικές ενέργειες.)

Σχολιάστε