Πρόγραμμα Ασφάλισης Αναπηρίας στην Αυστραλία

Πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν την κατάσταση της φροντίδας ενός ατόμου με αναπηρία. Μερικοί γονείς δεν θα παραδώσουν το παιδί τους σε ένα ίδρυμα όσο συνεχίζουν να κάνουν τη δουλειά της φροντίδας τους στο σπίτι. Το πρόβλημα είναι ότι μεγαλώνουν και το βάρος είναι βαρύ. Όταν ένας παραπληγικός, τετραπληγικός ή κάποιος που πάσχει από παθήσεις κατά τη γέννηση, όπως δισχιδής σπονδυλική στήληή κάποια άλλη εξουθενωτική ασθένεια τι μπορεί να κάνει κανείς;

Τα μικρά παιδιά εμπλέκονται επίσης στο μείγμα ως γονέας, ο οποίος μπορεί να είναι μόνος γονέας, να προσβληθεί από κάτι σαν σκλήρυνση κατά πλάκας ή καρκίνο. Αυτοί οι ασθενείς μένουν στο σπίτι και το μεγαλύτερο παιδί τους φροντίζει. Σε ορισμένες προβεβλημένες ιστορίες στα μέσα ενημέρωσης, αυτό τους θέτει σε μεγάλη μειονεκτική θέση όσον αφορά το σχολείο και τη ζωή μιας κανονικής παιδικής ζωής.

Υπάρχουν πολλά προβλήματα που σχετίζονται με την αναπηρία, όπως η φροντίδα ανάπαυλας, η παροχή ειδικών μέσων μεταφοράς, οι αποστάσεις που διανύουν και η ανάγκη για εξοπλισμό υποστήριξης που θα χρειαζόταν περισσότερο από αυτή τη σελίδα για να τα απαριθμήσουμε όλα. Σε μια άλλη προβεβλημένη ιστορία ενός άνδρα που χρειαζόταν ανυψωτικό για να τον σηκώσει από το κρεβάτι για λόγους πλυσίματος και υγιεινής.

Με πλήρη πίστη στην κυβέρνηση Γκίλαρντ στην Αυστραλία, δημιουργήθηκε ένα πρόγραμμα που ονομάζεται Πρόγραμμα Ασφάλισης Αναπηρίας (DIS) που θα τεθεί σε ισχύ στις αρχές του 2016. Έκτοτε υπήρξε αλλαγή κυβέρνησης και 2 διαφορετικοί Πρωθυπουργοί. Επί κυβέρνησης Άμποτ, η οποία ήταν η επόμενη που ανέλαβε καθήκοντα, το σχέδιο θεωρήθηκε πολύ ακριβό και τέθηκε σε αναμονή για να ξεκινήσει το 2017, μετά από πολλές διαμαρτυρίες.

Ο επόμενος πρωθυπουργός, Turnbull, πρότεινε τώρα να αυξηθεί η εισφορά Medicare κατά 0,5% για να πληρωθεί γι’ αυτήν. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε λειτουργία αλλά εισάγει διακρίσεις ως προς την επίδρασή του. Για να φτάσει κανείς σε αυτό, πρέπει ουσιαστικά να πηδήξει μέσα από πολλές συνεντεύξεις, ιατρικά πιστοποιητικά και άλλα πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Η αναμονή για αποδοχή είναι μεγάλη.

Αυτό το σύστημα είναι απελπιστικά απαραίτητο για τη χρηματοδότηση των αναγκών τόσων πολλών που βρίσκονται στην κατάσταση όπου η εναλλακτική είναι ένα ίδρυμα χρηματοδοτούμενο από την κυβέρνηση, το οποίο θα κόστιζε πολύ περισσότερο στον φορολογούμενο στο πλαίσιο του προγράμματος Medicare που ήδη λειτουργεί. Η διατήρηση των ανθρώπων στο σπίτι τους είναι η νέα προσέγγιση στα ιατρικά προβλήματα και τη γήρανση. Είναι επίσης προτιμότερο για τα άτομα με αναπηρία που είναι λιγότερο πιθανό να μεταφερθούν σε φροντίδα εκτός σπιτιού. Χρειάζεται απλώς τη σωστή προσέγγιση.

Ενώ η κυβέρνηση πρόκειται να δαπανήσει 120 εκατομμύρια δολάρια σε μια ταχυδρομική ψηφοφορία για τους γάμους ομοφυλοφίλων, ένα θέμα που πρέπει να χειριστεί το κοινοβούλιο, το γεγονός ότι κλαίει φτωχά σχετικά με το NDIS είναι αξιολύπητο. Πρέπει απλώς να συνεχίσουν με αυτό και να δώσουν σε πολλούς ανθρώπους κάποια ουσιαστική ανάπαυλα.

Σχολιάστε