Πώς διαφέρει η ασφάλιση ατυχήματος μοτοσυκλέτας από την ασφάλιση αυτοκινήτου στην Πενσυλβάνια;

Στην Πενσυλβάνια, όταν αγοράζετε ασφάλιση μοτοσικλέτας, υπάρχουν διαφορετικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη από ό,τι όταν αγοράζετε κανονική κάλυψη αυτοκινήτου. Η κύρια διαφορά είναι ότι για την ασφάλιση αυτοκινήτου, ο νόμος της Πενσυλβάνια απαιτεί μια ελάχιστη κάλυψη 5.000 $ σε παροχές ιατρικής κάλυψης, που ονομάζονται επίσης “χωρίς σφάλμα” ή κάλυψη PIP.

Ωστόσο, με την ασφάλιση μοτοσικλετών, ο νόμος της Πενσυλβάνια δεν απαιτεί ιατρική κάλυψη. Στην πραγματικότητα, πολλοί ασφαλιστές μοτοσικλετών δεν παρέχουν ιατρική κάλυψη στην Πενσυλβάνια.

Μια άλλη σημαντική διαφορά είναι ότι δεν υπάρχει «περιορισμένη αδικοπραξία» με ασφάλιση μοτοσυκλέτας στην ΠΑ. Με το Auto Insurance in PA, πρέπει να επιλέξετε είτε περιορισμένη είτε πλήρη αδικοπραξία. Η πλήρης αδικοπραξία είναι πιο ακριβή, αλλά προστατεύει τα δικαιώματά σας να υποβάλετε αξίωση σωματικής βλάβης/πόνου και ταλαιπωρίας (δεν υπάρχει απαίτηση κατωφλίου για «σοβαρή βλάβη» με πλήρη αδικοπραξία). Με την κάλυψη μοτοσικλέτας στην PA, βασικά, όλες οι αξιώσεις είναι πλήρης αδικοπραξία.

Η άλλη σημαντική διαφορά στην PA είναι ότι βάσει του νόμου περί χρηματοοικονομικής ευθύνης για τα μηχανοκίνητα οχήματα της Πενσυλβάνια, είναι πιο δύσκολο για έναν ασφαλιστή υγείας να “υποκαταστήσει” ή να δημιουργήσει δέσμευση προς εξόφληση από έναν διακανονισμό ή ανάκτηση τροχαίου ατυχήματος. Το πρόγραμμα ασφάλισης υγείας πρέπει να είναι συγκεκριμένου τύπου. Ωστόσο, με τις αξιώσεις μοτοσικλέτας, η ασφάλιση υγείας σας δεν υπόκειται στους ίδιους περιορισμούς και, επομένως, έχει περισσότερες πιθανότητες να αποπληρωθεί από μια αξίωση ασφάλισης. Αυτός μπορεί να είναι περισσότερο ένας λόγος για να σκεφτείτε να λάβετε ιατρική κάλυψη όταν αγοράζετε ασφάλεια μοτοσικλέτας στην PA.

Μια άλλη διαφορά είναι ότι εάν τραυματιστείτε σε ένα αυτοκίνητο, είναι πιο πιθανό να «στοιβάσετε» ή να συνδυάσετε οποιαδήποτε άλλη ξεχωριστή κάλυψη οικιακής ασφάλισης αυτοκινήτου. Ας πούμε, για παράδειγμα, ο αδερφός σας μένει μαζί σας και έχει ξεχωριστό ασφαλιστήριο συμβόλαιο – ενδέχεται να μπορείτε να λάβετε επιπλέον ασφαλιστική κάλυψη για τροχαίο ατύχημα βάσει του συμβολαίου του. Συχνά στην Πενσυλβάνια, όταν βρίσκεστε σε ατύχημα με μοτοσικλέτα, οποιαδήποτε ασφάλιση αυτοκινήτου στο σπίτι θα έχει εξαίρεση – δεν είναι κάλυψη – εάν ήσασταν επιβάτης μιας μοτοσικλέτας. Έτσι, δεν θα μπορούσατε να στοιβάξετε, π.χ., να συνδυάσετε την ασφάλιση της μοτοσικλέτας σας με την οικιακή ασφάλεια αυτοκινήτου σε αυτήν την περίπτωση.

ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ:

Εάν δεν έχετε ασφάλεια υγείας, θα πρέπει να αναζητήσετε έναν ασφαλιστή μοτοσικλετών και ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο που να φέρει ιατρική κάλυψη. Αυτό συμβαίνει γιατί αν δεν έχετε ιατρική κάλυψη στη μοτοσυκλέτα σας, τότε η ασφάλιση υγείας σας την καλύπτει.

Εάν έχετε ερωτήσεις, θα πρέπει να φροντίσετε να ζητήσετε από τον αντιπρόσωπό σας να σας εξηγήσει τις καλύψεις.

Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι έχετε τη μοτοσικλέτα ασφαλισμένη για υλικές ζημιές. Κρατήστε όλες τις αποδείξεις για προσαρμοσμένα ανταλλακτικά ή αξεσουάρ. Αν ποτέ προκληθεί υλική ζημιά στη μοτοσυκλέτα σας, θα χρειαστείτε τις αποδείξεις.

Σχολιάστε