Πώς επηρεάζει η Φροντίδα Ομπάμα την πρόσβασή σας, την ποιότητα της υγειονομικής σας περίθαλψης και τον γιατρό σας;

Η φροντίδα Ομπάμα στοχεύει στην καθολική κάλυψη υγείας, αλλά πρέπει επίσης να κάνουμε το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης να λειτουργεί καλύτερα για τους ασθενείς και τους γιατρούς. όχι μόνο πρέπει να επανασχεδιάζουμε την υγειονομική περίθαλψη, αλλά κυρίως πρέπει να αλλάξουμε ολόκληρη τη λειτουργία παραγωγής της υγείας, ώστε όχι μόνο να θεραπεύουμε τους ανθρώπους όταν είναι άρρωστοι, αλλά να δίνουμε επίσης έμφαση στην πρόληψη ασθενειών. Πρέπει να παρέχουμε ζωτική υποστήριξη στους γιατρούς πρωτοβάθμιας φροντίδας ώστε να μπορούν να διαχειρίζονται τις συνθήκες των ασθενών τους για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Το απόλυτο σύστημα πρόσβασης ασθενών θα πρέπει να στοχεύει στο να κρατά τους ανθρώπους έξω από το νοσοκομείο παρέχοντας ένα σύστημα αποζημίωσης που επιτρέπει στους γιατρούς πρωτοβάθμιας φροντίδας να παρέχουν φροντίδα στον πιο αποτελεσματικό χώρο, όπως σπίτι, νοσοκομείο, γραφείο κ.λπ.

Το ιατρείο σας: Το τρέχον σύστημα αποζημίωσης Medicare αποζημιώνει έναν γιατρό για ένα φάρμακο με βάση το ASP (μέση τιμή πώλησης) συν μια ονομαστική προσαύξηση, ας πούμε 6%, και έτσι επιτρέπει στους γιατρούς να αποκομίσουν κέρδος. Ωστόσο, αυτό το κέρδος είναι περίπου 25% μικρότερο από αυτό που έβγαζαν πριν από μερικά χρόνια και οι πρακτικές που έχουν μεγάλο μέρος της επιχείρησής τους από ασθενείς του Medicare, ενδέχεται να υποβαθμιστούν. Αυτός είναι ο λόγος που πάνω από το 40% των ιδιωτικών προγραμμάτων αποζημιώνονται με υψηλότερα ποσοστά, μερικά έως και ASP+15%, για να επιτρέψουν στους γιατρούς να παραμείνουν στην πρακτική τους.

Ενισχύστε την καθολική κάλυψη σε ένα τεράστιο μοντέλο Medicare: Μπορείτε τώρα να δείτε πώς μια πρακτική πρωτοβάθμιας περίθαλψης, μια πρακτική που σύμφωνα με το σχέδιο Ομπάμα αλλάζει από ας πούμε, 40% ασθενείς Medicare, σε 100% Medicare, μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι η μαζική μείωση των κερδών μπορεί πρακτικά να εξαντληθεί επιχείρηση. Η εναλλακτική λύση θα είναι οι γιατροί να ενοποιήσουν τις πρακτικές για να επιτύχουν οικονομίες κλίμακας, με στόχο να οδηγήσουν περισσότερους ασθενείς στα ιατρεία τους για να αναπληρώσουν το χαμένο κέρδος. Οι όχι και τόσο τυχερές πρακτικές που δεν μπορούν να παγιωθούν, θα αντιμετωπίσουν τις ανεπάρκειες του τύπου Medicare συν αυξημένο κόστος από υποχρεωτικές δαπάνες για την εγκατάσταση ηλεκτρονικών εργαλείων συνταγογράφησης και ηλεκτρονικών συστημάτων καταγραφής που προτείνονται από το σχέδιο Ομπάμα. Αυτό φυσικά θα έχει ως αποτέλεσμα μεγάλες ουρές, καθυστέρηση της υπηρεσίας, ίσως μικρότερο χρόνο φροντίδας από ασθενή σε γιατρό με τελικό αποτέλεσμα – κακά αποτελέσματα στην υγεία και ως εκ τούτου αναποτελεσματικότητα και πρόσθετο κόστος. Μπορούμε να περιμένουμε από τους γιατρούς να επινοήσουν τους δικούς τους μηχανισμούς επιβίωσης, όπως να απορρίπτουν τους χαμηλότερους ασφαλιστικούς φορείς και να απαιτούν να πληρώνονται σε μετρητά – το τελικό αποτέλεσμα είναι η μείωση της πρόσβασης στην περίθαλψη.

Πώς διορθώνετε λοιπόν το τρέχον σύστημα υγειονομικής περίθαλψης; Πρώτον, πρέπει να καθοριστεί το σύστημα αποζημίωσης για να επιτρέπεται στους ασθενείς να νοσηλεύονται στον κατάλληλο χώρο περίθαλψης, είτε αυτό είναι το σπίτι, το εξωτερικό ιατρείο, το γηροκομείο κ.λπ. πόρους για κάθε χώρο φροντίδας. Τρίτον, το σύστημα πρέπει να ανταμείβει τους γιατρούς σύμφωνα με τα καλύτερα αποτελέσματα που βελτιώνουν τη φροντίδα των ασθενών καθώς και την ποιότητα ζωής και την παραγωγικότητα, ένα σύστημα που διαθέτουν πολλά ιδιωτικά σχέδια καθώς και πολλές άλλες χώρες της ΕΕ. Τέταρτον, αλλάξτε ελαφρώς το πρόγραμμα ιατρικής εκπαίδευσης ώστε να συμπεριλάβετε αποτελέσματα υγείας και φαρμακοοικονομική εκπαίδευση που θα επέτρεπε στους γιατρούς να εκτιμήσουν τον τελικό αντίκτυπο στον προϋπολογισμό από την επίτευξη οικονομικά αποδοτικών αποτελεσμάτων. Πέμπτον, παρέχετε την ευκαιρία στους ανασφάλιστους να λάβουν κάλυψη, όπως ακριβώς απολαμβάνει το Κογκρέσο. Ο συνδυασμός του ιδιωτικού ανταγωνισμού, των καλύτερων αποτελεσμάτων, της οικονομικής απόδοσης και της καλύτερης πρόσβασης θα πρέπει να κάνει πολύ καλύτερη δουλειά από το να μετατρέψει ολόκληρο το σύστημα σε ένα υβρίδιο Medicare/Medicaid.

Σχολιάστε