Πώς επωφελούνται η επιχείρησή σας και οι εργαζόμενοι από τη συμπληρωματική ασφάλιση

Καθώς το κόστος της υγειονομικής περίθαλψης συνεχίζει να αυξάνεται, οι εργοδότες έχουν αρχίσει να μεταθέτουν το βάρος του κόστους υγειονομικής περίθαλψης στους εργαζομένους τους. Ορισμένοι έχουν περικόψει ακόμη και τα επιδόματα που καταβάλλονται από τον εργοδότη. Ο νόμος περί υγειονομικής περίθαλψης απαιτεί από τους περισσότερους ανθρώπους να λαμβάνουν και οι περισσότεροι εργοδότες να προσφέρουν σημαντική ιατρική κάλυψη με ορισμένα βασικά οφέλη. Ακόμα κι έτσι, αυτό που πληρώνουν οι εργαζόμενοι από την τσέπη τους μέσω αυτών των σχεδίων συνεχίζει να αυξάνεται καθώς οι εργοδότες προσπαθούν να ελέγξουν το κόστος τους.

Μια έκθεση του 2015 αποκάλυψε πώς οι εργοδότες εξακολουθούν να αναζητούν τρόπους για να μειώσουν τα έξοδα ωθώντας το κόστος στους εργαζομένους με τη μορφή αυξημένων εκπτώσεων, ασφαλίστρων και συμπληρωμάτων. Προσφέροντας συμπληρωματική ή εθελοντική ασφάλιση στους εργαζομένους, αυτό μπορεί να προσφέρει οικονομική προστασία σε περίπτωση σοβαρού ατυχήματος ή ασθένειας. Τρεις λόγοι για τους οποίους η συμπληρωματική ασφάλιση είναι απαραίτητη για τους εργαζόμενους είναι:

Οι αυξήσεις του κόστους υγειονομικής περίθαλψης ξεπερνούν τις αυξήσεις

Σύμφωνα με μια έκθεση, το 31 τοις εκατό των εργοδοτών αύξησε το μερίδιο των εργαζομένων στα ασφάλιστρα, το 30 τοις εκατό αύξησε τις συμπληρωματικές πληρωμές των εργαζομένων και το 21 τοις εκατό εφάρμοσε προγράμματα υγείας με υψηλή έκπτωση. Αυτά είναι μεγάλα έξοδα που πλήττουν το πορτοφόλι των εργαζομένων, αλλά οι αυξήσεις μισθών δεν συμβαδίζουν. Μια πρόσφατη μελέτη του Kaiser Family Foundation διαπίστωσε ότι οι εκπτώσεις έχουν αυξηθεί έξι φορές πιο γρήγορα από τις αποδοχές των εργαζομένων από το 2010.

Τα όρια από την τσέπη τους είναι υψηλά, ακόμη και για υψηλότερα αμειβόμενους υπαλλήλους

Η μέση δαπάνη από την τσέπη είναι περίπου 7.000 $ για τα άτομα και 14.000 $ για οικογένειες, και αυτό είναι μόνο για καλυμμένα βασικά οφέλη υγείας. Ωστόσο, ένα επιβλητικό 52 τοις εκατό των εργαζομένων έχει λιγότερα από 1.000 δολάρια για να πληρώσει για έξοδα που σχετίζονται με μια απροσδόκητη σοβαρή ασθένεια ή ατύχημα και το 28 τοις εκατό έχει λιγότερα από 500 δολάρια.

Οι εργαζόμενοι τείνουν να επιλέγουν την τιμή από την ποιότητα, κάτι που μπορεί να σημαίνει μικρότερη κάλυψη από ό,τι φαντάζονται

Με το αυξανόμενο κόστος, είναι δελεαστικό να επιλέξετε ασφάλιση υγείας με βάση τη μηνιαία τιμή. Στην πραγματικότητα, το 30 τοις εκατό των εργαζομένων λέει ότι το μηνιαίο ασφάλιστρο είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας κατά την επιλογή ενός σημαντικού προγράμματος ιατρικής ασφάλισης κάθε χρόνο. Ένα πρόγραμμα χαμηλότερου κόστους μπορεί να σημαίνει βραχυπρόθεσμη εξοικονόμηση πόρων, αλλά θα μπορούσε τελικά να αυξήσει σημαντικά το κόστος από την τσέπη.

Οι εργαζόμενοι χρειάζονται ένα δίχτυ οικονομικής ασφάλειας. Τα οφέλη που λαμβάνονται από τη συμπληρωματική ασφάλιση χρησιμεύουν εδώ και πολύ καιρό ως ένας τρόπος για να βοηθήσουν στην προστασία των εργαζομένων όταν είναι άρρωστοι ή τραυματισμένοι, ανεξάρτητα από την κύρια ιατρική ασφάλιση. Μερικά από αυτά τα οφέλη περιλαμβάνουν όραση, οδοντιατρική, ασφάλιση κατοικίδιων ζώων, βραχυπρόθεσμη αναπηρία, ατύχημα, κρίσιμη ασθένεια και νοσοκομειακή αποζημίωση. Οι αποδέκτες συμπληρωματικών παροχών μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα χρήματα που λαμβάνουν από αυτά τα προϊόντα για να πληρώσουν για τα καθημερινά τους έξοδα διαβίωσης, όπως ενοίκιο, πληρωμή στεγαστικών δανείων, είδη παντοπωλείου, παιδική φροντίδα και ιατρικούς λογαριασμούς κατά τη διάρκεια του χρόνου που ο ασφαλισμένος δεν είναι σε θέση να εργαστεί.

Όταν οι εταιρείες προσθέτουν εθελοντικά προϊόντα στο πακέτο παροχών της εταιρείας τους, μπορούν να αυξήσουν το επίπεδο ικανοποίησης των εργαζομένων και να τους βοηθήσουν να αισθάνονται πιο προετοιμασμένοι οικονομικά για να αντιμετωπίσουν πιθανά γεγονότα που θα αλλάξουν τη ζωή τους. Από την άλλη πλευρά, οι εργοδότες μπορούν να βιώσουν χαμηλότερο λειτουργικό κόστος και να εξοικονομήσουν χρήματα στη διαδικασία. Το αποτέλεσμα είναι μια κατάσταση win-win τόσο για τον εργοδότη όσο και για τον εργαζόμενο.

Σχολιάστε