Πώς μπορείτε να μειώσετε την έκπτωση της ασφάλισης αυτοκινήτου σας;

Πολλοί άνθρωποι αυξάνουν τις εκπτώσεις της ασφάλισης αυτοκινήτου τους προκειμένου να έχουν πιο προσιτά ασφάλιστρα αυτοκινήτου. Διπλασιάζοντας τις ασφαλιστικές εκπτώσεις σας, μπορείτε να ξυρίσετε έως και 40% έκπτωση στην τιμή των ασφαλίστρων σας.

Ωστόσο, αυτό είναι μόνο μια καλή ιδέα εάν έχετε χρήματα στην άκρη για να πληρώσετε την έκπτωση εάν έχετε ένα ατύχημα από υπαιτιότητα. Εάν δεν έχετε εύκολη πρόσβαση σε αυτά τα χρήματα, ενδέχεται να μην μπορείτε να πληρώσετε το τμήμα των λογαριασμών επισκευής και το αυτοκίνητό σας ενδέχεται να μην επισκευαστεί εγκαίρως. Ακόμη χειρότερα, μπορεί να είστε υποχρεωμένοι να πληρώσετε για ένα μέρος των ζημιών σε περιουσία κάποιου άλλου και να μην μπορείτε να το κάνετε. Πολλοί άνθρωποι χωρίς μεγάλα αποθέματα μετρητών πρέπει να διατηρούν χαμηλά τις εκπτώσεις τους. Για να γίνει αυτό, ωστόσο, συχνά πρέπει να πληρώσουν υψηλότερα ασφάλιστρα.

Υπάρχει τρόπος να μειώσετε την έκπτωση και να διατηρήσετε τα ασφάλιστρά σας διαχειρίσιμα;

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να επιτύχετε αυτόν τον στόχο. Κάθε μέθοδος απαιτεί προγραμματισμό και πειθαρχία, αλλά η καθεμία μπορεί να επιτευχθεί από οποιονδήποτε αναζητά χαμηλή έκπτωση και χαμηλό ασφάλιστρο.

Πρώτον, μπορείτε να επιλέξετε να ασφαλιστείτε σε μια εταιρεία που προσφέρει ένα πρόγραμμα “εξαφανιζόμενης έκπτωσης”. Σύμφωνα με αυτά τα προγράμματα, η έκπτωση σας μειώνεται κατά ένα καθορισμένο ποσό κάθε χρόνο που είστε χωρίς ατυχήματα και χωρίς αξίωση. Μερικά από αυτά τα προγράμματα σάς επιτρέπουν να μειώσετε όλες τις εκπτώσεις σας και ορισμένα μόνο σας επιτρέπουν να μειώσετε την έκπτωση σύγκρουσης ή ευθύνης. Διαφορετικές εταιρείες προσφέρουν διαφορετικά ποσά για την έκπτωση και σε διαφορετικά ποσοστά. Μπορείτε να συγκρίνετε προγράμματα για να βρείτε αυτό που λειτουργεί καλά για εσάς.

Μια άλλη επιλογή είναι να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα στο οποίο θα εξοικονομείτε σταδιακά το ποσό της έκπτωσης ενώ αυξάνετε αργά την έκπτωση κάθε έξι μήνες. Δείτε πώς θα λειτουργούσε αυτό: ας υποθέσουμε ότι η τρέχουσα έκπτωση είναι 250 $, το χαμηλότερο που επιτρέπει η εταιρεία σας. Τώρα ας υποθέσουμε ότι θα εξοικονομούσατε 100 $ ανά περίοδο ανανέωσης αυξάνοντας την έκπτωση σας στα 500 $. Εάν το κάνετε και εξοικονομήσετε τα χρήματα που εξοικονομήσατε στα ασφάλιστρά σας, συν τα αρχικά 250 $, θα έχετε 450 $ σε ένα χρόνο, σχεδόν αρκετά για να πληρώσετε τη νέα σας έκπτωση. Μπορείτε να συνεχίσετε να εξοικονομείτε χρήματα, ώστε να μπορείτε να αυξήσετε σταδιακά την έκπτωση στα 750$ και μετά στα 1000$. Μπορείτε ακόμη και να επιλέξετε να αυξήσετε την έκπτωση σας υψηλότερα από αυτό, εάν η εταιρεία σας σας το επιτρέπει. Καθώς αυξάνετε σιγά σιγά την έκπτωση σας, τα ασφάλιστρά σας θα μειωθούν, επιτρέποντάς σας να εξοικονομήσετε χρήματα που θα χρειαστείτε για να πληρώσετε τη νέα, υψηλότερη έκπτωση.

Μπορείτε επίσης να βρείτε μια εταιρεία που προσφέρει “συγχώρεση ατυχήματος”. Με τη συγχώρεση ατυχήματος, μπορείτε να «συγχωρηθείτε» για το πρώτο σας ατύχημα χωρίς έκπτωση εάν το ατύχημα δεν υπερβαίνει ένα ορισμένο ποσό σε δολάρια στο συνολικό κόστος. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο για την εξοικονόμηση του εκπεστέου κεφαλαίου σας εάν έχετε ένα μικρό φτερό. Μπορείτε επίσης να εξοικονομήσετε χρήματα και να πληρώσετε μόνοι σας για ζημιές εάν το ατύχημα είναι πολύ μικρό. Με αυτόν τον τρόπο, μη υποβάλλοντας αξίωση, διατηρείτε τα ασφάλιστρά σας χαμηλότερα και δεν έχετε απροσδόκητες αυξήσεις στην τιμή της ασφάλισης του αυτοκινήτου σας.

Άλλοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να μειώσετε την έκπτωση είναι να υποβάλετε αίτηση για έκπτωση στην ασφαλιστική σας εταιρεία, η οποία μπορεί να εξισορροπηθεί με άλλες εκπτώσεις για τις οποίες μπορεί να δικαιούστε. Εάν αυτή τη στιγμή δεν επωφεληθείτε από όλες τις πιθανές εκπτώσεις, μπορεί να εξαπατήσετε τον εαυτό σας από αποταμιεύσεις που θα μπορούσαν να πληρώσουν για χαμηλότερη έκπτωση.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε λάβει υπόψη όλες τις ξεχωριστές εκπτώσεις που ισχύουν για το συμβόλαιό σας συνολικά. Εάν έχετε πλήρη κάλυψη, η οποία περιλαμβάνει ευθύνη, συνολική και σύγκρουση, πιθανότατα έχετε ξεχωριστές εκπτώσεις για κάθε ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Επιπλέον, πιθανότατα έχετε έκπτωση για πράγματα όπως η κάλυψη ανασφάλιστων αυτοκινητιστών. Ορισμένες πολιτείες ορίζουν από το νόμο την έκπτωση για την κάλυψη ανασφάλιστων οδηγών. δεν μπορείτε να αυξήσετε αυτήν την έκπτωση ακόμα κι αν το θέλετε. Ωστόσο, οι περισσότερες πολιτείες σάς επιτρέπουν να πληρώνετε με τις εκπτώσεις για τη σύγκρουση και τις ολοκληρωμένες πολιτικές σας, αυξάνοντας ή μειώνοντάς τις όπως κρίνετε κατάλληλο.

Σχολιάστε