Πώς να αποκτήσετε φτηνό πρόγραμμα ασφάλισης υγείας;

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών έχει παρουσιάσει πολλά προγράμματα και σχέδια για να βοηθήσει τους κατοίκους της Αμερικής να απολαμβάνουν στο έπακρο τα προνόμια ασφάλισης υγείας. Το “Obamacare” είναι ένα τέτοιο πρόγραμμα που παρέχει διευκολύνσεις ασφάλισης υγείας τόσο για τις ομάδες υψηλού όσο και για τις ομάδες χαμηλού εισοδήματος στην Αμερική. Ωστόσο, μια έκθεση από μια εταιρεία της Ουάσιγκτον DC, που ονομάζεται Avalere Health, αποκαλύπτει ότι η τιμή για ένα από τα προγράμματα στο Obamacare, που ονομάζεται silver plan, θα αυξηθεί σε περίπου 34% το 2018. Το ασημένιο σχέδιο παρέχει μια αξιοπρεπή πολιτική κάλυψης και είναι λίγο ψηλά στα μηνιαία ασφάλιστρα. Για όσους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν τόσο υψηλά ασφάλιστρα. δεν χρειάζεται να ανησυχούν, καθώς υπάρχουν πολιτικές εκτός από αυτό και ένα πρόγραμμα επιδοτήσεων, το οποίο θα παρέχει ασφάλεια υγείας στο χαμηλό κόστος.

Κατά την αγορά για φθηνά προγράμματα ασφάλισης υγείας, κάποιος πρέπει να έχει καλή γνώση σχετικά με τα ασφαλιστήρια συμβόλαια υγείας. Ο Senior Vice President of Advisor Services στη Manning & Napier, Shelby George συμβουλεύει τους αγοραστές να αναζητούν πάντα πόση κάλυψη παρέχεται για το κόστος που παρέχει μια εταιρεία. Με άλλα λόγια, δεν πρέπει να παρασυρθεί κανείς από τις φθηνές τιμές, αλλά να επικεντρωθεί στο πόση κάλυψη παρέχουν οι ασφαλιστικές εταιρείες για αυτές τις φθηνές τιμές που διαφημίζουν.

Για να πάρει η καλύτερη φθηνή ασφάλιση υγείας, Ακολουθεί μια επεξήγηση των διαφορετικών διαθέσιμων ασφαλιστηρίων και μια περιγραφή του εάν κάποιος μπορεί να πάρει ασφάλιση “δωρεάν”.

Επιδοτήσεις και άλλα προγράμματα ασφάλισης υγείας:

Με στόχο να παρέχεται σε όλους τους Αμερικανούς ασφαλιστική κάλυψη υγείας, ένα από τα πολλά χρήσιμα σχέδια που προτείνει η κυβέρνηση, είναι αυτό των «επιδοτήσεων». Επιδότηση, με απλά λόγια, είναι το ποσό που καταβάλλει η Κυβέρνηση στις ασφαλιστικές εταιρείες για την παροχή διευκολύνσεων ασφάλισης υγείας σε όσους έχουν χαμηλά εισοδήματα. Αυτό σημαίνει ότι τα άτομα που ανήκουν στην ομάδα χαμηλού εισοδήματος θα μπορούν να απολαμβάνουν παροχές ασφάλισης υγείας μέσω της χρήσης επιδοτήσεων, οι οποίες διαφορετικά θα απορρίπτονταν από τις ασφαλιστικές εταιρείες για οποιαδήποτε άλλη βραχυπρόθεσμη αξίωση.

Ένα άτομο που κερδίζει περίπου $48.000 και μια οικογένεια 4 ατόμων, η οποία κερδίζει κάπου λιγότερο από $98.000 είναι εκείνοι που μπορούν να απολαύσουν τα οφέλη των επιδοτήσεων. Ως εκ τούτου, τα άτομα με χαμηλά εισοδήματα μπορούν να απολαύσουν καλή φθηνή ασφάλιση υγείας με τη βοήθεια επιδοτήσεων. Ωστόσο, αυτά τα προγράμματα επιδοτήσεων που προτείνονται από το σχέδιο Obamacare είναι πιο πιθανό να τροποποιηθούν ή να εξαλειφθούν συνολικά από την κυβέρνηση Τραμπ.

Μιλώντας για άλλα προγράμματα ασφάλισης υγείας, ένα ασημένιο πρόγραμμα θα καλύψει έως και το 70% των τελών υγειονομικής περίθαλψης ενός ατόμου, ενώ ένα χάλκινο πρόγραμμα θα καλύψει έως και το 60% του κόστους και το υπόλοιπο ποσοστό των χρεώσεων θα πρέπει να καταβληθεί από το άτομο. τσέπες. Τώρα, συγκρίνοντας αυτά τα δύο σχέδια, εάν κάποιος επιθυμεί να ξοδέψει ΚΑΜΙΑ απολύτως χρήματα από την τσέπη του, τότε η επιλογή ενός χάλκινου σχεδίου μαζί με μια επιδότηση θα είναι πολύ χρήσιμη. Για όσους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν από την τσέπη τους, η κάλυψη του χάλκινου προγράμματος 60% μαζί με το υπόλοιπο 40% που καλύπτεται από επιδοτήσεις θα βοηθήσει να απολαύσουν φθηνή ασφάλιση υγείας.

Τι είδους πολιτική μπορεί κανείς να επιλέξει;

Το πρώτο βήμα για να πιάσετε το καλύτερη φθηνή ασφάλιση υγείας είναι να γνωρίζει κανείς ποια πολιτική ταιριάζει στις ανάγκες του. Ακολουθεί μια λίστα με δύο επιλογές που εξηγούνται εν συντομία, ώστε να μπορεί κανείς να επιλέξει την καλύτερη εφαρμογή.

1. Βραχυπρόθεσμη πολιτική: Μια βραχυπρόθεσμη πολιτική είναι για τα άτομα που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις να επωφεληθούν από επιδοτήσεις. Με άλλα λόγια, τα άτομα για τα οποία καθίσταται «μη οικονομικά προσιτή» η ασφάλιση υγείας συνιστάται να επιλέξουν αυτό το συμβόλαιο. Εδώ ο όρος «μη προσιτό» περιγράφεται ως το κόστος που υπερβαίνει το 8% του ετήσιου εισοδήματος ενός ατόμου ή μιας οικογένειας. Σύμφωνα με τον Nate Purpura, Αντιπρόεδρο Καταναλωτικών Υποθέσεων (ehealth.com), άτομα των οποίων το εισόδημα κυμαίνεται από 49.000 $ έως 69.000 $ και οικογένειες που κερδίζουν κάπου μεταξύ 99.000 και 129.000 $, υποτίθεται ότι θα ζητήσουν βραχυπρόθεσμα συμβόλαια.

Ως εκ τούτου, εάν κάποιος δυσκολεύεται να πληρώσει ακριβά ασφάλιστρα και να επωφεληθεί από ασφάλιση υγείας, τότε συνιστάται ιδιαίτερα να ακολουθήσει το βραχυπρόθεσμο συμβόλαιο. Ωστόσο, δεν υπάρχουν κυρώσεις εάν κάποιος δεν επιθυμεί να έχει ασφάλεια υγείας. Αλλά, θετικά, είναι ωφέλιμο για τα ίδια τα άτομα, εάν έχουν κάποια οικονομική προστασία που θα είναι επωφελής σε μη φιλικές συνθήκες.

Ακολουθούν μερικές αξιοσημείωτες λεπτομέρειες σχετικά με τις βραχυπρόθεσμες πολιτικές:

  • Αυτά τα συμβόλαια διαρκούν συνήθως έως 3 μήνες και μπορούν να παραταθούν έως 9 μήνες (σε ανανέωση 3 μηνών).

  • Σύμφωνα με τους νέους κανόνες που πρότεινε ο πρόεδρος Τραμπ, η κατοχή μιας βραχυπρόθεσμης πολιτικής θα είναι υποχρεωτική για όλα τα άτομα. Ωστόσο, αυτός ο κανόνας δεν έχει ψηφιστεί ακόμη, αλλά σύντομα θα τεθεί σε ισχύ.

  • Αυτά τα συμβόλαια δεν παρέχουν κάλυψη για προϋπάρχουσες ασθένειες, δηλαδή ασθένειες από τις οποίες πάσχει κάποιος, πριν υποβάλει αίτηση για το ασφαλιστήριο.

  • Αν κάποιος επιθυμεί να συμπεριλάβει τέτοιες προϋπάρχουσες ασθένειες στο πρόγραμμα κάλυψης, τότε τα ασφάλιστρα θα αυξηθούν σημαντικά.

  • Σε αντίθεση με τα προγράμματα Obamacare, οι βραχυπρόθεσμες πολιτικές δεν θα καλύπτουν χρεώσεις για μητρική φροντίδα, τραυματισμούς λόγω κακοποίησης και θεραπεία ψυχικής υγείας.

  • Με μια βραχυπρόθεσμη πολιτική, μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει αξιοπρεπείς εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης με περίπου 100 $ ασφάλιστρο το μήνα.

Σε συνολική βάση, παρά τις χαμηλές επιλογές κάλυψης που παρέχει, όσοι αναζητούν φθηνή ασφάλιση υγείας για ιδιώτη ή φθηνή ασφάλιση υγείας για οικογένειες, μπορεί να αποκομίσει μεγάλα οφέλη από αυτήν την πολιτική.

2. Συνδυασμένη πολιτική ή συνδυασμός πολιτικών:

Τα παραδοσιακά συμβόλαια ή με άλλα λόγια σχέδια με υψηλότερα ασφάλιστρα θα παρέχουν κάλυψη για όλους τους ακριβούς λογαριασμούς του νοσοκομείου σε περίπτωση επικίνδυνων ασθενειών ή ατυχημάτων. Ενώ, η επιλογή βραχυπρόθεσμων προγραμμάτων θα καλύψει απλώς τις συνήθεις επισκέψεις σε γιατρό. Αλλά αν κάποιος επιθυμεί να επωφεληθεί από τα οφέλη και των δύο συμβολαίων, δηλαδή να λάβει κάλυψη για επικίνδυνες ασθένειες καθώς και για φυσιολογικές ή συνήθεις ασθένειες (όπως βήχας, κρυολόγημα, πυρετός), τότε οι ασφαλιστικές εταιρείες αυτές τις μέρες προσφέρουν συνδυαστικά πακέτα.

Στο πρόσφατο παρελθόν, οι άνθρωποι συνήθιζαν να υποβάλλουν αίτηση και για τις δύο πολιτικές ξεχωριστά, προκειμένου να επωφεληθούν από κάλυψη και στις δύο περιπτώσεις. Αυτό γινόταν δύσκολο για τους ασφαλιστές να υπολογίσουν διαφορετικά ποσοστά και ποσά. Ως εκ τούτου, προέκυψε το σχέδιο για συνδυαστικές πολιτικές, επιτρέποντας στους ανθρώπους να επωφεληθούν και των δύο πλεονεκτημάτων στο πλαίσιο μιας ενιαίας πολιτικής. Ωστόσο, όσο προφανές κι αν φαίνεται, η εφαρμογή αυτών των πολιτικών σίγουρα θα κάνει κάποιον να πληρώσει ασφάλιστρα υψηλότερα από το συνηθισμένο.

Επομένως, μια ουσία όλων των σημείων που συζητήθηκαν παραπάνω είναι ότι δεν πρέπει πάντα να έλκεται κανείς από προσφορές που απλώς διαφημίζουν την παροχή φθηνή ασφάλιση υγείας για ιδιώτες, Αντίθετα, θα πρέπει να αναζητήσει κανείς την ποιότητα της κάλυψης που παρέχουν για τις φθηνές ασφαλιστικές τιμές. Η αγορά ασφάλισης υγείας απαιτεί επίσης ενδελεχή έρευνα και μελέτη, όπως και κάθε άλλο ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Δεδομένου ότι αυτό είναι ένα θέμα που αφορά την υγεία κάποιου? δεν αξίζει πουθενά να ανησυχείς μόνο για τα χρήματα. Η ποιοτική υπηρεσία ανταποκρίνεται πάντα σε αμοιβή, επομένως κάποιος πρέπει να είναι αρκετά σοφός για να αναζητήσει πολιτικές που παρέχουν οικονομικά και ποιοτικά προγράμματα ασφάλισης υγείας.

Σχολιάστε