Πώς να βρείτε ασφάλεια κατοικίδιων για το νέο σας γατάκι

Το να αποκτήσετε ένα νέο γατάκι περιλαμβάνει λίγη προετοιμασία – να πάρετε μπολ με φαγητό και νερό, να ταξινομήσετε τη θέση για το κουτί απορριμμάτων και το κρεβάτι τους, να επιλέξετε μια σειρά από παιχνίδια. Η κακή υγεία δεν είναι κάτι που σκέφτεστε με ένα γατάκι, αλλά προετοιμάζεται να είναι έτοιμο για το απροσδόκητο. Για αυτόν τον λόγο, στη λίστα με τις υποχρεώσεις σας για την άφιξη του γατάκι θα πρέπει να υπάρχει ασφάλεια για κατοικίδια.

Γιατί να ασφαλίσετε μια γάτα;

Κατά κανόνα, οι γάτες είναι λιγότερο επιρρεπείς σε προβλήματα υγείας από τους σκύλους και εκείνες που περνούν τη ζωή τους σε εσωτερικούς χώρους είναι λιγότερο επιρρεπείς και πάλι. Αλλά υπάρχει πάντα ο απροσδόκητος παράγοντας και η ασθένεια ή ο τραυματισμός μπορεί να επιτεθεί σε οποιοδήποτε ζώο, ανεξάρτητα από το πόσο ασφαλές είναι το περιβάλλον του.

Η ποιότητα της κτηνιατρικής υπηρεσίας στις ΗΠΑ είναι από τις καλύτερες στον κόσμο, αλλά αυτό δεν είναι φθηνό. Αυτό σημαίνει ότι μια επίσκεψη στους κτηνιάτρους μπορεί να είναι δαπανηρή και αν δεν έχετε εξοικονομήσει χρήματα για αυτό, μπορεί να προκαλέσει πραγματικά προβλήματα. Οι κτηνίατροι γνωρίζουν ότι οι ιδιοκτήτες γατών πρέπει να χάσουν τη θεραπεία ή να χρεωθούν για να πληρώσουν έναν λογαριασμό.

Τι καλύπτει;

Η ασφάλιση κατοικίδιων ζώων είναι όπως πολλά άλλα είδη ασφάλισης – υπάρχει μια ποικιλία προϊόντων με διαφορετικά επίπεδα κάλυψης και διαφορετικά οφέλη. Από το ένα κράτος στο άλλο, μπορεί να υπάρξουν αλλαγές στο τι καλύπτεται και φυσικά στην τιμή. Στην πραγματικότητα, εκτός από την Καλιφόρνια, δεν υπάρχουν καν κανονισμοί σε όλη την πολιτεία σχετικά με αυτό το είδος πολιτικής, επομένως ο έλεγχος των λεπτών γραμμάτων είναι σημαντικός.

Τα βασικά στοιχεία της κάλυψης περιλαμβάνουν στοιχεία όπως ασθένεια και ατύχημα, αλλά δεν καλύπτουν τις ετήσιες ανασκοπήσεις ή τις εξετάσεις καθώς και το κόστος των εμβολιασμών. Ορισμένες πολιτικές μπορεί να καλύπτουν εάν η γάτα εξαφανιστεί ή προκαλέσει ζημιά σε τρίτους, καθώς και χρήματα για να τους βοηθήσουμε να διαφημιστείτε εάν τραπούν σε φυγή. Αλλά με τα περισσότερα συμβόλαια, μπορείτε να πληρώσετε για τόσα ή λίγα όσα χρειάζεστε.

Μπορείτε επίσης να λάβετε διαφορετικά επίπεδα για το πόσο πληρώνει το συμβόλαιο – αυτό μπορεί να είναι το 80%, το 90% ή το 100% του λογαριασμού. Έτσι, ο λογαριασμός θα μπορούσε να είναι $1000 και αν επιλέξετε το πρώτο επίπεδο, η ασφαλιστική εταιρεία θα σας επιστρέψει $800 ή $900 στο δεύτερο επίπεδο. Όσο περισσότερα χρήματα σας επιστραφούν, τόσο υψηλότερο είναι το ασφάλιστρο που θα λάβει η ασφαλιστική εταιρεία για αυτό.

Αλλες επιλογές

Εάν δεν σας αρέσει η ιδέα της ασφάλισης κατοικίδιων ζώων, μπορείτε πάντα να ακολουθήσετε την ιδέα της αυτοασφάλισης. Αυτό περιλαμβάνει τη δημιουργία τραπεζικού λογαριασμού για το σκοπό αυτό, την τοποθέτηση ενός καθορισμένου ποσού στον λογαριασμό κάθε μήνα και την αποφυγή επαφής για τίποτα εκτός από έκτακτες ανάγκες ή ασθένειες. Μην το χρησιμοποιείτε για κανονικούς ελέγχους ή για να αγοράσετε πράγματα που χρειάζεται το γατάκι – αποθηκεύστε το και ελπίζετε να μην το χρειαστείτε μέχρι να υπάρχουν πολλά χρήματα στον λογαριασμό!

Όποια επιλογή κι αν επιλέξετε για το γατάκι σας, είναι σημαντικό να ξεκινήσετε το σχέδιο μόλις φτάσει το γατάκι. Αν και αυτό το χαριτωμένο μικρό πρόσωπο θα σας φέρει αγάπη και στοργή, μπορεί επίσης να σας φέρει έναν πολύ μεγάλο λογαριασμό κτηνιάτρου και είναι καλύτερο να είστε προετοιμασμένοι για αυτό.

Σχολιάστε