Πώς να βρείτε δουλειά και εργασία στο Κουβέιτ

Αναζητάτε μια ευκαιρία εργασίας στο Κουβέιτ ως εκπατρισμένος; Αν ναι, είστε στη σωστή σελίδα. Δεδομένου ότι η χώρα έχει τεράστια αποθέματα πετρελαίου, προσφέρει πολλές ευκαιρίες εργασίας για τους ξένους. Επί του παρόντος, χιλιάδες αλλοδαποί εργάζονται στο Κουβέιτ. Σε αυτό το άρθρο, θα μάθουμε πώς μπορείτε να βρείτε δουλειά εκεί. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα.

Ευκαιρίες εργασίας

Το Κουβέιτ απολαμβάνει το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας στον κόσμο. Δεν έχει φόρους εισοδήματος φυσικών προσώπων, γι’ αυτό μπορεί να προσφέρει πολλές ευκαιρίες εργασίας σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, η χώρα ενθαρρύνει τους ντόπιους να αποκτήσουν θέσεις εργασίας ανώτατου επιπέδου. Αλλά το καλό είναι ότι οι ομογενείς δεν χρειάζεται να μάθουν την αραβική γλώσσα για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη χώρα. Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να επικοινωνούν στην αγγλική γλώσσα.

Λήψη άδειας εργασίας

Εάν είστε εκπατρισμένος, πρέπει να λάβετε άδεια εργασίας πριν από την ανάληψη εργασίας στο Κουβέιτ. Ωστόσο, όσοι είναι από τα κράτη μέλη του ΣΣΚ δεν απαιτείται να λάβουν άδεια εργασίας. Σε αυτή την περίπτωση, ο εργοδότης ενεργεί ως χορηγός για τον εκπατρισμένο. Έτσι, η εταιρεία αναλαμβάνει τα διοικητικά καθήκοντα για τον εργαζόμενο, όπως η συμπλήρωση της αίτησης για βίζα και το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού. Πέραν αυτού, ο εργοδότης θεωρείται υπεύθυνος σε περίπτωση παραβίασης οποιωνδήποτε κανονισμών εκ μέρους σας.

Αφού λάβουν άδεια εργασίας, οι εκπατρισμένοι μπορούν να λειτουργήσουν ως χορηγός για τα μέλη της οικογένειάς τους. Έτσι, μπορούν να καλέσουν τα μέλη της οικογένειάς τους να ζήσουν μαζί τους στη χώρα. Ωστόσο, θα πρέπει να λάβουν τις δικές τους άδειες εργασίας εάν θέλουν να εργαστούν στο Κουβέιτ. Επομένως, μπορεί να θέλετε να το έχετε υπόψη σας.

Η κυβέρνηση του Κουβέιτ λαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος των επενδύσεών της από τα έσοδα από το πετρέλαιο. Το ενδιαφέρον είναι ότι η κυβέρνηση δεν επιβάλλει προσωπικούς φόρους είτε πρόκειται για κατοίκους του Κουβέιτ είτε για ομογενείς. Ωστόσο, οι ξένες εταιρείες υπόκεινται σε φόρους. Ο φορολογικός συντελεστής για τις ξένες εταιρείες είναι 15%. Ωστόσο, εάν μια τοπική επιχείρηση λειτουργεί στη χώρα, δεν χρειάζεται να πληρώσει φόρους. Πέρα από αυτό, δεν υπάρχουν φόροι προστιθέμενης αξίας, κάτι που είναι ένα ακόμη σπουδαίο νέο.

Κοινωνική ασφάλιση

Η χώρα διαθέτει ένα σταθερό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης για τους υπηκόους, το οποίο καλύπτει τη δημόσια Υγεία, τα επιδόματα ασθενείας, την αναπηρία και τις συντάξεις. Τα οικονομικά για τα συστήματα προέρχονται από το κράτος. Ωστόσο, αυτό το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης για το κοινό δεν είναι διαθέσιμο για ομογενείς. Αλλά ορισμένοι εργοδότες προσφέρουν παρόμοια συστήματα για τους υπαλλήλους τους.

Όσο ζουν στο Κουβέιτ, οι ομογενείς μπορούν να επωφεληθούν από τη δημόσια ιατρική περίθαλψη. Σήμερα, οι ξένες εταιρείες ανέχονται τεράστιες πιέσεις για να προσφέρουν Ιδιωτική Ασφάλιση Υγείας στους ομογενείς. Η ιδέα είναι να ελαχιστοποιηθεί η επιβάρυνση του υπάρχοντος συστήματος.

Εν ολίγοις, πρέπει να λάβετε υπόψη τις πληροφορίες που δίνονται σε αυτό το άρθρο εάν θέλετε να αποκτήσετε την πρώτη σας δουλειά στο Κουβέιτ ως ομογενής. Ας ελπίσουμε ότι αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να ξεκινήσετε και να προχωρήσετε στη διαδικασία με εύκολο τρόπο.

Σχολιάστε