Πώς να βρείτε τον σωστό τρόπο για να συμπληρώσετε τα οφέλη του Medicare

Το Medicare είναι το ομοσπονδιακό πρόγραμμα ασφάλισης υγείας των ΗΠΑ για ηλικιωμένους και συνταξιούχους. Εκατομμύρια άνθρωποι λαμβάνουν κάλυψη υγείας από αυτό το σχέδιο. Το Medicare βοηθά αυτούς τους ανθρώπους να βεβαιωθούν ότι μπορούν να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας που χρειάζονται. Ωστόσο, δεν τα καλύπτει όλα. Επίσης, ενδέχεται να μην καλύπτει ορισμένες υπηρεσίες στο 100%. Για τη συμπλήρωση του Medicare, υπάρχουν πολλά διαφορετικά προγράμματα που μπορούν να βοηθήσουν τους δικαιούχους να μεγιστοποιήσουν τα οφέλη για πιο ολοκληρωμένη κάλυψη.

Επιλογές σχεδίου Medicare

Στην πραγματικότητα, τα νέα προϊόντα και οι νόμοι έχουν δώσει στους ηλικιωμένους πολλές επιλογές στον τρόπο με τον οποίο θα ήθελαν να έχουν πρόσβαση στα οφέλη για την υγεία τους. Κάποιοι προσθέτουν ένα επιπλέον μηνιαίο ασφάλιστρο και άλλοι όχι. Αυτά τα επιπλέον σχέδια προέρχονται από ιδιωτικούς ασφαλιστές, αλλά ρυθμίζονται από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Μέρος της χρηματοδότησης για αυτά τα σχέδια μπορεί να προέρχεται από φορολογικές επιδοτήσεις και ορισμένες πληρώνονται από τα ασφάλιστρα που πληρώνουν τα μέλη.

Ποιο είναι το σωστό σχέδιο Medicare για εσάς;

  • Δεν υπάρχει μία απλή σωστή απάντηση για κάθε άτομο που είναι εγγεγραμμένο στο Medicare. Εδώ είναι μερικοί από τους παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε το σωστό σχέδιο για την κάλυψη των αναγκών υγείας σας.
  • Σκεφτείτε τον προϋπολογισμό σας. Αυτό σημαίνει επίσης ότι πρέπει να αποφασίσετε εάν προτιμάτε να πληρώνετε λιγότερα κάθε μήνα σε ασφάλιστρα προγράμματος και να αποδεχτείτε κάποια κατανομή κόστους όταν έχετε πρόσβαση σε υπηρεσίες.
  • Βρείτε σχέδια στην αγορά όπου ζείτε. Τα περισσότερα προγράμματα, ακόμη και αυτά από εθνικές εταιρείες, θα διαφέρουν ανά πολιτεία, νομό ή ακόμα και ταχυδρομικό κώδικα. Πρέπει να μάθετε πόσο κοστίζουν αυτά τα προγράμματα και πώς καλύπτουν ιατρικές υπηρεσίες στον τόπο που ζείτε.
  • Σκεφτείτε πώς σας αρέσει να έχετε πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες. Είστε πολύ επιλεκτικοί σχετικά με τη χρήση ορισμένων γιατρών ή άλλων παρόχων ιατρικών υπηρεσιών; Θα ήσασταν πρόθυμοι να είστε ευέλικτοι για να εξοικονομήσετε χρήματα;

Τώρα που αφιερώσατε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε τη δική σας κατάσταση και τις προσδοκίες σας, είναι καιρός να αποφασίσετε ποιο είδος σχεδίου θα σας ωφελούσε περισσότερο.

Κόστος σχεδίου Medicare

Θυμηθείτε, υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι σχεδίων. Ορισμένα από αυτά θα σας κοστίσουν επιπλέον χρήματα πάνω από το ασφάλιστρο του Μέρους Β που ήδη πληρώνετε. Ορισμένα δεν θα απαιτήσουν επιπλέον ασφάλιστρο. Άλλοι μπορεί ακόμη και να κάνουν εκπτώσεις για μέρος της πριμοδότησης του Μέρους Β.

Ωστόσο, δεν μπορείτε απλώς να δείτε τα μηνιαία ασφάλιστρά σας. Πρέπει να σκεφτείτε πόσο θα κοστίσουν οι ιατρικές υπηρεσίες όταν αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτές. Για παράδειγμα, ορισμένα συμπληρώματα Medicare είναι πολύ ολοκληρωμένα, αλλά θα κοστίζουν επιπλέον. Ωστόσο, ενδέχεται να έχετε πρόσβαση στις περισσότερες ιατρικές υπηρεσίες χωρίς να χρειάζεται να πληρώσετε τίποτα επιπλέον. Άλλα προγράμματα μπορεί να είναι φθηνότερα, αλλά απαιτούν από εσάς να μοιράζεστε μέρος του κόστους των υπηρεσιών όταν έχετε πρόσβαση σε αυτά.

Συγκρίνετε προγράμματα Medicare

Υπάρχουν δύο καλοί τρόποι για να συγκρίνετε σχέδια στην περιοχή σας. Μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να καλέσετε μέλη της οικογένειας ή γείτονες για να δείτε ποια σχέδια χρησιμοποιούν. Αυτό είναι εντάξει, αλλά να θυμάστε ότι δεν θα έχουν την ίδια ακριβώς κατάσταση που έχετε εσείς.

  • Συμβουλευτείτε έναν καλό πράκτορα που έχει εμπειρία με τα προγράμματα υγείας του Medicare. Αυτός ή αυτή θα πρέπει να μπορεί να ακούσει τις ανάγκες και τις προσδοκίες σας για να προτείνει τα σωστά σχέδια ή εσάς.
  • Χρησιμοποιήστε μια ηλεκτρονική φόρμα προσφοράς ασφάλισης υγείας. Αυτός μπορεί να είναι ένας γρήγορος και απλός τρόπος για να περιορίσετε τις επιλογές σας από την άνεση του υπολογιστή σας. Αφού βρείτε κάποια σχέδια που σας αρέσουν, θα μπορείτε ακόμα να καθίσετε με έναν καλό πράκτορα για να πάρετε μια τελική απόφαση.

Σχολιάστε