Πώς να επιλέξετε ένα διεθνές νοσοκομείο στην Ευρώπη

Όταν σχεδιάζετε να πάτε διακοπές, το τελευταίο πράγμα που έχετε στο μυαλό σας ίσως είναι ένα νοσοκομείο. Κανείς δεν θέλει να σκέφτεται κάτι αρνητικό στις διακοπές. Επιπλέον, έχετε πάντα το τηλέφωνό σας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Δεν θέλουμε να συμβεί τίποτα, οπότε ορίστε μερικά πράγματα που πρέπει να κάνουμε.

Αγοράστε πρώτα μια ασφάλεια

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε προτού καν σκεφτείτε να αναζητήσετε ένα νοσοκομείο είναι να ξεκινήσετε να αναζητάτε ταξιδιωτική ασφάλιση για μη κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου αμέσως μόλις κλείσετε ένα ταξίδι. Αυτός ο τύπος ασφαλιστηρίου συμβολαίου έχει συνήθως μια λειτουργία 24ωρης ιατρικής βοήθειας που μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη όταν βρίσκεστε στο εξωτερικό. Σε περίπτωση που συμβεί κάτι και επικοινωνήσετε μαζί τους, συντονίζονται με την ιατρική βοήθεια αυτής της χώρας και παρέχουν ακόμη και δίγλωσσο προσωπικό. Κυρίως, μια ασφάλιση διακοπών καλύπτει σχεδόν τα πάντα, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τίποτα.

Χρησιμοποιήστε το EHIC

Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Υγείας ή EHIC είναι ένα είδος ασφάλισης που καλύπτει τους κατοίκους της ΕΕ όταν ταξιδεύουν σε χώρες που ανήκουν στην ΕΕ. Η πολιτική τους παρέχει πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη με μειωμένο κόστος ή δωρεάν εάν πρόκειται για κρατικό νοσοκομείο.

Λάβετε επίσης υπόψη σας ότι πρέπει να καλύψετε μέρος των ιατρικών εξόδων εάν λάβατε θεραπεία σε ιδιωτική κλινική ή νοσοκομείο. Κρατήστε όλες τις αποδείξεις για να μπορείτε να τις επιστρέψετε από την ασφαλιστική σας εταιρεία όταν επιστρέψετε στο σπίτι.

Καλέστε το 112

Αυτός είναι ο παγκόσμιος αριθμός έκτακτης ανάγκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε περίπτωση που βρεθείτε σε μια σοβαρή ιατρική έκτακτη ανάγκη ή χρειάζεστε αστυνομική βοήθεια, μπορείτε πάντα να καλέσετε αυτόν τον αριθμό.

Από την άλλη πλευρά, τα περισσότερα ξενοδοχεία στην Ευρώπη έχουν επαγγελματία ιατρό. Έτσι, όταν ένας από τους καλεσμένους τους χρειάζεται ιατρική βοήθεια, έχουν κάποιον να τους βοηθήσει επιτόπου. Βεβαιωθείτε, ωστόσο, ότι το άτομο που βρίσκεται στο χώρο είναι αδειοδοτημένο και πιστοποιημένο.

Πήγαινε σε ένα φαρμακείο

Οι Ευρωπαίοι πολίτες συνήθως πηγαίνουν απευθείας στο φαρμακείο και όχι στον γιατρό όταν αντιμετωπίζουν κάποιο είδος προβλήματος υγείας. Οι φαρμακοποιοί στην ΕΕ επιτρέπεται να δίνουν συνταγές. Έτσι, εάν τυχαίνει να ταξιδεύετε σε όλη την Ευρώπη και έχετε μια μικρή πάθηση, όπως μυϊκές αρθρώσεις, πυρετό ή κρυολόγημα, μπορείτε να πάτε κατευθείαν σε ένα φαρμακείο και να πάρετε φάρμακα.

Εύρεση ιατρικής βοήθειας

Αν ψάχνετε για ένα νοσοκομείο, μια κλινική ή έναν γιατρό, ρωτήστε σε ξενοδοχεία ή τουριστικά γραφεία γιατί συχνά έχουν να κάνουν με τουρίστες, ώστε να μπορείτε να επικοινωνείτε εύκολα μαζί τους. Τα περισσότερα προξενεία και πρεσβείες έχουν συχνά μια λίστα με νοσοκομεία σε μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο. Μπορείτε να ελέγξετε τον ιστότοπο της πρεσβείας της χώρας σας σε περίπτωση που χρειάζεστε ιατρική βοήθεια από πιστοποιημένο και εξουσιοδοτημένο ιατρό.

Να είστε πάντα προετοιμασμένοι

Τα επείγοντα ιατρικά περιστατικά μας έπιαναν συχνά στις πιο ακατάλληλες στιγμές και στα πιο απίθανα μέρη. Επομένως, πρέπει να έρθετε προετοιμασμένοι ειδικά όταν ταξιδεύετε στο εξωτερικό. Έχετε πάντα ταξιδιωτική ασφάλιση και έχετε πρόχειρα τις ιατρικές σας πληροφορίες. Εάν παίρνετε οποιοδήποτε φάρμακο, μην ξεχάσετε να το έχετε μαζί σας.

Σχολιάστε