Πώς να επιλέξετε ανάμεσα σε διαφορετικούς τύπους εμπορικής ασφάλισης αυτοκινήτου – Ο εύκολος τρόπος

Το να διευθύνεις μια επιχείρηση που περιλαμβάνει τη χρήση αυτοκινήτων μπορεί να είναι, αλλά η ανάγκη να ασχοληθείς με την Εμπορική Ασφάλιση Αυτοκινήτων μπορεί να είναι πιο δύσκολη, ειδικά όταν δεν ξέρεις το σωστό να επιλέξεις. Μία από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που θα λάβετε ως ιδιοκτήτης επιχείρησης είναι να επιλέξετε το σωστό ασφαλιστήριο συμβόλαιο που μπορεί να προστατεύσει τα περιουσιακά στοιχεία της επιχείρησής σας καθώς και τους υπαλλήλους σας από απροσδόκητη οικονομική απώλεια και την απειλή αγωγής. Το πρώτο βήμα για την επιλογή του σωστού τύπου Ασφάλισης Αυτοκινήτου είναι να κατανοήσετε τους διαφορετικούς τύπους κάλυψης Εμπορικής Ασφάλισης που είναι διαθέσιμοι.

Βασικά, η Εμπορική Ασφάλιση Αυτοκινήτου χωρίζει τα οχήματα σε δύο μεγάλες κατηγορίες

  • Τα ιδιωτικά επιβατικά αυτοκίνητα, όπως αυτοκίνητα, φορτηγά, SUV και μικρά φορτηγά

  • Φορτηγά, ρυμουλκούμενα και τρακτέρ που περιλαμβάνουν φορτηγά, ανατρεπόμενα φορτηγά, φορτηγά ξηρού φορτίου, κιβώτιο ψυγείου, φορτηγό αυτοκινήτων, δεξαμενές και ούτω καθεξής.

Υπάρχουν δύο κύριες κατηγορίες ασφάλισης εμπορικών αυτοκινήτων: Γενικές Ασφάλειες και Εξειδικευμένες Εμπορικές Ασφάλειες Αυτοκινήτων.

Η Γενική Εμπορική Ασφάλιση Αυτοκινήτου αποτελείται από έξι τύπους καλύψεων

  1. Ολοκληρωμένη κάλυψη: Αυτός ο τύπος κάλυψης ξεκινά όταν ένα όχημα υποστεί βανδαλισμό ή υφίσταται ζημιές που προκαλούνται από κάτι διαφορετικό από άλλο όχημα, όπως ένα ζώο ή ένα πεσμένο δέντρο.
  2. Ασφάλιση σύγκρουσης: αυτός ο τύπος ασφάλισης καλύπτει ζημιές σε ένα όχημα οι οποίες υφίστανται όταν το όχημα χτυπηθεί από άλλο όχημα ή αντικείμενο ή το όχημα ανατραπεί. Αυτό το είδος ασφάλισης απαιτείται σε μεγάλο βαθμό για οχήματα με δάνεια ή μίσθωση σε αυτά.
  3. Ανασφάλιστος/ανασφάλιστος αυτοκινητιστής: Αυτό το είδος ασφάλισης καλύπτει τις ζημιές και τις ιατρικές δαπάνες που προκύπτουν σε ατύχημα που προκαλείται από οδηγό που είτε δεν είναι ασφαλισμένος είτε υποασφαλισμένος.
  4. Ασφάλιση αστικής ευθύνης: Αυτό το είδος ασφάλισης απαιτείται γενικά από τα περισσότερα κράτη. Ξεκινά όταν προκαλέσατε ένα ατύχημα. Σας προστατεύει όχι μόνο από ζημιές αλλά σας παρέχει και νομική υπεράσπιση σε περίπτωση που το άλλο μέρος υποβάλει αγωγή εναντίον σας. Η «ευθύνη περιουσιακών ζημιών» καλύπτει ζημιές στο αυτοκίνητο ή την περιουσία του άλλου μέρους ενώ η «ευθύνη σωματικής βλάβης» καλύπτει τραυματισμούς ή θάνατο που προκλήθηκαν από τροχαίο ατύχημα.
  5. Κάλυψη ιατρικής πληρωμής: Αυτό το είδος ασφάλισης καλύπτει το ιατρικό κόστος που βαρύνει οποιονδήποτε στο όχημά σας λόγω τροχαίου ατυχήματος, ανεξάρτητα από το ποιος ευθύνεται για το ατύχημα.
  6. Προστασία προσωπικών τραυματισμών: Αυτός ο τύπος ασφάλισης καλύπτει το κόστος που σχετίζεται με τον τραυματισμό που επιβαρύνετε εσάς ή τους υπαλλήλους σας όταν εμπλέκεστε σε ατύχημα, ανεξάρτητα από το ποιος ευθύνεται για το ατύχημα.

Ο Εξειδικευμένος Εμπορική ασφάλιση αυτοκινήτου προορίζεται για επιχειρήσεις που απαιτούν τη χρήση εξειδικευμένων οχημάτων για την εκτέλεση καθημερινών δραστηριοτήτων. Μερικοί συνήθεις τύποι προσαρμοσμένων καλύψεων που έχουν σχεδιαστεί για την προστασία των εξειδικευμένων οχημάτων περιλαμβάνουν κάλυψη για φορτηγά τροφοδοσίας, κάλυψη οχημάτων εξωραϊσμού και κάλυψη οχημάτων που σχετίζονται με το εμπόριο.

Συμπερασματικά, ανεξάρτητα από τον τύπο της επιχείρησης που διευθύνετε ή τον τύπο του αυτοκινήτου που χρησιμοποιείτε, ένα συμβόλαιο Εμπορικής Ασφάλισης μπορεί να προσαρμοστεί για να καλύψει τις συγκεκριμένες ανάγκες σας.

Σχολιάστε