Πώς να επιλέξετε το σωστό ασφαλιστήριο συμβόλαιο για παιδιά;

Όταν πρόκειται για ασφαλιστήρια συμβόλαια, υπάρχουν πολλά από τα οποία μπορεί κανείς να επιλέξει. Υπάρχουν ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής, συμβόλαια συνταξιοδότησης, επενδυτικά συμβόλαια, συμβόλαια διάρκειας, μεταξύ πολλών άλλων κατηγοριών. Κάθε πολιτική έχει τα χαρακτηριστικά, τους στόχους και τα οφέλη της που πρέπει να μετρηθούν. Μια τέτοια κατηγορία πολιτικής είναι οι πολιτικές για τα παιδιά.

Όλοι θέλουν τα παιδιά τους να έχουν ένα λαμπρό και οικονομικά ασφαλές μέλλον. Για αυτό, οι γονείς τείνουν να αποταμιεύουν και να εργάζονται σκληρά για χρόνια. Καθώς το κόστος σχεδόν των πάντων αυξάνεται συνεχώς, είναι σημαντικό να υπάρχουν κατάλληλα κεφάλαια για την πληρωμή των τελών κολεγίου και ακόμη και του κόστους γάμου τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κάποιος πρέπει να σκεφτεί να επενδύσει σε ένα καλό ασφαλιστήριο συμβόλαιο παιδιού.

Υπάρχουν διάφορα ασφαλιστήρια συμβόλαια εκεί έξω, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν στη διασφάλιση του μέλλοντος του παιδιού με έγκαιρες παροχές.

Όμως, καθώς υπάρχουν πολλές πολιτικές, η εύρεση της σωστής μπορεί να είναι λίγο δύσκολη. Κάποιος πρέπει πάντα να παίρνει βοήθεια από τους ειδικούς και τους ανθρώπους που έχουν γνώσεις ασφάλισης.

Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου:

Ξεκινήστε νωρίς

Πολλοί τείνουν να κάνουν το λάθος να περιμένουν μια συγκεκριμένη περίοδο μετά την άφιξη του παιδιού τους για να σχεδιάσουν το μέλλον τους. Αυτό μπορεί να είναι λάθος καθώς το κόστος ζωής και εκπαίδευσης αυξάνεται σημαντικά με την πάροδο του χρόνου. Θα πρέπει να σκεφτεί κανείς να επενδύσει σε ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο αμέσως μόλις φτάσει το παιδί για να κανονίσει το corpus μέχρι να γίνει 18 ετών. Αυτό θα δώσει μεγαλύτερη περίοδο και έτσι θα βοηθήσει στη διαχείριση του ποσού της πριμοδότησης και των οφελών ανάλογα.

Ηλικία και απαιτήσεις

Αυτό ακριβώς που θα αποφασίσει ποιος όρος θα επιλέξει πρέπει να βασίζεται στην ηλικία του παιδιού και στις μελλοντικές απαιτήσεις. Ορισμένα σχέδια προορίζονται ως σχέδια γάμου, ενώ άλλα είναι προγράμματα διάρκειας και εκπαιδευτικά σχέδια για την υποστήριξη ακριβών διδάκτρων. Ο αγοραστής πρέπει να πει την ακριβή απαίτηση για το μέλλον του παιδιού πριν επιλέξει οποιαδήποτε πολιτική.

Ασφάλιστρο και διάρκεια

Τώρα, κάθε πολιτική θα έχει έναν όρο. Αυτό πάλι θα πρέπει να αποφασιστεί λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία του παιδιού. Κάθε πολιτική έχει όντως μια ηλικία ωρίμανσης, κατά την οποία η πολιτική θα λήξει. Όσο μεγαλύτερη είναι η περίοδος, τόσο περισσότερο θα πρέπει να πληρώσει κανείς το ασφάλιστρο. Αλλά η μακροπρόθεσμη συνήθως έρχεται με καλύτερα οφέλη. Επίσης, θα πρέπει κανείς να λαμβάνει υπόψη το ασφάλιστρο που μπορεί να πληρώσει σε τακτά χρονικά διαστήματα για να διατηρήσει το ασφαλιστήριο. Επίσης, οι τρόποι πληρωμής πριμοδότησης θα πρέπει να αποφασιστούν εκ των προτέρων.

Παροχές παραίτησης

Πολλά προγράμματα τείνουν να επιτρέπουν στον ασφαλιστή να προσθέτει οφέλη παραίτησης στο συμβόλαιο με πρόσθετη χρέωση. Αυτά τα προνόμια απαλλαγής πριμοδότησης είναι πολύ χρήσιμα σε περίπτωση οποιασδήποτε ατυχίας που μπορεί να συμβεί κατά τη διάρκεια ισχύος του συμβολαίου. Σύμφωνα με την παραίτηση, ο δικαιούχος δεν θα χρειαστεί να πληρώσει το ασφάλιστρο εάν συμβεί κάτι στον ασφαλιστή.

Τα ασφαλιστήρια συμβόλαια πρέπει πάντα να αγοράζονται με βάση τις μελλοντικές απαιτήσεις, την οικονομική προσιτότητα και την επενδυτική όρεξη. Θα πρέπει επίσης να ληφθούν υπόψη οι παράγοντες κινδύνου και ο παράγοντας πληθωρισμού κατά την επιλογή οποιουδήποτε ασφαλιστηρίου συμβολαίου.

Σχολιάστε