Πώς να μάθετε εάν χρειάζεστε ατομική ασφάλιση Vision;

Για άτομα με προβλήματα όρασης, η ασφάλιση όρασης μπορεί να είναι μια πραγματική εξοικονόμηση ζωής. Αν σκεφτεί κανείς ότι κάποιος πρέπει να ξοδεύει οπουδήποτε από μερικές εκατοντάδες έως μερικές χιλιάδες δολάρια κάθε χρόνο για συνταγογραφούμενα γυαλιά, φακούς επαφής και τακτικές επισκέψεις στα μάτια, είναι πολύ λογικό να ασφαλιστείτε και να μειώσετε δραστικά αυτά τα έξοδα.

Η ατομική ασφάλιση όρασης μπορεί εύκολα να αποκτηθεί μέσω του εργοδότη σας. Οι περισσότερες εταιρείες προσφέρουν ατομικά αλλά και ομαδικά πακέτα για να ασφαλίσετε όχι μόνο τον εαυτό σας αλλά και την οικογένειά σας. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό σχέδιο για οικογένειες που έχουν περισσότερα από ένα άτομα με προβλήματα όρασης.

Υπήρξαν περιπτώσεις που οι ασφαλιστικοί πάροχοι δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους και χρέωναν στους ανθρώπους εκατοντάδες δολάρια μέσω κάποιας ρήτρας στα ψιλά γράμματα του συμβολαίου. Επομένως, συνιστάται να ελέγχετε προσεκτικά το συμβόλαιό σας και να εξαλείψετε κάθε ύποπτη ρήτρα που μπορεί να σας αναγκάσει να πληρώσετε εκατοντάδες δολάρια επιπλέον για θεραπεία.

Σημεία όπως αυτό που αναφέρθηκε παραπάνω κάνουν πολλούς να σκεφτούν εάν η ατομική ασφάλιση όρασης είναι έστω και δικαιολογημένη δαπάνη. Εξάλλου, ένα συμβόλαιο κοστίζει περίπου 15-20 $ κάθε μήνα. Εάν έχετε απλά ήπια προβλήματα όρασης, μπορείτε να φροντίσετε τους φακούς επαφής/τα γυαλιά σας (δηλαδή μπορείτε να καταφέρετε να μην τα σπάσετε/χάσετε), τότε τα συνολικά σας έξοδα για τη θεραπεία κάθε χρόνο μπορεί να είναι περίπου τα έξοδα ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου. Για τέτοιους ανθρώπους, μπορεί να έχει οικονομικό νόημα να μην αγοράσουν ένα τέτοιο συμβόλαιο.

Αλλά για άλλους που έχουν σοβαρά προβλήματα όρασης ή συνεχίζουν να χάνουν/σπάνε τα γυαλιά και τους φακούς επαφής τους, η ατομική ασφάλιση μπορεί να μειώσει δραστικά το κόστος. Μπορείτε να εξοικονομήσετε κυριολεκτικά εκατοντάδες δολάρια, ειδικά σε γυαλιά και φακούς επαφής, που συνήθως κοστίζουν εκατοντάδες δολάρια.

Στο τέλος, πρέπει να καθίσετε και να αναλύσετε τα συνολικά έξοδά σας κάθε χρόνο για προβλήματα που σχετίζονται με την όραση. Εάν είναι πάνω από 150 $, τότε με κάθε τρόπο, πηγαίνετε για ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο οράματος.

Σχολιάστε