Πώς να σχεδιάσετε τη μετεγκατάστασή σας στο Βερολίνο

Το Βερολίνο είναι μια ακμάζουσα παγκόσμια πρωτεύουσα που προσελκύει επενδυτές, εταιρείες και ένα ταλαντούχο εργατικό δυναμικό από όλο τον κόσμο. Χάρη στην άριστη υποδομή του, το Βερολίνο έχει γίνει καταφύγιο για εταιρείες και ιδιώτες που θέλουν να μετεγκατασταθούν σε μια ακμάζουσα μητρόπολη. Σε λίγα χρόνια, το Βερολίνο έχει μετατραπεί από μια αναδυόμενη αγορά σε μια καθιερωμένη και επιθυμητή τοποθεσία.

Εάν είστε κάποιος που σκοπεύει να μετακομίσει στο Βερολίνο, εδώ μερικά σημεία που πρέπει να έχετε κατά νου:

1. Γειτονιές: Μερικές από τις πιο δημοφιλείς γειτονιές στο Βερολίνο είναι:

– Κρόιτσμπεργκ: Μια περιοχή που υφίσταται ταχέως εξευγενισμό, το Kreuzberg βρίσκεται στην καρδιά της πόλης και είναι μια εξαιρετική επιλογή για τους λάτρεις της τέχνης και όσους αναζητούν έντονη νυχτερινή ζωή. Ένα διαμέρισμα με δυνατότητα προετοιμασίας γευμάτων σε αυτήν την περιοχή θα ήταν κατάλληλο τόσο για επαγγελματίες ταξιδιώτες όσο και για τουρίστες.

– Charlottenburg: Αυτή είναι μια παρθένα γειτονιά που είναι πιο βασιλική και λιγότερο μποέμ. Μέχρι το 1920 ήταν ανεξάρτητη πόλη. Σπίτι στο παλάτι Charlottenburg και πολλά μουσεία για να κρατούν απασχολημένους τους λάτρεις της ιστορίας.

– Friedrichshain: Αυτή η ζωντανή συνοικία φιλοξενεί το μεγαλύτερο σωζόμενο τμήμα του Τείχους του Βερολίνου και είναι η τοποθεσία πολλών κλαμπ, μπαρ και εστιατορίων. Εάν ελπίζετε να καλλιεργήσετε ένα ταραχώδες βραδινό πρόγραμμα, τότε αυτή είναι η τέλεια περιοχή για εσάς.

Αυτές οι 3 περιοχές είναι υπέροχες για να ζήσετε μέσα ή κοντά και αν επισκέπτεστε το Βερολίνο για σύντομη διαμονή, τότε γιατί να μην επιλέξετε ένα διαμέρισμα με δυνατότητα προετοιμασίας γευμάτων.

2. Μεταφορές: Εάν επισκέπτεστε το Βερολίνο για ένα σύντομο ταξίδι, χρησιμοποιήστε την κάρτα WelcomeCard του Βερολίνου για να αποκτήσετε απεριόριστη πρόσβαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς καθώς και έκπτωση έως και 50% σε σημαντικά τουριστικά αξιοθέατα σε όλη την πόλη. Οι κύριες μορφές δημόσιας συγκοινωνίας στο Βερολίνο είναι ο S-Bahn, ο U-Bahn, τα λεωφορεία, τα τραμ και τα πορθμεία. Το ποσό που πληρώνετε για τη μεταφορά εξαρτάται από την τιμολογιακή ζώνη και την ισχύ του εισιτηρίου.

3. Κόστος διαβίωσης: Το συνολικό κόστος ζωής είναι σημαντικά χαμηλότερο σε αυτή την ακμάζουσα πόλη από άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις. Το ενοίκιο εξαρτάται γενικά από την περιοχή που θα επιλέξετε να μείνετε.

4. Υγειονομική περίθαλψη: Η Γερμανία διαθέτει ένα εύρυθμο σύστημα δημόσιας υγειονομικής περίθαλψης το οποίο είναι επίσης το παλαιότερο του είδους του στον κόσμο. Εάν διαμένετε νόμιμα στο Βερολίνο, ο νόμος απαιτεί να έχετε ασφάλιση υγείας. Εάν, από την άλλη πλευρά, κερδίζετε πάνω από 4687 ευρώ ανά έτος, μπορείτε να επιλέξετε ιδιωτική ασφάλιση υγείας. Εάν μετακομίζετε στο Βερολίνο σε βραχυπρόθεσμη βάση, ζητήστε από το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού να σας βοηθήσει να αποκτήσετε ιδιωτική ασφάλιση υγείας.

5. Διαμονή: Σε σύγκριση με τους ευρωπαϊκούς ομολόγους του, το Βερολίνο προσφέρει χαμηλότερες τιμές διαμονής, γι’ αυτό και είναι η πόλη της επιλογής πολλών επιχειρήσεων και ιδιωτών. Το Βερολίνο είναι γνωστό ότι προσφέρει πιο οικονομικά καταλύματα από άλλες ευρωπαϊκές πόλεις. Εάν σκοπεύετε να μετακομίσετε προσωρινά, θα ήταν καλή ιδέα να αναζητήσετε ένα διαμέρισμα με δυνατότητα προετοιμασίας γευμάτων στο Βερολίνο.

Σχολιάστε