Σημασία της ασφάλισης κρίσιμων ασθενειών

Χρειάζεστε ασφάλιση κρίσιμης ασθένειας; Μπορεί να είναι δύσκολο να φανταστείτε τον εαυτό σας σε μια θέση όπου μπορεί να χρειαστεί να υποβάλετε μια αξίωση ασφάλισης κρίσιμης ασθένειας. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το πιο σημαντικό πράγμα για το οποίο πρέπει να προετοιμαστείτε δεν είναι η πιθανότητα να επηρεαστείτε από μια κρίσιμη ασθένεια, αλλά το συναισθηματικό, σωματικό και οικονομικό κόστος της επιβίωσης αυτής της ασθένειας. Το να ζεις με μια κρίσιμη ασθένεια και ακόμη και πέρα ​​από αυτήν είναι δύσκολο και δαπανηρό. Η ανάρρωσή σας μπορεί να σας αφήσει με το κόστος των υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης, των συνταγογραφούμενων φαρμάκων και συμπληρωμάτων, το κόστος φροντίδας στο σπίτι, το κόστος ανακαίνισης ή τροποποιήσεων του σπιτιού για νέες ανάγκες προσβασιμότητας, παιδικής φροντίδας και άλλα έξοδα που ενδέχεται να μην καλύπτονται από το κρατικό σας πρόγραμμα ασφάλισης υγείας . Μπορεί να χρειαστεί να ταξιδέψετε για να πάρετε τα φάρμακα ή τη θεραπεία που χρειάζεστε ή μπορεί απλώς να χρειαστεί να ταξιδέψετε για να έρθετε σε κλιματικές συνθήκες που είναι πιο κατάλληλες για την ψυχολογική, συναισθηματική ή ακόμα και σωματική σας θεραπεία. Εκτός από όλα αυτά, έχετε τους κανονικούς οικιακούς λογαριασμούς σας συν την πιθανή διακοπή της ικανότητάς σας να εργαστείτε. Οι οικονομικές επιπτώσεις μιας σοβαρής ασθένειας προστίθενται γρήγορα.

Παρά όλες αυτές τις πιθανότητες, πολλοί άνθρωποι – ειδικά οι Καναδοί – υποτιμούν τον οικονομικό αντίκτυπο που μπορεί να προκαλέσει μια κρίσιμη ασθένεια. Γιατί είναι τόσο συνηθισμένο για τους Καναδούς να παραβλέπουν την ανάγκη τους για ασφάλιση κρίσιμων ασθενειών; Λοιπόν, έχουμε δωρεάν υγειονομική περίθαλψη, σωστά; Γιατί λοιπόν πρέπει να επενδύσουμε περισσότερα χρήματα στους χρηματοοικονομικούς τίτλους που έχουμε ήδη; Η αλήθεια του θέματος είναι ότι η υγειονομική μας περίθαλψη δεν καλύπτει όλα τα έξοδα που μπορεί να μας προκαλέσει μια κρίσιμη ασθένεια και η κάλυψη που παρέχει μπορεί να μην φτάσει αρκετά γρήγορα εάν μείνετε στη λίστα αναμονής για πολύ καιρό.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε ένα παράδειγμα: φανταστείτε ότι μόλις σας κάλεσαν στο ιατρείο. Η τελευταία σας εξέταση αποκάλυψε ότι έχετε καρκίνο και χρειάζεστε αμέσως χημειοθεραπεία. Στο Οντάριο, ο χρόνος αναμονής σας για να ξεκινήσετε την ανάκτηση της θεραπείας είναι τέσσερις εβδομάδες ή θα μπορούσατε να πάτε στο Μπάφαλο και να ξεκινήσετε τη θεραπεία εκεί αύριο, αλλά θα σας κοστίσει 40.000 $. Η ασφάλιση κρίσιμης ασθένειας θα μπορούσε να σας βοηθήσει να πληρώσετε αυτά τα έξοδα, και ίσως ακόμη και τα έξοδα ταξιδίου για να φτάσετε στο Μπάφαλο για τη θεραπεία σας.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Όπως έχουμε ήδη επισημάνει, η ασθένειά σας συνοδεύεται από άλλες οικονομικές επιπτώσεις, όπως η ξαφνική ανικανότητά σας να εργαστείτε. Ξαφνικά, τα καθημερινά σας έξοδα διαβίωσης έχουν γίνει πολύ πιο αγχωτικά και όλα αυτά επιδεινώνονται από το γεγονός ότι ο σύντροφός σας παίρνει επίσης άδεια από τη δουλειά για να σας πάει σε ιατρικά ραντεβού. Αυτοί οι λογαριασμοί θα αρχίσουν να συσσωρεύονται, και ακόμη και αφού σας δοθεί μια καθαρή κατάσταση υγείας, χρειάζεστε ακόμα χρόνο για να αναρρώσετε σωματικά από τις θεραπείες σας (καθώς και από το συνολικό ψυχολογικό και συναισθηματικό τραύμα). Δεν θα θέλετε να βιαστείτε να επιστρέψετε αμέσως στη δουλειά για να αρχίσετε να αντιμετωπίζετε αυτούς τους λογαριασμούς.

Ο καρκίνος δεν είναι η μόνη ασθένεια που μπορεί να έχει αυτόν τον αντίκτυπο. Οι κρίσιμες ασθένειες όπως οι καρδιακές παθήσεις, ο διαβήτης, το εγκεφαλικό επεισόδιο, η επιληψία κ.λπ. έχουν εξίσου σοβαρές σωματικές, ψυχολογικές και οικονομικές επιπτώσεις.

Πόσο ρεαλιστικό είναι να βασίζεστε σε εναλλακτικές επιλογές;

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι μπορούν να βασιστούν στη σύζυγό τους, τις συνταξιοδοτικές αποταμιεύσεις, την πώληση περιουσιακών στοιχείων ή την κρατική βοήθεια σε περίπτωση που βρεθούν σε ανάγκη, αλλά δεν θέλετε να αφεθείτε σε μια θέση όπου πρέπει να ελπίζετε ότι αυτές οι επιλογές έρθει για εσάς εγκαίρως. Στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν είναι ρεαλιστικό να βασίζεστε σε αυτές τις επιλογές. Επιπλέον, η ασφάλιση κρίσιμων ασθενειών σας παρέχει πρόσθετα οφέλη, όπως:

  • Παροχή κάλυψης για δαπάνες που δεν καλύπτονται από το σύστημα υγείας μας: Η ασφάλιση κρίσιμης ασθένειας μπορεί να συμβάλει στην αντιστάθμιση ορισμένων δαπανών για ορισμένες συνταγές φαρμάκων ή άλλες θεραπείες που διαφορετικά θα έπρεπε να πληρώσετε από την τσέπη σας.
  • Προστασία της συνταξιοδότησής σας: Δεν θέλετε να τρώτε τις αποταμιεύσεις σας για τη συνταξιοδότηση για να καλύψετε το κόστος της ασθένειάς σας – αυτές οι αποταμιεύσεις έχουν τον δικό τους σκοπό και δεν θέλετε να θυσιάσετε τον μελλοντικό σας τρόπο ζωής ή την ικανότητά σας να συνταξιοδοτηθείτε όταν θέλετε. Η ασφάλιση κρίσιμων ασθενειών προσφέρει την οικονομική ανακούφιση που χρειάζεστε για να αποτρέψετε την ανάγκη να εμβαθύνετε σε αυτές τις αποταμιεύσεις, ώστε να μπορείτε να διατηρήσετε τα συνταξιοδοτικά σας σχέδια σε καλό δρόμο.

Επιπλέον, η ασφάλιση κρίσιμης ασθένειας έχει σχεδιαστεί για:

  • Μειώστε το χρέος και άλλες οικονομικές ανησυχίες ενώ αντιμετωπίζετε την ασθένειά σας
  • Αντικαταστήστε το μειωμένο ή χαμένο εισόδημα για εσάς και τον σύζυγό σας
  • Καλύψτε το κόστος της πρόσθετης βοήθειας στο σπίτι
  • Σας παρέχει την ευκαιρία και τη δυνατότητα να εξετάσετε νέες ιατρικές θεραπείες και φάρμακα που δεν καλύπτονται από ιδιωτικά ή κρατικά προγράμματα ασφάλισης υγείας

Μην παραβλέπετε αυτήν την κάλυψη

Η ασφάλιση κρίσιμης ασθένειας μπορεί να σας παρέχει την οικονομική υποστήριξη που χρειάζεστε για να διασφαλίσετε ότι το κόστος της ασθένειάς σας δεν θα γίνει καταστροφικό. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς να λάβετε μια προσφορά ασφάλισης κρίσιμης ασθένειαςεπικοινωνήστε μαζί μας στο InsurEye σήμερα.

Σχολιάστε