Συμβουλές για την αγορά ασφάλισης αυτοκινήτου

Οι ασφαλιστές αυτοκινήτων αναλαμβάνουν συμβόλαια για να αξιολογήσουν τον κίνδυνο που παρέχεται σε κάθε αιτούντα ασφάλιση. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, ένα άτομο ομαδοποιείται σε μια κατηγορία, όπως οδηγός υψηλού κινδύνου, χαμηλού κινδύνου, έφηβος ή ηλικιωμένος. Εάν αυτός ο κίνδυνος που σχετίζεται με τον αιτούντα κριθεί πολύ υψηλός, η αίτηση μπορεί να απορριφθεί εντελώς. Αφού υπολογιστούν τα αποτελέσματα, ο ασφαλιστικός φορέας δίνει στη συνέχεια μια τιμή, η οποία βασίζεται στον αντιληπτό κίνδυνο που ενέχει ο οδηγός.

1. Αυτό είναι επίσης γνωστό ως αξιολόγηση του οδηγού

Οι ασφαλιστές χρησιμοποιούν αυτήν την αξιολόγηση ως έναν τρόπο για να μετρήσουν το κόστος της ασφάλισης ενός συγκεκριμένου ατόμου εάν υποβληθεί μια απαίτηση και πόσο πιθανή είναι η επανεμφάνιση αξιώσεων στο μέλλον. Αυτό αναφέρεται συχνά ως οικονομική ευθύνη που αναλαμβάνει ένας ασφαλιστής. Η συμβουλή είναι να διατηρήσετε ένα ιστορικό ασφαλούς οδήγησης και να αποφύγετε τροχαία ατυχήματα και θα κάνετε πολύ δρόμο για να αποκτήσετε φθηνότερη ασφάλεια αυτοκινήτου.

2. Δεν βαθμολογούν όλες οι ασφαλιστικές εταιρείες τα προγράμματα οδήγησης το ίδιο

Πολλοί πάροχοι χρησιμοποιούν τις ίδιες γενικές μετρήσεις, αλλά οι αλγόριθμοί τους που τελικά καθορίζουν τα ποσοστά είναι αρκετά διαφορετικοί. Ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες που χρησιμοποιούν όλοι οι ασφαλιστές για τον υπολογισμό των ασφαλίστρων είναι η συχνότητα των ατυχημάτων. Όταν ένα άτομο υποβάλλει μια αξίωση, η ασφάλιση ξεκινά και τα ατυχήματα μπορεί να κοστίσουν πολλές χιλιάδες δολάρια, ειδικά εάν υπάρχει θάνατος. Όσο περισσότερες αξιώσεις καταθέτει ένα άτομο, τόσο πιο επικίνδυνο είναι στα μάτια του μεταφορέα και πιο πιθανό να υποβάλει μελλοντική αξίωση. Έτσι, επιβάλλονται υψηλότερα ποσοστά σε αυτούς τους αυτοκινητιστές που κινδυνεύουν. Για να διατηρήσετε τα ποσοστά χαμηλά, αποφύγετε τα περιστατικά και την υποβολή αξιώσεων και θα εξοικονομήσετε πολλά χρήματα στην ασφάλιση αυτοκινήτου. Αν είχατε ατυχήματα στο παρελθόν μην ανησυχείτε.

3. Κύριοι παράγοντες που επηρεάζουν τα ποσοστά ασφάλισης αυτοκινήτων

*Αρχείο οδήγησης: Οι ασφαλιστές αυτοκινήτων θα εξετάσουν προσεκτικά πόσες αναφορές και ατυχήματα έχετε εμπλακεί.

Κρατήστε ένα καλό ρεκόρ οδήγησης και παρακολουθήστε τις τιμές σας να πέφτουν.

*Η τοποθεσία που μένετε: Εάν ζείτε στην πόλη, μπορείτε να περιμένετε να πληρώσετε περισσότερα από ό,τι αν ζείτε σε μια αγροτική τοποθεσία με πολύ λιγότερη κίνηση.

* Το αυτοκίνητο που οδηγείτε: Αυτός είναι ένας πολύ μεγάλος παράγοντας που καθορίζει τις τιμές. Τα νέα και ακριβά πολυτελή ή σπορ αυτοκίνητα έχουν μερικά από τα υψηλότερα ποσοστά ασφάλισης. Από την άλλη πλευρά, τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που είναι ασφαλή και φθηνά στην επισκευή έχουν μερικά από τα χαμηλότερα κόστη κάλυψης. Αποκτήστε ένα βαρετό μεταχειρισμένο αυτοκίνητο και εξοικονομήστε κάλυψη.

* Κατάσταση γάμου: Οι παντρεμένοι πληρώνουν λιγότερα για εισιτήρια αυτοκινήτων επειδή θεωρούνται πιο υπεύθυνοι.

* Η ηλικία σας: Οι οδηγοί κάτω των 25 ετών μπορούν να αναμένουν να πληρώσουν περίπου το διπλάσιο για εισόδους αυτοκινήτων. Το γλυκό άθλημα για τα χαμηλότερα ποσοστά είναι μεταξύ 32 και 62 ετών.

4. Κάντε αίτηση για όλες τις εκπτώσεις που μπορείτε

Ένας εξαιρετικός και έξυπνος τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα στην ασφάλιση οχημάτων είναι να κάνετε αίτηση για πολλές εκπτώσεις. Εάν διαθέτετε περισσότερα από ένα αυτοκίνητα, εξετάστε το ενδεχόμενο να λάβετε έκπτωση σε πακέτο ή σε πολλά αυτοκίνητα. Μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε ένα ασφαλές πρόγραμμα οδήγησης και να εξοικονομήσετε περίπου 5%. Άλλες δημοφιλείς εκπτώσεις είναι καλός μαθητής, στρατιωτικός, ακόμη και δάσκαλος.

5. Αγορά απευθείας στον Ιστό για τις φθηνότερες τιμές

Το διαδίκτυο έχει κυριολεκτικά κυριεύσει τον κόσμο. Έχει επίσης εξοικονομήσει χρήματα σε εκατομμύρια ανθρώπους από την ασφάλιση αυτοκινήτου. Η αγορά ασφάλισης αυτοκινήτου μέσω Διαδικτύου είναι έξυπνη, επειδή μπορείτε να βρείτε άμεσες τιμές που δεν μπορούν να ταιριάξουν οι περισσότεροι μεσίτες.

Σχολιάστε