Συμβουλές για την ασφάλιση Drone

Γιατί ασφάλιση UAV;

Σχεδόν όλα είναι ασφαλισμένα. Η ζωή μας, τα σπίτια μας, τα οχήματά μας και πολλά άλλα πράγματα που εκτιμούμε. Η αύξηση των drones, ειδικά μεταξύ των πολιτών, έδωσε την ανάγκη προσθήκης drones στη λίστα των ασφαλισμένων ειδών. Εάν ασκείτε επιχειρηματική δραστηριότητα και κερδίζετε χρήματα χρησιμοποιώντας drones, είναι μια σοφή ιδέα να ασφαλίσετε τα drone σας. Ακόμα κι αν δεν κερδίζετε χρήματα και σκοπεύετε να κερδίσετε στο μέλλον, ακόμα και τότε είναι καλή ιδέα να ασφαλιστείτε. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποτρέψετε την πληρωμή από την τσέπη σας σε περίπτωση ατυχήματος.

Η ασφάλιση των drones θα ήταν επίσης καλό για την επιχείρησή σας. Οι πελάτες σας θα ένιωθαν ασφαλείς και θα ήθελαν να συνεργαστούν μαζί σας. Αυτό θα διατηρήσει τους πελάτες σας καθώς και θα βοηθήσει στην προσέλκυση νέων πελατών.

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι εφαρμογές της χρήσης drone έχουν αυξηθεί πάρα πολύ από την αρχική στρατιωτική χρήση του. Τώρα, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν drones για εμπορική χρήση καθώς και για ατομικούς σκοπούς. Στο εγγύς μέλλον, θα βλέπετε συχνά drones να πετούν από πάνω σας. Με την αύξηση του αριθμού των drones, είναι βέβαιο ότι θα συμβούν ατυχήματα. Θα μπορούσαν να συντριβούν σε ένα κτίριο, σε άλλο drone ή χειρότερα, σε ένα αεροπλάνο. Ακόμη και τώρα, οι πιλότοι έχουν αναφέρει περίπου 25 παρ’ ολίγον ατυχήματα με drones. Αν αυτό είναι το επιτόκιο τώρα, φανταστείτε ποια θα είναι τα μελλοντικά επιτόκια;

Επιπλέον, με την κρυφή φύση των drones, πολλοί άνθρωποι μπορεί να προσβληθούν όταν το drone σας αιωρείται πάνω από το σπίτι ή το γραφείο τους. Θα μπορούσαν στη συνέχεια να υποβάλουν μια αγωγή για παραβίαση της ιδιωτικής ζωής. Η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών ζήτησε ακόμη και κανόνες σχετικά με τη χρήση drone για να αποτρέψει τη μετατροπή της κοινωνίας σε «κοινωνία επιτήρησης». Αν αυτό είναι το επίπεδο ανησυχίας τώρα, φανταστείτε τι θα είναι στο μέλλον.

Τύποι ασφάλισης UAV:

Από τώρα, εάν δεν είστε εμπορικός χρήστης drone, η ασφάλιση ιδιοκτήτη σπιτιού θα αρκούσε. Ωστόσο, το πρόβλημα είναι ότι το drone πρέπει να πετάξει πάνω από τη δική σας ιδιοκτησία ή/και μακριά από το κοινό.

Εάν είστε εμπορικός χρήστης drones, ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλες είναι οι δραστηριότητές σας, θα πρέπει να ασφαλίσετε τα UAV σας.

Το ύψος της ασφάλισης εξαρτάται από τη χρήση και τη χώρα στην οποία ασφαλίζεται.

Ασφάλιση Drone:

Η ασφάλιση για drone δεν είναι τόσο εύκολη. Πρέπει να αποδείξεις ότι ασχολείσαι σοβαρά με τη χρήση drone. Πρέπει να αποδείξετε ότι έχετε κάποιο είδος τεχνογνωσίας στις πτήσεις με drone. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει αντίγραφα των εγχειριδίων λειτουργίας, αρχεία πώλησης και αγοράς drones και εξαρτημάτων drone καθώς και απόδειξη εκπαίδευσης.

Ασφαλιστικές εργασίες:

Η πλειοψηφία των ασφαλιστικών εταιρειών ασφαλίζει drones μόνο για τις ακόλουθες λειτουργίες:

· Γεωργία

· Αρχαιολογία

· Κατασκευή

· Αμεση δράση

· Περιβαλλοντική αξιολόγηση και παρακολούθηση

· Συλλογή γνώσεων και πληροφοριών

· Επιβολή του νόμου

· Ταινίες και ντοκιμαντέρ

· Ασφάλεια

· Ναυτιλία και ναυτιλία

· Προστασία και επιτήρηση χώρων

· Τροχαία περιπολία και βοήθεια

· Συντήρηση συγκοινωνιών

Είδος ατυχημάτων που καλύπτονται:

Ακολουθούν τα ατυχήματα που καλύπτονται αυτήν τη στιγμή με διάφορα ασφαλιστικά προγράμματα UAV:

· Απώλεια drone

· Μερική ή πλήρης βλάβη drone

· Πόλεμος

· Αρπαγή αεροπειρατών

· Τρομοκρατία

· Προσωπικός τραυματισμός

· Φωτιά

Κόστος ασφάλισης:

Η ασφάλιση drone χωρίζεται βασικά σε δύο μέρη: ευθύνη και ζημιά κύτους. Στον τύπο ευθύνης, αυτές είναι οι ζημιές που διεκδικούν τα τρίτα μέρη, ενώ η ζημιά στο κύτος είναι η ζημιά που σχετίζεται με το δικό σας drone. Γενικά, το ασφαλιστήριο συμβόλαιο για αστική ευθύνη φτάνει έως και το 1 εκατομμύριο δολάρια ενώ για ζημιές στο κύτος μπορεί να φτάσει τα 1500 $ ετησίως. Αυτές είναι γενικές προσφορές και οι συγκεκριμένες μπορεί να διαφέρουν από εταιρεία σε εταιρεία και drone σε drone. Ορισμένες εταιρείες παρέχουν ασφάλιση για ευθύνη μόνο ενώ άλλες για ζημιές στο κύτος και κάποιες και για τα δύο.

Απαιτήσεις Μεσιτών Ασφαλίσεων:

Οι ασφαλιστικοί μεσίτες έχουν επίσης κάποιες απαιτήσεις. Γενικά, θα χρειάζονταν τον αριθμό των ωρών πτήσης του drone. Οι ώρες πτήσης θα πρέπει κανονικά να είναι μεταξύ 50 και 100. Οι ιδιοκτήτες drones υποχρεούνται επίσης, σε ορισμένες περιπτώσεις, να κατέχουν την εξαίρεση FAA 333. Το FAA 333 Exemption είναι πιστοποιητικό που εκδίδεται από τον Γραμματέα Μεταφορών για να λειτουργεί στο Εθνικό Σύστημα Εναέριου Χώρου. Οι ασφαλιστικοί μεσίτες θέλουν επίσης να μάθουν εάν το drone είναι ιδιοκτησία ή μισθωμένο. Είναι περίεργοι για το αν το drone μπορεί να αποθηκεύσει αυτόματα τα δεδομένα πτήσης κ.λπ. Τέλος, θέλουν να μάθουν τις περιοχές που πετούσε το drone και θα πετάξει στο μέλλον. Ελέγχουν επίσης τον ιστότοπο και, τέλος, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, θέλουν να μάθουν εάν έχουν λάβει κάποιο είδος εκπαίδευσης ή πιστοποιήσεων σε σχέση με drones.

Ασφάλιση:

Όταν ασφαλιστείτε, αποφασίστε πρώτα με ποια εταιρεία θέλετε να πάτε. Για αυτό, πρέπει να λάβετε προσφορές από διάφορες εταιρείες. Και για να λάβετε μια προσφορά από μια εταιρεία, πρέπει να μεταβείτε στον ιστότοπό της και να συμπληρώσετε τη φόρμα προσφοράς. Η φόρμα θα θέτει πολλές ερωτήσεις σχετικά με τις πληροφορίες σχετικά με τον ιδιοκτήτη, τον τύπο κάλυψης και το κόστος του εξοπλισμού, τις επιχειρησιακές τοποθεσίες και τον αριθμό των ωρών πτήσης, τα επίπεδα εκπαίδευσης και τον αριθμό προηγούμενων ατυχημάτων κ.λπ. Μετά τη συμπλήρωση της φόρμας, η συγκεκριμένη εταιρεία απαντά με το απόσπασμα. Αφού έχετε πολλές προσφορές από πολλές εταιρείες, μπορείτε να κρίνετε καλύτερα και μπορείτε να κάνετε αίτηση στην εταιρεία της επιλογής σας.

Ασφαλιστικές εταιρείες:

Ακολουθεί η λίστα με ορισμένες ασφαλιστικές εταιρείες που ασχολούνται με drones. Η λίστα δεν περιλαμβάνει όλες τις εταιρείες και μπορεί να μην περιλαμβάνει τις καλύτερες, αλλά είναι επαρκείς:

· Εναέριο Πάρκο

· AIG

· Avion Insurance

· Avalon Risk Management

· Coverdrone

· Driessen Assuadeuren

· Harpenau Insurance Agency

· Sky Smith

· Sutton James Incorporated

· Μη επανδρωμένη Διαχείριση Κινδύνων

Έτσι, αυτή ήταν μια μέτρια προσπάθεια να σας ενημερώσουμε για το πώς να ασφαλίσετε το drone σας. Ανακεφαλαιώνοντας, όσοι θέλουν απλώς να πετάξουν πάνω από τα σπίτια τους ή να απομακρυνθούν από το κοινό και για ψυχαγωγικούς σκοπούς δεν χρειάζεται να λάβουν κανένα είδος ασφάλισης drone, καθώς η ασφάλιση ιδιοκτήτη σπιτιού θα είναι επαρκής. Όσοι χρησιμοποιούν UAV για εμπορικούς σκοπούς πρέπει πραγματικά να ασφαλίσουν τα drones τους και θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να ασφαλίσουν τα drones τους αυτή τη στιγμή. Ποιος ξέρει με το πέρασμα των καιρών ίσως οι νόμοι που αφορούν την ασφάλιση drone να γίνουν πολύ πιο σαφείς και να συμμορφωθούν σε ολόκληρο τον ασφαλιστικό κλάδο.

Σχολιάστε