Συμβουλές μέσων κοινωνικής δικτύωσης για ασφαλιστικά γραφεία B2B

Μια ισχυρή παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να είναι δύσκολο να επιτευχθεί για τους ασφαλιστικούς οργανισμούς B2B (business to business). Πολλές εταιρείες B2B αγωνίζονται να επιδείξουν τον επαγγελματισμό τους και να δημιουργήσουν κοινό μέσω του μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Λάβετε υπόψη τις παρακάτω συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να βεβαιωθείτε ότι η εταιρεία σας μεγιστοποιεί τις προσπάθειες μάρκετινγκ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Δημιουργήστε το Online Persona σας

Η παρουσία σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να έχει μια σαφώς καθορισμένη προσωπικότητα. Ενημερωτικά, χρήσιμα, ελκυστικά, έγκαιρα και σχετικά είναι όλα τα χαρακτηριστικά που λαμβάνουν υπόψη οι κορυφαίοι B2B λογαριασμοί κοινωνικών μέσων κατά τη δημιουργία της διαδικτυακής τους προσωπικότητας. Αποφασίστε πώς θα ακούγεται η διαδικτυακή σας φωνή. Θα είστε επίσημοι ή ανεπίσημοι, θα μιλάτε σε άτομα ή επιχειρήσεις, ακούγοντας σαν ρεπόρτερ ή ως συνεργάτης του op-ed; Θα μοιράζεστε εκδηλώσεις εργαζομένων της εταιρείας, θα δημιουργείτε διαγωνισμούς, θα αναφέρετε αλλαγές ή κανονισμούς του κλάδου ή όλα τα παραπάνω; Ο στόχος της εταιρείας σας είναι να χτίσετε σχέσεις και μια αίσθηση κοινότητας τόσο με τους πελάτες όσο και με τους υποψήφιους πελάτες. Αλλά πρώτα πρέπει να προσδιορίσετε την προσωπικότητα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Δημιουργήστε μια γραπτή στρατηγική, συμπεριλαμβανομένου του Prospect Scorecard & Buyer Persona

Κατά τη δημιουργία της στρατηγικής μάρκετινγκ, αναρωτηθείτε αυτές τις ερωτήσεις:

  • Ποιο είναι το κοινό-στόχο σας στο διαδίκτυο – και πόσο ποικιλόμορφη είναι αυτή η ομάδα; Ξεκινήστε δημιουργώντας ένα Prospect Scorecard.

  • Ποιες κοινωνικές πλατφόρμες θα στοχεύουν καλύτερα σε αυτό το κοινό; Ίσως χρειαστεί να κάνετε αναζήτηση στις διάφορες πλατφόρμες για να δείτε ποιες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι πιο εφαρμόσιμες για τους πελάτες και τους υποψήφιους πελάτες σας.

  • Ποιο είδος περιεχομένου θα βρει πιο χρήσιμο αυτό το κοινό-στόχο; Θα ήταν γραφήματα, άρθρα μεγάλης διάρκειας, πληροφορίες τεχνικής υποστήριξης, σχόλια έκτακτων ειδήσεων, κανονιστικές ενημερώσεις ή κάποιος συνδυασμός όλων αυτών;

  • Ποιοι είναι οι βραχυπρόθεσμοι και μακροπρόθεσμοι στόχοι σας στα social media; Ίσως ο βραχυπρόθεσμος στόχος σας είναι απλώς η συνεπής κοινή χρήση περιεχομένου. Και ο μακροπρόθεσμος στόχος σας περιλαμβάνει έναν προϋπολογισμό διαφήμισης για ανάπτυξη και αφοσίωση προοπτικών.

  • Πώς χρησιμοποιούν οι ανταγωνιστές σας τα social media; Μπορείτε να μάθετε πολλά για το τι πρέπει να κάνετε και τι δεν πρέπει να κάνετε μελετώντας τους ανταγωνιστές σας.

Σχολιάστε τα Νέα και τους κανονισμούς που σχετίζονται με τις βιομηχανίες-στόχους σας

Η προσφορά σχολίων σχετικά με τις έκτακτες ειδήσεις και η αλλαγή των κανονισμών του κλάδου είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δείξετε τις γνώσεις σας στον κλάδο σας και να παρέχετε στους πελάτες σας πληροφορίες σχετικά με το πώς να κατανοήσουν αυτές τις ενημερώσεις. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερα επίπεδα αφοσίωσης και αυξημένη έκθεση στις σελίδες σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις Ειδοποιήσεις Google και τις ειδοποιήσεις μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να παρακολουθείτε τις λέξεις-κλειδιά του κλάδου και να παρακολουθείτε τα δυναμικά μεταβαλλόμενα συμβάντα.

Organic Vs. Αναρτήσεις επί πληρωμή

Μόλις το ασφαλιστικό σας γραφείο δημοσιεύει σταθερά ποιοτικό περιεχόμενο, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο ενίσχυσης των αναρτήσεων και των διαφημίσεων. Μπορεί να θέλετε καθοδήγηση σχετικά με αυτό, καθώς ο προϋπολογισμός μπορεί να δαπανηθεί γρήγορα και η δοκιμή πολλαπλών παραλλαγών με συναρπαστικές εικόνες και προσαρμοσμένα γραφικά μπορεί να βελτιώσει δραματικά την προσέγγιση χρηστών και την απόδοση επένδυσης (ROI).

Αποκτήστε μια αξιοσέβαστη βάση οπαδών

Το να φαίνεστε επαγγελματίας και να επιδεικνύετε έναν σεβαστό αριθμό ακολούθων και επίπεδο αφοσίωσης είναι η μισή μάχη όταν ξεκινάτε την πρωτοβουλία μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης ασφάλισης. Οι κορυφαίες πλατφόρμες που θα πρέπει να αξιοποιήσει η εταιρεία σας είναι: LinkedIn, YouTube, Facebook, Twitter και Google+, πιθανότατα με αυτή τη σειρά, αν και οι αγορές-στόχοι σας θα μπορούσαν να επηρεάσουν αυτό. Το LinkedIn και το YouTube μπορεί να είναι πολύ πολύτιμα για τις επιχειρήσεις B2B. Το LinkedIn είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε, είναι σε μεγάλο βαθμό μια επιχειρηματική πλατφόρμα. Στη συνέχεια, αξιοποιήστε το YouTube χρησιμοποιώντας βίντεο, ηχογραφημένα διαδικτυακά σεμινάρια ή ακόμα και απλή φωνή μέσω ενημερώσεων PowerPoint. Προσπαθήστε να δημιουργήσετε τη βάση των ακολούθων σας όσο το δυνατόν γρηγορότερα, σε έναν αξιοσέβαστο αριθμό. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι 500 ακόλουθοι στο LinkedIn, το Twitter και το Facebook. Αν και 5.000 ή περισσότερα θα ήταν υπέροχα, αρχικά η εταιρεία σας προσπαθεί να επιτύχει ένα βασικό επίπεδο επαγγελματισμού και αξιοπιστίας.

Σχολιάστε