Ταξιδεύετε με το κατοικίδιό σας; Δεν είναι μόνο για το κατοικίδιο… Και αυτό πρέπει να κάνει το αίμα σας να κρυώσει

Η ζωή έγινε δεκάρα ένα απόγευμα στον αυτοκινητόδρομο 154, το πέρασμα μεταξύ Σάντα Μπάρμπαρα, Καλιφόρνια και Σάντα Γινεζ. Η Νταϊάν Στίβενετ ταξίδευε με τον σκύλο της Τζέικ. Το αυτοκίνητο ήταν γεμάτο με πολλά έργα ζωγραφικής τέχνης, όπως ένα γιγάντιο ρολό από λευκό χαρτί, αξεσουάρ ζωγραφικής, πινέλα, ακουαρέλες, εξοπλισμός για το μάθημα μουσικής και ο Τζέικ “ο Μέγας” κατέλαβε ολόκληρη τη 2η σειρά καθισμάτων πίσω από τον οδηγό. συνηθισμένο σημείο.

Καθώς έφτασαν σε ένα μποτιλιάρισμα, το αυτοκίνητό της ήταν τελευταίο στη σειρά, όταν ξαφνικά εμφανίστηκε ένα σηκωμένο μαύρο τέρας που προσπαθούσε να “σπάσει το κενό”. Το αυτοκίνητο μπροστά της παραμερίστηκε και το αυτοκίνητό της ήταν εκτεθειμένο στο γιγάντιο φορτηγό.

Η σύγκρουση ήταν αναπόφευκτη. Σε λίγα δευτερόλεπτα, το αυτοκίνητο έσπασε, αίμα και γυαλί παντού την Νταϊάν και τον Τζέικ καθώς τον πέταξαν στο παρμπρίζ. Και οι δύο κατέληξαν να πεταχτούν έξω από το αυτοκίνητό τους, στο δρόμο. Ο Τζέικ και η Νταϊάν επέζησαν από αυτό το σοβαρό ατύχημα, αλλά τα εσωτερικά τραύματα του Τζέικ προκάλεσαν τον πρόωρο θάνατό του αργότερα. Ο πόνος της καρδιάς του όλου θέματος ήταν, για την Νταϊάν, ένας μεγάλος αγώνας.

Ο Τζέικ και οι συνθήκες υγείας του ανάγκασαν την Νταϊάν να σκεφτεί ότι θα μπορούσε να είχε προστατεύσει τον Τζέικ από το ατύχημα αν είχε ακολουθήσει κάποια μέτρα ασφαλείας… αν όχι πλήρως, τότε σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό.

Σύμφωνα με μια μεγάλη εταιρεία σέρβις αυτοκινήτων, πάνω από το 80% των ιδιοκτητών σκύλων οδηγούν με τα κατοικίδιά τους στο αυτοκίνητο. Πάνω από το 84% που οδηγούν με το κατοικίδιό τους, δεν τους συγκρατούν στο αυτοκίνητο. Το 2013, 172.000 παιδιά υπήρξαν σε τροχαία ατυχήματα με τραυματισμούς και η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας (NHTSA) εκτιμά ότι από εκείνα τα ατυχήματα με παιδιά που τραυματίστηκαν, πάνω από το 80% είχε κατοικίδια. Δεν πρόκειται μόνο για το κατοικίδιο…

Η Diane Stevenett, συν-συγγραφέας του νέου διεθνούς βραβευμένου βιβλίου, How To Save Your Pet From A Disaster was Jake’ the Great μητέρα πριν από χρόνια και σκέφτεται πίσω: «Αν ήξερα τι ξέρω σήμερα, θα ήμουν πιο προετοιμασμένη και θα μπορούσε ενδεχομένως να είχε μειώσει την πιθανότητα τραυματισμού του Τζέικ. Η έρευνά μου για να είμαι καλύτερα εκπαιδευμένος και προετοιμασμένος με οδήγησε να γράψω αυτόν τον οδηγό.”

2 X Chicken Soup For The Soul Ο συγγραφέας των NY Times Raymond Aaron είπε αφού είδε το βιβλίο How To Save Your Pet From A Disaster, Ο βασικός οδηγός ετοιμότητας έκτακτης ανάγκης για φτερωτούς φίλους και γούνινα μωρά, “Αν είστε ιδιοκτήτης κατοικίδιου, αυτό Το βιβλίο είναι ένα “Πρέπει να Διαβαστεί” γιατί ξέρετε πώς η φροντίδα των κατοικίδιων τραβάει τόσο δυνατά την καρδιά σας. Δεν υπάρχει άλλο βιβλίο, τόσο πλήρες και έγκυρο, για το βασικό θέμα στη βιομηχανία κατοικίδιων ζώων. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα! Κάντε ένα δώρο σήμερα !”

Αγαπάτε το κατοικίδιό σας και υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε εύκολα και να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο, γνωρίζοντας ότι το πολύτιμο κατοικίδιό σας είναι πιο ασφαλές και έτοιμο για το επόμενο ταξίδι σας. Να είστε «ετοιμασμένοι για κατοικίδια». Θυμηθείτε, το κατοικίδιο ζώο σας μπορεί να μετατραπεί στο “ζώο θεραπείας” σας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, γι’ αυτό σκεφτείτε το και προστατέψτε το όπως θα κάνατε με το παιδί σας.

3 Συμβουλές για να ταξιδέψετε με το κατοικίδιό σας από το πώς να σώσετε το κατοικίδιό σας από μια καταστροφή

1. Εξετάστε το ενδεχόμενο δημιουργίας μικροτσίπ (Σελίδα 16): τα ασυγκράτητα κατοικίδια μπορεί να βιδωθούν από τα αυτοκίνητα, κάνοντας μια κακή κατάσταση πολύ χειρότερη.

2. Μια ζώνη γύρω από το στήθος του κατοικίδιου ζώου σας για να το στερεώσετε στο κάθισμα θα κατανείμει πιο ομοιόμορφα την ένταση ή την πίεση στο σώμα κατά τη διάρκεια ενός ατυχήματος, μειώνοντας έτσι την πιθανότητα τραυματισμού. Εάν έχετε μόνο το ζώο δεμένο στο γιακά του γύρω από το λαιμό, το ζώο μπορεί να στραγγαλιστεί ή να σπάσει ο λαιμός του. (Σελίδα 20, 30)

3. Στερεώστε το κατοικίδιο στα στηρίγματα του καθίσματος. Είναι φτιαγμένα για να παραμένουν συνδεδεμένα και στερεωμένα σε περίπτωση ατυχήματος. (Σελίδα 33)

Τα παλιά κατοικίδια χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα και προστασία. Οι χρόνοι αντίδρασης είναι πιο αργοί,

είναι πιο εύθραυστα και συναισθηματικά πιο ασταθείς.

Υπάρχουν κυριολεκτικά εκατοντάδες άλλες συμβουλές και προτάσεις που δεν έχετε σκεφτεί για μια μεγάλη ποικιλία καταστάσεων εκτός από τροχαία ατυχήματα. Το να είστε προετοιμασμένοι προτείνει να κάνετε καταιγισμό ιδεών όσο περισσότερο μπορείτε και να αρχίσετε να εφαρμόζετε τις συμβουλές που σας φαίνονται πιο σημαντικές.

Σχολιάστε