Τι είναι η ασφάλιση μακροχρόνιας φροντίδας και γιατί είναι σημαντική;

Τι Εννοούμε Με τον όρο Ασφάλιση Μακροχρόνιας Φροντίδας;

Η ασφάλιση μακροχρόνιας περίθαλψης είναι ένα συγκεκριμένο ασφαλιστικό προϊόν που πωλείται μόνο στον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ και βοηθά τα άτομα να πληρώσουν για έξοδα περίθαλψης που υπερβαίνουν μια προκαθορισμένη χρονική περίοδο. Συχνά συντομεύεται ως LTC ή LTCi. Σε κάθε περίπτωση, αυτός ο τύπος ασφάλισης καλύπτει ό,τι η ασφάλιση υγείας, η Medicaid και η Medicare συνήθως δεν περιλαμβάνουν τα περιουσιακά σας στοιχεία σε ορισμένες περιπτώσεις. Το βασικό πλεονέκτημα που παρέχει αυτό το είδος ασφάλισης είναι ότι μειώνει το βάρος των παιδιών σας που πρέπει να σας φροντίζουν για το υπόλοιπο της ζωής σας.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, παρέχεται σε εκείνα τα άτομα που δεν μπορούν πλέον να εκτελέσουν τις δραστηριότητες και τις εργασίες που απαιτούνται στην καθημερινή ζωή. Αυτό περιλαμβάνει:

• ημερήσια φροντίδα ενηλίκων

• Εγκαταστάσεις Αλτσχάιμερ

• ζωή με υποστήριξη

• φροντίδα

• εγκαταστάσεις γηροκομείου

• φροντίδα ανάπαυλας (ενδιάμεση, βραχυχρόνια φροντίδα που λαμβάνει χώρα πριν από την εισαγωγή σε μακροχρόνια φροντίδα)

Μπορεί επίσης να πληρώσει για κατ’ οίκον φροντίδα εάν χρειαστεί και στις περισσότερες περιπτώσεις, από την πρώτη μέρα που χρειάζεται. Πληρώνει επίσης για live-in ή επίσκεψη:

• φροντιστές

• συντρόφους

• οικονόμοι

• νοσοκόμες ιδιωτικών εφημεριών

• θεραπευτές

Επιπλέον, παρέχεται κάλυψη μέχρι το μέγιστο όφελος του συμβολαίου 24/7. Έτσι, όπως μπορείτε να δείτε, η κάλυψη που παρέχεται είναι πολύ ολοκληρωμένη.

Γιατί είναι τόσο σημαντική η μακροχρόνια ασφάλιση φροντίδας;

Είναι εξαιρετικά σημαντικό λόγω των παραπάνω πλεονεκτημάτων που παρέχει στον αντισυμβαλλόμενο. Ωστόσο, παρέχει επιπλέον οφέλη, όπως:

Βοηθά στην κάλυψη των εξόδων από την τσέπη του, ώστε το άτομο να μην χρειάζεται να νιώθει αμήχανα ή άβολα που τα παιδιά του πρέπει να τα φροντίζουν. Οι λογαριασμοί ταμιευτηρίου μπορούν να εξαντληθούν γρήγορα εάν ένα άτομο ή η οικογένειά του/της πρέπει να πληρώσει για αυτά τα έξοδα μακροχρόνιας φροντίδας.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα ασφάλιστρα που καταβάλλονται για το συμβόλαιο μπορούν να αφαιρεθούν από τους φόρους εισοδήματος του ατόμου. Η ηλικία του ατόμου καθορίζει το μέγεθος της έκπτωσης του φόρου εισοδήματος. Επιπλέον, τα οφέλη που καταβάλλονται από το συμβόλαιο μπορούν να παραληφθούν από το ακαθάριστο εισόδημα του ατόμου.

Το ποσό των εκπτώσεων ασφαλίστρων για τις επιχειρήσεις καθορίζεται συνήθως από το συγκεκριμένο είδος επιχείρησης. Αυτά τα ασφάλιστρα εκπίπτουν συνήθως κατά 100% για την εταιρεία που τα καταβάλλει, υπό την προϋπόθεση ότι δεν τα έχουν συμπεριλάβει στο φορολογητέο εισόδημα του εργαζομένου.

Απλώς να θυμάστε ότι χωρίς μακροχρόνια ασφάλιση φροντίδας, εσείς (ή ένα από τα παιδιά σας ή άλλα μέλη της οικογένειάς σας) θα πρέπει να επιβαρυνθείτε με όλα τα έξοδά σας (έως και 70.000 $ ετησίως για τη φροντίδα του γηροκομείου στο σπίτι). Εάν δεν έχετε Ασφάλιση Μακροχρόνιας Φροντίδας, τότε ποια περιουσιακά στοιχεία θα ρευστοποιήσετε όταν χρειάζεστε περίθαλψη; Τι γίνεται αν χρειάζεστε αυτή τη φροντίδα για 2-4 χρόνια; Ζούμε περισσότερο και με καλύτερη ποιότητα ζωής, λόγω της μεγάλης ιατρικής προόδου, που σημαίνει ότι μπορεί να θέλετε απλώς βοήθεια στο σπίτι. Η φροντίδα στο σπίτι αυξάνεται και προτιμάται στις περισσότερες περιπτώσεις. Οι περισσότεροι από εμάς θα θέλουν να ζήσουν στο σπίτι τους όσο το δυνατόν περισσότερο. Κάποια στιγμή μπορεί να κάνει τη ζωή πιο εύκολη και να επιμηκύνει τον αριθμό των ετών που μπορούμε να ζήσουμε στο σπίτι έχοντας απλώς οφέλη μακροχρόνιας φροντίδας.

Σχολιάστε