Τι είναι η ασφάλιση υγείας;

Τι είναι η ασφάλιση υγείας και γιατί τη χρειάζομαι; Η ασφάλιση υγείας προστατεύει εσάς και την οικογένειά σας από μια οικονομική δυσπραγία λόγω ιατρικών εξόδων σε περίπτωση που τραυματιστείτε ή αρρωστήσετε. Υπάρχουν τέσσερις τύποι ασφάλισης υγείας, μπορεί να χρειαστείτε μόνο έναν ή μπορεί να χρειαστείτε έναν συνδυασμό για να διασφαλίσετε ότι έχετε τη μεγαλύτερη δυνατή ασφαλιστική κάλυψη. Είναι καλύτερο να αξιολογήσετε κάθε τύπο ασφάλισης για να αποκτήσετε έναν ακριβή λογαριασμό για το ποιος τύπος ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.

Η ατομική ιατρική κάλυψη έχει σχεδιαστεί για άτομα που δεν λαμβάνουν αυτό το είδος κάλυψης μέσω του εργοδότη ή της οικογένειάς τους. Η ασφάλιση συμπληρωμάτων ιατρικής έχει σχεδιαστεί για ηλικιωμένους που συνεισφέρουν στο Medicare, ωστόσο, επιθυμούν πρόσθετη κάλυψη για τη συμπλήρωση δαπανών που δεν θα καλύψει το Medicare. Η ασφάλιση νοσοκομειακού εισοδήματος προορίζεται να συμπληρώσει το κύριο πρόγραμμα ασφάλισης υγείας σας. Αυτή η κάλυψη παρέχει ένα προκαθορισμένο ποσό ημερήσιας παροχής για απρόβλεπτες δαπάνες που συνοδεύουν την παρατεταμένη παραμονή στο νοσοκομείο για καλυπτόμενη ασθένεια ή τραυματισμό.

Ο τέταρτος τύπος ασφαλιστικής κάλυψης υγείας είναι η ασφάλιση αναπηρίας, η οποία διατίθεται σε τρεις διαφορετικές μορφές. Η ασφάλιση αναπηρίας σας προστατεύει σε περίπτωση που γίνετε σωματικά ή διανοητικά ανάπηροι λόγω ατυχήματος ή ασθένειας. Αυτός ο τύπος ασφάλισης έχει σχεδιαστεί για να σας παρέχει τα έξοδα διαβίωσής σας εάν μια αναπηρία σας εμποδίζει να εργαστείτε ή να κερδίσετε τα προς το ζην.

Η ασφάλιση εισοδήματος αναπηρίας χρησιμοποιείται ως πρόγραμμα υποκατάστασης κύριου εισοδήματος ή ως ενίσχυση του συνέχισης του εισοδήματός σας ή του ομαδικού προγράμματος αναπηρίας. Αυτό το σχέδιο έχει σχεδιαστεί για να σας κρατά οικονομικά ασφαλή σε δύσκολες στιγμές, καταβάλλοντας μηνιαίες αμοιβές απευθείας σε εσάς όταν δεν είστε σε θέση να εργαστείτε. Η ασφάλιση εισοδήματος αναπηρίας από στεγαστικά δάνεια έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει το πιο πολύτιμο πράγμα σας, το σπίτι σας. Αυτή η πολιτική σάς παρέχει συγκεκριμένα χρήματα για την εκπλήρωση της υποθήκης σας σε περίπτωση πλήρους αναπηρίας. Η ατομική πιστωτική ασφάλιση αναπηρίας θα σας βοηθήσει να εξοφλήσετε τις πληρωμές δανείου σε ίσες μηνιαίες δόσεις. Σε περίπτωση που πέσετε σε πλήρη αναπηρία, αυτό το πρόγραμμα θα πραγματοποιήσει πληρωμές εκ μέρους σας απευθείας στο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν σκεφτείτε ποιος τύπος ασφάλισης είναι πιο επωφελής για εσάς και πόση κάλυψη χρειάζεστε πραγματικά. Εάν εργάζεστε και λαμβάνετε ασφάλιση μέσω του εργοδότη σας, διερευνήστε πόση κάλυψη πραγματικά σας παρέχεται από την άποψη της υγειονομικής περίθαλψης. Στη συνέχεια αναρωτηθείτε την ακόλουθη σειρά ερωτήσεων:

Καλύπτει προϋπάρχουσες καταστάσεις, γενετικές καταστάσεις, χρόνιες ή απειλητικές για τη ζωή καταστάσεις; Καλύπτει μόνο ατυχήματα που συμβαίνουν στον χώρο εργασίας; Πόσα χρήματα θα εξαντλήσει πριν θεωρηθεί στο όριο του; Θα καλύψει το κόστος των μεταμοσχεύσεων ή της μακροχρόνιας φροντίδας; Τι γίνεται με τα μέλη της οικογένειας, πόση κάλυψη θα τους παρέχει το ασφαλιστικό σας πρόγραμμα; Στη συνέχεια, σκεφτείτε τον τρόπο ζωής σας. Πίνεις ή καπνίζεις; Είναι η υπέρταση οικογενειακό κειμήλιο; Είστε σε υψηλό κίνδυνο για διαβήτη, καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό; Είστε επιρρεπείς σε ατυχήματα ή παίρνετε συχνά περιττούς κινδύνους; Εργάζεστε αργά και οδηγείτε μεγάλη απόσταση από και προς τη δουλειά; Είστε ο κύριος τροφοδότης και εάν ναι πώς θα πληρωθούν οι λογαριασμοί εάν είστε εκτός εργασίας λόγω απρόβλεπτης αναπηρίας που προκλήθηκε από ατύχημα; Σκεφτείτε όλα αυτά τα πράγματα και στη συνέχεια αναρωτηθείτε εάν εσείς και η οικογένειά σας είστε επαρκώς ασφαλισμένοι.

Σχολιάστε