Το βρώμικο μικρό μυστικό που οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν θέλουν να ξέρετε

Οι περισσότεροι από εμάς είμαστε καλοί πολίτες και αγοράζουμε ασφάλιση αστικής ευθύνης για να μας καλύψει σε περίπτωση που προκαλέσουμε ατύχημα. Μερικοί άνθρωποι αγοράζουν ελάχιστη κάλυψη ευθύνης και κάποιοι αγοράζουν περισσότερα.

Όταν αγοράζετε αυτήν την ασφάλιση, το κάνετε όχι μόνο για να συμμορφωθείτε με τη νομοθεσία, αλλά για να προστατέψετε εσάς και τα περιουσιακά σας στοιχεία σε περίπτωση που προκαλέσετε ατύχημα αυτοκινήτου, μοτοσικλέτας ή άλλου μηχανοκίνητου οχήματος.

Τώρα ας πούμε ότι παθαίνεις ένα ατύχημα που είναι δικό σου λάθος. αναφέρετε το ατύχημα στον ασφαλιστικό σας φορέα. πιστεύετε ότι η ασφαλιστική σας εταιρεία θα σας καλύψει σύμφωνα με το ασφαλιστήριό σας σωστά; ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟΣ!

Αν διαβάσετε τα ψιλά γράμματα στο ασφαλιστήριο συμβόλαιό σας, θα παρατηρήσετε μια δέσμη γλωσσών που οι περισσότεροι μη δικηγόροι δεν θα καταλάβαιναν. Η ουσία της γλώσσας στα απλά αγγλικά είναι ότι με την αποδοχή του ασφαλιστηρίου συμβολαίου, συμφωνείτε να συνεργαστείτε με την ασφαλιστική εταιρεία εάν αποφασίσει να δικάσει και η ασφαλιστική εταιρεία είναι αυτή που αποφασίζει εάν θα διευθετηθεί μια υπόθεση, όχι εσείς.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν να κάνουν με πολλά χρήματα και να πληρώνουν όσο το δυνατόν λιγότερα. Από την εμφάνιση της νομικά υποχρεωτικής ασφαλιστικής κάλυψης (Πρόταση 213 στην Καλιφόρνια) οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν γίνει πολύ πιο καυτές επειδή τα ταμεία τους είναι γεμάτα με τα χρήματά σας.

Αντί να διευθετήσουν αξιόλογες αξιώσεις, αναγκάζουν τις αξιώσεις να εκδικαστούν στο Δικαστήριο σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν τους δικηγόρους για σωματικές βλάβες να επιτύχουν δίκαιη ανάκτηση για τους πελάτες τους. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι δικηγόροι για σωματικές βλάβες δεν έχουν τόσα χρήματα για να υποβάλουν δικαστική προσφυγή, οπότε το κόλπο τους είναι να λιμοκτονήσουν τους δικηγόρους προσωπικών τραυματισμών και τελικά να δυσκολέψουν τους ανθρώπους που τραυματίζονται σε ατυχήματα να λάβουν ανάκαμψη. Στο τέλος είναι ο καταναλωτής και τα άτομα που τραυματίζονται σε ατυχήματα που τραυματίζονται, ενώ οι μεγάλες επιχειρήσεις αποκομίζουν περισσότερα κέρδη σε βάρος σας.

Ακόμη και άτομα που προκαλούν ατυχήματα και έχουν την κατάλληλη ασφάλιση αστικής ευθύνης για την κάλυψη της απαίτησης πέφτουν θύματα από τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες είναι ειδικοί στην εξαπάτηση. Με τα χρήματά σας, οι ασφαλιστικές εταιρείες συνεισφέρουν χρήματα στους πολιτικούς και προβάλλουν διαφημίσεις στα μέσα ενημέρωσης που κατηγορούν τους δικηγόρους για σωματικές βλάβες που κάνουν τα ασφαλιστικά ποσοστά τόσο υψηλά. Αυτό που δεν λένε είναι ότι η εκκρεμότητα στο Δικαστήριο οφείλεται στο ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν διακανονίζουν τις απαιτήσεις όπως θα έπρεπε αρχικά.

Τώρα ας επιστρέψουμε στο παράδειγμα του ότι προκάλεσες ένα ατύχημα. Εάν η ασφαλιστική εταιρεία είναι παράλογη και αρνηθεί να διευθετήσει μια υπόθεση εντός ή κάτω από τα όρια συμβολαίου, τότε θα συρθείτε στο νομικό σύστημα. Ίσως χρειαστεί να απαντήσετε στην ανακάλυψη, να εμφανιστείτε για καταθέσεις, ακόμη και να πάρετε άδεια για να πάτε στη δοκιμή. Αυτή είναι μια μακρά και επίπονη διαδικασία που δεν πιστεύατε ότι θα έπρεπε να αντιμετωπίσετε όταν αγοράζατε ασφάλεια αστικής ευθύνης. Εκπληξη!

Εάν χάσετε στη δίκη, η ασφαλιστική εταιρεία θα πληρώσει στις περισσότερες περιπτώσεις την κρίση, αλλά μαντέψτε τι. ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΘΕΣΗ, και στον φάκελο του Δικαστηρίου! Χάρη στην ασφαλιστική σας εταιρεία, η πίστωσή σας μόλις εξαντλήθηκε χωρίς δική σας υπαιτιότητα.

Είναι δίκαιο αυτό; Σας αναφέρω ότι δεν είναι. Πλήρωσες για ασφάλιση. η ασφαλιστική εταιρεία θα μπορούσε να έχει διευθετήσει την υπόθεση για εσάς εντός των ορίων του συμβολαίου σας. Αντίθετα, αποφάσισαν να προσφύγουν σε δικαστικές αγωγές σε μια προσπάθεια να ελαχιστοποιήσουν αυτά που πρέπει να πληρώσουν, ώστε τα κέρδη τους να παραμείνουν υψηλά. Το έκαναν χωρίς να λάβουν υπόψη την πιστωτική σας αναφορά ή να εμφανίσουν το όνομά σας στο δημόσιο αρχείο ως καταδίκη εναντίον σας.

Πολλές ασφαλιστικές εταιρείες έχουν εσωτερικούς δικηγόρους. κάποιοι χρησιμοποιούν εξωτερικούς δικηγόρους. Αυτοί οι δικηγόροι υποτίθεται ότι έχουν καθήκον απέναντί ​​σας να κάνετε αυτό που είναι προς το συμφέρον σας. Η πραγματικότητα είναι ότι κάνουν αυτό που είναι προς το συμφέρον της ασφαλιστικής εταιρείας. Αυτή είναι η απόλυτη σύγκρουση συμφερόντων. Δεοντολογικά, ο πληρεξούσιος που χρησιμοποιεί η ασφαλιστική εταιρεία για να σας εκπροσωπήσει έχει καθήκον απέναντί ​​σας, όχι η ασφαλιστική εταιρεία. Η πραγματικότητα είναι ότι ο δικηγόρος παίρνει τις εντολές πορείας του από τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Ένα χειρότερο παράδειγμα είναι η πρόσφατη καταστροφή του τυφώνα Κατρίνα. Έχεις διαβάσει για όλους τους φτωχούς ανθρώπους που βιδώνονται επειδή δεν καλύπτονται από τις ασφαλιστικές τους εταιρείες για την ασφάλιση που πλήρωσαν;

Ήρθε η ώρα η Αμερική και οι καταναλωτές να ξυπνήσουν και να μυρίσουν τα τριαντάφυλλα. Δεν είναι οι δικηγόροι που είναι το πρόβλημα. Η μεγάλη του επιχείρηση θέλει να βιδώσει τον μικρό για να μπορέσει να αποκτήσει περισσότερα κέρδη σε βάρος σας. Κάποιοι το έχουν κάνει πολιτικό ζήτημα. Έχω ακούσει ακόμη και τον Πρόεδρο Μπους να μιλά για τη μεταρρύθμιση των αδικοπραξιών και να κατηγορεί τους δικαστικούς δικηγόρους για τα δεινά της υγειονομικής περίθαλψης του έθνους.

Κάθε φορά που βρίσκεστε εδώ, θυμηθείτε ένα πράγμα. κοντεύεις να βιδωθείς! Κάθε φορά που παραβιάζεται το δικαίωμά σας να ανακτήσετε αποζημίωση στο Δικαστήριο, θα γίνετε το θύμα, ενώ οι μεγάλες επιχειρήσεις κυνηγούν τη μουλά!

Του Norman Gregory Fernandez, Esq., © 2007

Σχολιάστε