Το μόνο πράγμα που πρέπει να κάνει ένας ιδιοκτήτης κατοικίδιου πριν αγοράσει ασφάλεια για κατοικίδια

Πριν αγοράσουν ασφάλιση κατοικίδιων ζώων για τα κατοικίδιά τους, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να λάβουν υπόψη οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων. Η αποτυχία να κάνουν επαρκή έρευνα και να κατανοήσουν πλήρως τι αγοράζουν είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων έχουν αρνηθεί αξιώσεις ή/και καταλήγουν να απογοητεύονται με την ασφάλιση κατοικίδιων ζώων. Η ανάγνωση και η κατανόηση της πολιτικής που πρόκειται να αγοράσουν είναι απόλυτη ανάγκη για μια σοφή αγορά.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε όταν ξεκινάτε την έρευνά σας είναι να επισκεφτείτε τον ιστότοπο κάθε εταιρείας και να λάβετε μια προσφορά για το/τα κατοικίδιό σας. Πώς να το κάνετε αυτό εμφανίζεται συνήθως σε περίοπτη θέση στην αρχική σελίδα του ιστότοπου. Θα πρέπει να το κάνετε αυτό πρώτα για να αποφύγετε να διαβάσετε πολλές πληροφορίες σχετικά με πολιτικές για τις οποίες το κατοικίδιο ζώο σας μπορεί να μην είναι καν κατάλληλο για κάλυψη. Για παράδειγμα, η εταιρεία ενδέχεται να μην προσφέρει πολιτικές στην πολιτεία στην οποία ζείτε. Δεν μπορεί να προσφέρει πολιτικές σε κατοικίδια ζώα άνω ή κάτω από μια ορισμένη ηλικία. Συνήθως θα σας ζητηθεί να απαντήσετε σε ορισμένες ερωτήσεις σχετικά με το προηγούμενο ιατρικό ιστορικό του κατοικίδιου ζώου σας και εάν το κατοικίδιο ζώο σας έχει χρόνια ασθένεια, η εταιρεία μπορεί να σας προτείνει μια πολιτική μόνο για ατυχήματα. Όταν απαντάτε σε ερωτήσεις σχετικά με την υγεία του κατοικίδιου ζώου σας – να είστε ειλικρινείς. Οποιαδήποτε προσπάθεια παραπλάνησης της ασφαλιστικής εταιρείας είναι απάτη και μπορεί να οδηγήσει σε απόρριψη αξίωσης ή/και να οδηγήσει στην ακύρωση του συμβολαίου της εταιρείας.

Παρακαλώ ακούστε την παρακάτω συμβουλή γιατί τη θεωρώ ένας πράγμα που κάθε ιδιοκτήτης κατοικίδιου πρέπει κάντε πριν αγοράσετε ασφάλεια για κατοικίδια. Αφού καθορίσετε ποιες πολιτικές είναι κατάλληλο για το κατοικίδιό σας, εκτυπώστε ένα αντίγραφο ενός δείγματος πολιτικής και ανάγνωση το. Έχω δει ή ακούσει για πάρα πολλούς ιδιοκτήτες κατοικίδιων που διαβάζουν μόνο την πολιτική μετά απόρριψη αξίωσης ή επιστροφή αποζημίωσης πολύ χαμηλότερη από ό,τι περίμεναν. Τις περισσότερες φορές, ο λόγος ήταν ακριβώς εκεί ασπρόμαυρο στην πολιτική που ποτέ δεν μπήκαν στον κόπο να διαβάσουν. Καθώς διαβάζετε την πολιτική, επισημάνετε τυχόν στοιχεία για τα οποία έχετε απορίες και καλέστε ή στείλτε email στην εταιρεία για εξηγήσεις. Μην φοβάστε να συνεχίσετε να κάνετε ερωτήσεις μέχρι να βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε τις απαντήσεις που δίνονται. Κάντε αυτό για κάθε εταιρεία που ερευνάτε.

Μερικές φορές οι λόγοι για τις απογοητεύσεις και τις τύψεις που έχουν οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων για την αγορά ασφάλισης κατοικίδιων ζώων είναι επειδή η ασφαλιστική εταιρεία απέτυχε να παράσχει την εξυπηρέτηση πελατών που θα έπρεπε να έχουν. Όμως, πολλές φορές είναι επειδή ο ιδιοκτήτης του κατοικίδιου ζώου είχε μη ρεαλιστικές προσδοκίες επειδή στην πραγματικότητα δεν το έκαναν διαβάστε και κατανοήστε το ασφαλιστήριο που αγόρασαν.

Μπορεί να λέτε, “Gee Doc, αυτό φαίνεται ότι είναι πολύ δύσκολο να πάτε μόνο για να αγοράσετε ασφάλεια για κατοικίδια”. Σκεφτείτε αυτό το σενάριο. Ας υποθέσουμε ότι 2 χρόνια μετά την αγορά ενός συμβολαίου απογοητεύεστε και αποφασίζετε να εγκαταλείψετε το συμβόλαιό σας (με την Εταιρεία Α) και να πάτε με μια διαφορετική εταιρεία (Εταιρεία Β). Κατά τη διάρκεια των 2 ετών που ήσασταν στην Εταιρεία Α, υποβάλατε αρκετές αξιώσεις. Όταν εγγραφείτε στην Εταιρεία Β, υπάρχει πιθανότητα αυτά τα προβλήματα να εξαιρεθούν από την κάλυψη ως προϋπάρχουσες συνθήκες. Γι’ αυτό είναι καλύτερο να κάνετε ό,τι μπορείτε και να το κάνετε σωστά την πρώτη φορά.

Σχολιάστε