Το Συμβούλιο του Ρέικι και η εγγραφή Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Ως κάποιος που συμμετείχε στην τότε Ρέικι Ρυθμιστική Ομάδα Εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, τώρα γνωστή ως Συμβούλιο του Ρέικι, με χαρά βλέπω πόσο σοβαρά αντιμετωπίζεται τώρα το Ρέικι στο ΗΒ. Φυσικά, υπάρχουν πολλοί που δεν αντιλαμβάνονται τα οφέλη. Ωστόσο, στο τέλος της ημέρας, πρόκειται για επιλογή. Ένας Θεραπευτής Ρέικι μπορεί να επιλέξει να αναγνωριστεί επίσημα ή να επιλέξει να μην το κάνει. Είναι πάντα καλό να έχεις επιλογές.

Η διαδικασία κράτησε περίπου 12 χρόνια συνολικά. Και άξιζε τον κόπο. Μετά από όλη τη δουλειά που έχουν κάνει τόσοι πολλοί αφοσιωμένοι άνθρωποι και σύλλογοι για να αναπτύξουν αυτά τα επαγγελματικά πρότυπα για το Ρέικι και για να βοηθήσουν στην πραγματοποίηση του Μητρώου Ρέικι, τώρα υπάρχει κίνηση προς τα εμπρός.

Πρώτα απ ‘όλα, είναι πλέον ευκολότερο, αν και όχι εύκολο, για το Ρέικι να έχει μια θέση στο NHS και στα προγράμματα ιδιωτικής ιατρικής ασφάλισης. Το NHS εξετάζει τώρα τρόπους για να δώσει μια ολιστική προσέγγιση στην ιατρική, που περιλαμβάνει τη Συμπληρωματική και Εναλλακτική Ιατρική (CAM).

Δεύτερον, περίπου στα μισά της διαδικασίας, ούτε καν όταν τελείωσε, εγώ ως επαγγελματίας του Ρέικι άρχισα να λαμβάνω περισσότερες ερωτήσεις και περισσότερους πελάτες για συνεδρίες Ρέικι. Είμαι βέβαιος ότι και άλλοι που ήταν επίσης επαγγελματίες και διατηρούσαν το ιδιωτικό τους ιατρείο ως σωστή επιχείρηση είδαν επίσης αυτή την αύξηση στους πελάτες και επωφελήθηκαν από αυτήν. Το πιο σημαντικό, οι πελάτες επωφελήθηκαν από αυτό. Αυτοί είναι πελάτες που δεν θα δουν κανένα μη εγκεκριμένο επαγγελματία ή δεν θα δοκιμάσουν κάτι που δεν έχει δοκιμαστεί, δεν έχει δοκιμαστεί και δεν έχει εγκριθεί. Και γιατί να το κάνουν; Είναι καλό να προσεγγίζουμε κάθε νέο τρόπο με κάποιο υγιή σκεπτικισμό. Άλλωστε, ο κόσμος είναι γεμάτος από τσαρλατάνους και πωλητές φιδιού λαδιού.

Μερικοί Ασκούμενοι του Ρέικι προσωπικά δεν πιστεύουν ότι αυτό θα γίνει πολύ. Βλέπουν το όλο θέμα ως ένα ακόμη κρίκο που αναγκάζονται να πηδήξουν. Μπορεί επίσης να υποστηρίξουν ότι υπάρχουν πάρα πολλές προκαταλήψεις στο NHS και στα ιδιωτικά ιατρικά ιδρύματα ως προς τη φαρμακευτική αγωγή, το κόψιμο, το κάψιμο και την ένεση. Ωστόσο, το CAM ενσωματώνεται στο μοντέλο της Δυτικής Ιατρικής και παρόλο που η πρόσληψη είναι αργή, συμβαίνει.

Ωστόσο, ας δούμε την εγγραφή στο Ρέικι από διαφορετική οπτική γωνία. Όχι αυτό της εξάρτησης από έναν εργοδότη, αλλά αυτό της λειτουργίας μιας αυτοαπασχολούμενης πρακτικής Ρέικι. Σε οποιαδήποτε επιχείρηση, λειτουργεί σωστά, ηθικά και ειλικρινά, υπάρχει γραφική εργασία, υπάρχουν επαγγελματικές αμοιβές και υπάρχουν επαγγελματικά πρότυπα. Η δική μου αίσθηση είναι ότι όποιος δεν επωφελείται ως επαγγελματίας χρειάζεται απλώς να μελετήσει περισσότερα μαθήματα επιχειρήσεων και μάρκετινγκ. Τότε μπορούν να εφαρμόσουν τις γνώσεις τους και ενδεχομένως να έχουν πολλούς ευχαριστημένους πελάτες που τους εξυπηρετούν τακτικά με περηφάνια και χαρά.

Ας μην εξαρτόμαστε από τους Ιατρούς φίλους μας για να μας δώσουν δουλειά. Ας διαδώσουμε τη θεραπεία και ας βοηθήσουμε τους πελάτες τώρα για το Υψηλό Καλό. Και όταν το NHS σας προτείνει μια δουλειά, τότε μπορείτε να έχετε την επιλογή εάν θα την αναλάβετε ή θα κρατήσετε ανοιχτό το ιδιωτικό σας ιατρείο. Για να το επαναλάβω, είναι πάντα καλό να υπάρχουν επιλογές.

Σχολιάστε