Φέρνοντας στο σπίτι τη νέα σας γάτα ή γατάκι

Φέρτε μια νέα γάτα ή γατάκι στην οικογένειά σας μπορεί να είναι μια πολύ συναρπαστική στιγμή. Μπορείτε να ελέγξετε διαφορετικές ράτσες για να μάθετε ποια χαρακτηριστικά αρέσουν στον τρόπο ζωής σας. Ένα πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι ότι οι περισσότερες γάτες έχουν προσδόκιμο ζωής από 15 έως 20 χρόνια. Εάν αγοράσετε μια γάτα για το παιδί σας, να είστε βέβαιοι ότι θα μπορείτε να αναλάβετε την ευθύνη όταν πάει στο κολέγιο ή αν μετακομίσει και δεν μπορεί να πάρει τη γάτα μαζί του. Τα καταφύγια ζώων είναι ένα καλό μέρος για να βρείτε ένα νέο μέλος της οικογένειας και μερικές φορές μπορείτε να βρείτε ακόμη και ένα καθαρόαιμο κατοικίδιο. Με την υιοθεσία από ένα καταφύγιο ζώων, σώζετε και μια ζωή καθώς ο χρόνος τους εκεί είναι συνήθως περιορισμένος.

Όταν είστε έτοιμοι να υιοθετήσετε μια νέα γάτα ή γατάκι, τα σημαντικά πράγματα που θα χρειαστεί να έχετε είναι μπολ με φαγητό και νερό, ένα κουτί απορριμμάτων, κρεβάτι, εργαλεία περιποίησης και πολλά παιχνίδια για να παίξουν. Το ξύσιμο των στύλων και των δέντρων γάτας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εκπαιδεύσετε το νέο μέλος της οικογένειάς σας, όπου μπορεί να χρησιμοποιήσει τα φυσικά του ένστικτα όπως το σκαρφάλωμα, το ξύσιμο και το άλμα. Θα σώσει επίσης τα έπιπλά σας.

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν ψάχνετε για ένα νέο κατοικίδιο είναι να είστε σίγουροι ότι έχετε τα μέσα για να το φροντίσετε. Αυτό θα περιλαμβάνει φαγητό, απορρίμματα, έναν επαγγελματία στυλίστα κατοικίδιων ζώων εάν δεν μπορείτε να χειριστείτε το βούρτσισμα και το μπάνιο και το πιο δαπανηρό μπορεί να είναι οι επισκέψεις σε κτηνίατρο. Οι επισκέψεις στον κτηνίατρο μπορεί να είναι μόνο μια ετήσια εξέταση ή εάν είναι μεγαλύτερη γάτα ή έχει ιατρικά προβλήματα οι κτηνιατρικές επισκέψεις θα είναι πιο συχνές και δαπανηρές. Ένα πράγμα που μπορεί να βοηθήσει σε αυτό είναι η ασφάλεια κατοικίδιων ζώων εάν αποφασίσετε να την αγοράσετε.

Ως υπεύθυνος ιδιοκτήτης γάτας, είναι πολύ σημαντικό να κάνετε μικροτσίπ στη γάτα σας και να στειρωθεί ή να στειρωθεί. Κάνοντας αυτό, βοηθά στη μείωση του αριθμού των κατοικίδιων που καταλήγουν στα καταφύγια. Τα περισσότερα καταφύγια και ομάδες διάσωσης το περιλαμβάνουν αυτό στην τιμή της υιοθεσίας, επομένως θα ληφθεί μέριμνα προτού φέρετε τον νέο σας γούνινο φίλο στο σπίτι. Εάν υιοθετήσετε ένα γατάκι, είναι εύκολο να το εκπαιδεύσετε να είναι μόνο σε εσωτερικούς χώρους, αλλά και οι μεγαλύτερες γάτες μπορούν επίσης να εκπαιδευτούν, είναι λίγο πιο δύσκολο μερικές φορές. Οι γάτες μπορεί να είναι ύπουλες, γι’ αυτό είναι πάντα μια καλή ιδέα να έχετε ένα κολάρο με αγκράφα και ταυτότητα.

Οι γάτες πρέπει να ασκούνται, ώστε να έχουν παιχνίδια για να τις κρατούν σε κίνηση και σε φόρμα. Έχοντας δείκτες λέιζερ και πειράγματα με φτερά θα μπορείτε να αλληλεπιδράσετε με τη γάτα σας, κάτι που θα ενισχύσει τον δεσμό μεταξύ σας.

Η προστασία του σπιτιού σας από γάτες είναι εξαιρετικά σημαντική για την αποφυγή δυσάρεστων ατυχημάτων ή χειρότερων αποτελεσμάτων. Τα ηλεκτρικά καλώδια πρέπει να φυλάσσονται μακριά από αυτά. Όλα τα φάρμακα, τα χημικά και τα προϊόντα καθαρισμού πρέπει να φυλάσσονται σε ντουλάπι που δεν μπορούν να ανοίξουν. Μερικές φορές μια κλειδαριά ασφαλείας για παιδιά είναι απαραίτητη για να διασφαλιστεί η ασφάλειά τους. Συσκευές όπως πλυντήρια πιάτων, πλυντήρια ρούχων και στεγνωτήρια ρούχων θα πρέπει να ελέγχονται προηγουμένως για να βεβαιωθείτε ότι η γάτα σας δεν έχει σκαρφαλώσει για να ερευνήσει ή δεν έχει κουλουριαστεί για έναν υπνάκο.

Σχολιάστε