Φρίκη Ασφάλισης Υγείας

Αν ήσασταν σαν εμένα στα 20 σας (ή ίσως είστε στα 20 σας τώρα) δεν είχατε μεγάλη χρησιμότητα για ασφάλιση υγείας. Θυμάμαι ότι σκέφτηκα ότι θα πληρώσω την κράτηση των 33 $ την εβδομάδα από τον μισθό μου για κάθε ενδεχόμενο, αλλά αν ποτέ αυξήσουν την τιμή πολύ περισσότερο από αυτό, δεν τους δίνω άλλη δεκάρα. Έτυχε να δουλέψω για μια μεγάλη τράπεζα και μπόρεσαν να διατηρήσουν τα ασφάλιστρα σε αρκετά επίπεδα για όλη την 6ετή καριέρα μου μαζί τους. Ωστόσο, πλήρωσα περισσότερα (και πλήρωσαν πολύ περισσότερα) με τα χρόνια από ό,τι έβγαλα. Ειλικρινά δεν πιστεύω ότι πήγα στο γιατρό περισσότερες από δύο φορές στα έξι χρόνια της ομαδικής μου κάλυψης.

Όταν ήμουν 30 ετών, αποφάσισα ότι ήθελα περισσότερη ελευθερία στο πρόγραμμα εργασίας μου και αντί να πουλήσω επενδύσεις και ασφάλειες μέσω της τράπεζας, επρόκειτο να πουλάω μόνος μου ασφάλιση υγείας. Ήξερα ότι θα χρειαζόμουν ασφάλιση υγείας, «για κάθε περίπτωση», διάολο, αυτό ήταν το κύριο προϊόν μου τώρα. Ωστόσο, δεδομένων των προηγούμενων εμπειριών μου με την ασφάλιση υγείας, δεν βιαζόμουν να πάρω ένα νέο συμβόλαιο. Μετά από περίπου 2 εβδομάδες στη νέα μου δουλειά έκανα αίτηση για ασφάλιση υγείας. Αυτό ήταν πριν από το Obama Care (ACA) και χρειάστηκαν συνήθως 1 έως 3 εβδομάδες για να εγκριθεί για νέα ασφάλιση υγείας. Περίπου μια εβδομάδα μετά την αίτηση, είχα ένα τρομερό ατύχημα. Το μόνο πράγμα που θυμάμαι στο ασθενοφόρο είναι ο γιατρός να ρωτά αν είχα ασφάλεια υγείας. Αφού είπα όχι, με πήγαν στο νοσοκομείο της κομητείας όπου έμεινα για 4μιση μέρες. 2 μήνες αργότερα, χαμένες προμήθειες και λογαριασμός νοσοκομείων 72.000 δολαρίων, ήμουν έτοιμος να αρχίσω να δουλεύω ξανά με μια ιστορία για να προειδοποιήσω τους άλλους για τους κινδύνους που κρύβει η έλλειψη ασφάλισης υγείας. Μια φορά που χρειαζόμουν πραγματικά ασφάλιση υγείας και δεν την είχα.

Μπορεί να μην είχα καλύψει τους ιατρικούς μου λογαριασμούς, αλλά ένα πράγμα που αναφέρω πάντα στους πελάτες μου είναι πόσο καλά μου απέδωσε το σχέδιο ατυχημάτων μου. Είχα κάνει μία πληρωμή 4,80 $ για το συμβόλαιο. Δύο εβδομάδες μετά την έξοδο από το νοσοκομείο έλαβα μια επιταγή για πάνω από 10.000 $. Αν είχε εγκριθεί το συμβόλαιο υγείας μου, θα μπορούσα να εξοφλήσω την έκπτωση μου και να αφήσω πολλές χιλιάδες στην τσέπη μου για να συνεχίσω να “βάζω φαγητό στο τραπέζι” και να πληρώνω τους καθημερινούς λογαριασμούς. Είμαι πολύ ευγνώμων για την πολιτική ατυχημάτων, αλλά το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας είναι ότι ένα καλό σχέδιο υγείας είναι κάτι που θα πληρώσει τόσο εσάς όσο και τον γιατρό. Μην περιμένετε πολύ για να κάνετε αίτηση για κάλυψη υγείας, δεν θέλετε να υπάρχουν κενά στην κάλυψη.

Ακόμα κι αν βρίσκεστε μεταξύ των εργασιών, περιμένετε να ξεκινήσει η ομαδική κάλυψη ή απλώς δεν είχατε την ευθύνη σε αυτό το μέτωπο στο παρελθόν, πάρτε κάτι. Δεν χρειάζεται να κοστίσει πολύ. Μπορεί να είναι ένα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα 60 $ με υψηλή έκπτωση. Προτιμώ να επεξεργαστώ πληρωμές για ένα πρόγραμμα διάρκειας 7.500 που εκπίπτει από ένα νοσοκομειακό λογαριασμό 72.000 $. Μην μείνετε μια μέρα χωρίς υγειονομική κάλυψη.

Σχολιάστε