Φροντίδα ανώτερης γάτας

Η φροντίδα της ηλικιωμένης γάτας είναι είτε μια εύκολη κατάσταση είτε μια πολύ δύσκολη κατάσταση για τις γάτες και τους ιδιοκτήτες. Μπορεί να είναι εύκολο εάν η σωστή παρακολούθηση των τροφίμων, οι τακτικές επισκέψεις στον κτηνίατρο και η σωστή άσκηση ήταν συνεχείς συνήθειες. Εάν όχι, αυτή η περίοδος της ζωής των κατοικίδιων θα είναι δύσκολη για την ηλικιωμένη γάτα και τον ιδιοκτήτη, καθώς και οι λογαριασμοί του κτηνιάτρου θα είναι μεγαλύτεροι. Η πρόληψη είναι το παν.

Τα περισσότερα προβλήματα υγείας για τη φροντίδα των ηλικιωμένων γατών οφείλονται σε ακατάλληλη φροντίδα και έλλειψη κατανόησης της πραγματικότητας του τι είναι οι ανάγκες των αιλουροειδών. Η παχυσαρκία είναι το νούμερο ένα (1) πρόβλημα υγείας που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι γάτες.

Πόσες φορές έχουμε δει γάτες που πρέπει να ζυγίζουν 7 έως 12 κιλά να φαίνονται σαν να ζυγίζουν 85 κιλά; Όταν αυτοί οι ιδιοκτήτες ερωτώνται σχετικά με αυτό, απαντούν λέγοντας ότι δεν θέλουν να είναι κακοί στερώντας τροφή από το κατοικίδιό τους. Τους ταΐζουν και επιτραπέζιο φαγητό, αυτό δεν είναι καθόλου ωφέλιμο. Οι γάτες απαιτούν συνεχή πρόσληψη τροφών με πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και οι επιτραπέζιες τροφές δεν την παρέχουν. Όπως και οι άνθρωποι, η υπερβολική πρόσληψη ακατάλληλων τύπων υδατανθράκων τους κάνει παχύσαρκους.

Τα γατάκια πρέπει να τρώνε πολλές φορές την ημέρα μέχρι να ωριμάσουν λόγω του μεγέθους του στομάχου τους. Η σωστή φροντίδα των ηλικιωμένων γατών απαιτεί να τρώνε μόνο δύο φορές την ημέρα. Σηκώστε το μπολ φαγητού αφού τελειώσει το πρωινό τάισμα και αφήστε το ξανά περίπου 12 ώρες αργότερα. Ξεκινήστε αυτήν την πρακτική αμέσως όταν τα γατάκια γίνουν έφηβοι και θα είναι πάντα συνηθισμένα σε αυτό το πρόγραμμα. Μην αισθάνεστε άσχημα για αυτό γιατί η άλλη πλευρά είναι πολύ επιζήμια για την υγεία τους. Η παχυσαρκία προσθέτει περιττό τεράστιο άγχος στην καρδιά, το συκώτι, τα έντερα και τα νεφρά.

Οι τροφές για τη φροντίδα των ηλικιωμένων γατών που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τη σωστή διατροφή και τις συμπληρωματικές ανάγκες. Τα πάντα υπάρχουν στο φαγητό. Δεν πρέπει να δοθεί τίποτα άλλο. Για γάτες που έχουν προβλήματα με τριχόμπαλες, αγοράστε τις σακούλες τροφής που αναγράφουν “Hairball” στη συσκευασία. Η μόνη τροφή που θα φάνε οι γάτες μου είναι από τη μάρκα Hills Science Diet. Θα εκπλαγείτε με το πόσο καλά λειτουργεί αυτό το φαγητό όταν συνειδητοποιήσετε ότι δεν έχετε δει μπάλες μαλλιών εδώ και καιρό.

Οι τακτικές επισκέψεις στον κτηνίατρό σας είναι απαραίτητες για τη φροντίδα των ηλικιωμένων γάτας. Οι ασθένειες θα αναγνωρίζονται στα αρχικά τους στάδια. Οι κοινές ασθένειες των αιλουροειδών είναι ο καρκίνος, τα δόντια, το έντερο, τα νεφρά, η λιπίδωση, η αναιμία, ο διαβήτης, η καρδιά, το συκώτι, οι πέτρες στην ουροδόχο κύστη και η αρθρίτιδα.

Η προληπτική φροντίδα είναι απαραίτητη για την προσθήκη ετών στη διάρκεια ζωής των γατών. Ο κτηνίατρός σας θα σας ενημερώσει για τη συνιστώμενη συχνότητα επισκέψεών του.

Το να συνηθίσουν τα γατάκια να βρίσκονται τα δάχτυλά τους στο στόμα τους και να συνεχίσουν αυτή την πρακτική σε όλη την ενηλικίωση, τα προετοιμάζουν για επισκέψεις στον κτηνίατρο. Οι γιατροί και το προσωπικό πρέπει να κολλήσουν τα δάχτυλά τους εκεί για λόγους εξέτασης. Δεν θέλετε μια γάτα που δαγκώνει, σωστά; Θα το εκτιμήσετε πραγματικά αυτό όταν πρέπει να τους αναγκάσετε να ταΐσετε “χάπια” για φάρμακα φροντίδας ηλικιωμένων γάτας. Εάν υπάρχει ταινία, το φάρμακο έρχεται σε χάπια.

Το διασκεδαστικό μέρος της φροντίδας των ηλικιωμένων γατών είναι η περιποίηση μακρυμάλλης γατών κάθε μέρα. Άλλοι πρέπει να περιποιούνται δύο φορές την εβδομάδα. Βουρτσίστε ή χτενίστε προς την αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που απλώνουν τα μαλλιά για να βοηθήσετε να κατεβείτε κοντά στην επιδερμίδα και τις ρίζες των μαλλιών. Η περιποίηση με αυτόν τον τρόπο φέρνει τα έλαια μαλλιών στα μέρη των μαλλιών που το χρειάζονται. Θα παρατηρήσετε ψύλλους, ψείρες, ακάρεα ή τσιμπούρια» και έτσι θα σας επιτρέψετε να θεραπεύσετε αμέσως και πριν ξεφύγει από τον έλεγχο. Η περιποίηση είναι ο τέλειος τρόπος για να δεθείτε με το αιλουροειδές σας και η γάτα σας λατρεύει το δέσιμο με αυτόν τον τρόπο γιατί έτσι γίνεται στην άγρια ​​φύση.

Το έντονο παιχνίδι με γάτες εσωτερικού χώρου είναι σημαντικό για τη φροντίδα των ηλικιωμένων γάτας. Αυτή είναι η μόνη φορά που έχουν την ευκαιρία να ασκηθούν και ως αποτέλεσμα κοιμούνται πιο ήσυχα.

Θυμηθείτε, η διαχείριση βάρους, οι σωστές τροφές και τα συμπληρώματα, η περιποίηση, η έντονη άσκηση και οι τακτικές επισκέψεις σε κτηνιάτρους ξεκινώντας ως γατάκια κάνουν εύκολη τη φροντίδα των ηλικιωμένων γατών.

Του Drew Mezo

Σχολιάστε