Ψωνίζετε για ένα νέο πρόγραμμα ασφάλισης υγείας ή οδοντιατρικής;

Εάν είστε ένας από τους πολλούς αυτοαπασχολούμενους ή εργάζεστε σε έναν εργοδότη που δεν προσφέρει ασφαλιστικά οφέλη, θα πρέπει να ψωνίσετε μόνοι σας ή με τη βοήθεια ενός ασφαλιστικού πράκτορα για την υγεία και το οδοντιατρικό συμβόλαιο. Για κάποιους αυτό μπορεί να φαίνεται συντριπτικό, αλλά πραγματικά χρειάζεται μόνο λίγη έρευνα για να κατανοήσουν καλύτερα τον τρόπο οργάνωσης των ασφαλιστικών προγραμμάτων.

Όταν διαβάζετε ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο υγείας θα συναντήσετε συγκεκριμένους όρους ασφάλισης. Αυτοί οι όροι σας λένε τι είστε υπεύθυνοι να πληρώσετε και τι θα πληρώσει η ασφαλιστική εταιρεία.

Copay – Πρόκειται για μια συμφωνία επιμερισμού του κόστους στην οποία ο ασφαλισμένος πληρώνει ένα προκαθορισμένο ποσό και η ασφαλιστική εταιρεία πληρώνει το υπόλοιπο. Παράδειγμα: Έχετε μια αντικαταβολή $50 για μια επίσκεψη σε γιατρό όπου το κόστος είναι $80. Πληρώνετε τα $50 και η ασφάλεια πληρώνει $30.

Εκπίπτει – Αυτό είναι το ποσό που ο ασφαλισμένος είναι υπεύθυνος να πληρώσει πριν αρχίσει να πληρώνει η ασφάλιση. Όσο υψηλότερες είναι οι εκπτώσεις, τόσο χαμηλότερο είναι το μηνιαίο κόστος.

Συνασφάλιση – Αυτή είναι μια άλλη συμφωνία επιμερισμού κόστους, αλλά σε αυτήν πληρώνετε ένα ορισμένο ποσοστό και η ασφαλιστική εταιρεία πληρώνει άλλο ένα ποσοστό. Παράδειγμα: Η επίσκεψη στο γραφείο σας κοστίζει 80 $ και είστε υπεύθυνοι για το 30% που είναι 24 $, επομένως ο ασφαλιστής θα πληρώσει το 70% που σε αυτήν την περίπτωση είναι 56 $.

Περίοδος αναμονής – Αυτός είναι ένας τρόπος για τις ασφαλιστικές εταιρείες να μειώσουν το κόστος και να αποφύγουν να πληρώσουν για προϋπάρχουσες συνθήκες. Οι περίοδοι αναμονής ποικίλλουν, αλλά ενδέχεται να αντιμετωπίσετε περιόδους αναμονής από 1 έως 12 μήνες για υπηρεσίες που θα καλυφθούν αργότερα.

Οι οδοντιατρικές ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν πολλά προγράμματα, αλλά οι περισσότερες εμπίπτουν στην κατηγορία ενός προγράμματος αποταμίευσης, ενός προγράμματος δικτύου ή ενός προγράμματος σταθερών παροχών. Κάθε σχέδιο θα αφορά προληπτικές, βασικές και σημαντικές υπηρεσίες. Οι καταναλωτές πρέπει να ενημερωθούν για το τι σημαίνει όλο αυτό, επειδή οι τρεις βασικοί τύποι σχεδίων είναι πολύ διαφορετικοί.

Το οδοντιατρικό πρόγραμμα αποταμίευσης είναι φθηνό και προσφέρει μόνο εκπτώσεις δικτύου. Οι περισσότερες διαφημίζουν εκπτώσεις από 20% έως 65% ανάλογα με τον πάροχο που θα επιλέξετε. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι αυτά τα σχέδια είναι άχρηστα και δεν προσφέρουν πολλά οφέλη, αλλά είναι τέλεια για άτομα που χρειάζονται μόνο καθαρισμούς, λίγες βασικές υπηρεσίες και καθόλου σημαντικές υπηρεσίες. Το άλλο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι ότι το δίκτυο και το πρόγραμμα σταθερών παροχών έχουν ένα μέγιστο ποσό παροχών ανά έτος. Αυτό το σχέδιο δεν το κάνει, επομένως θα μπορούσε επίσης να αυξήσει ένα σχέδιο δικτύου.

Ένα πρόγραμμα δικτύου έχει αντίστοιχες πληρωμές και αφαιρέσεις. Προσφέρει περισσότερη κάλυψη με έμφαση στις προληπτικές υπηρεσίες και τυχαίνει να είναι η πιο ακριβή επιλογή. Αυτό το πρόγραμμα θα πληρώσει συνήθως το 100% των προληπτικών υπηρεσιών σας και τα ποσοστά των βασικών και των βασικών σας σπουδών. Κάποιοι θα έχουν περίοδο αναμονής σε αυτές τις υπηρεσίες και κάποιοι δεν καλύπτουν καθόλου σημαντικές υπηρεσίες. Πρέπει να καθορίσετε εάν διατρέχετε τον κίνδυνο να χρειαστείτε σημαντικές υπηρεσίες ή εάν μπορείτε να αυξήσετε το πρόγραμμα με ένα πρόγραμμα αποταμίευσης.

Το πρόγραμμα σταθερών παροχών πληρώνει προκαθορισμένα μετρητά για καλυπτόμενες υπηρεσίες. Εάν η οικογένειά σας δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά ένα πρόγραμμα δικτύου, αυτή είναι η επόμενη καλύτερη επιλογή σας. Αυτό δεν έχει εκπτώσεις, αλλά πρέπει να πληρώσετε τη διαφορά μεταξύ της πάγιας παροχής και του οδοντιατρικού λογαριασμού. Το καλύτερο είναι ότι δεν υπάρχουν δίκτυα, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε όποιον οδοντίατρο θέλετε. Μπορείτε επίσης να γίνετε καλύτερος καταναλωτής επειδή μπορείτε να ρωτήσετε τον οδοντίατρο ποιες είναι οι τιμές τους για να μεγιστοποιήσετε το σταθερό σας όφελος. Αυτό το πρόγραμμα μπορεί επίσης να επαυξηθεί με το οδοντιατρικό πρόγραμμα αποταμίευσης επειδή τα χρήματα αποστέλλονται σε εσάς, όχι στον οδοντίατρο.

Η κατανόηση συγκεκριμένων όρων ασφάλισης μπορεί να γίνει αποθαρρυντική όταν εξετάζετε ένα συμβόλαιο που μπορεί να έχει μήκος πάνω από 30 σελίδες. Οι καταναλωτές πρέπει να κάνουν την έρευνά τους, αλλά συνιστώ να μιλήσουν με έναν επαγγελματία. Ο αδειούχος ασφαλιστικός πράκτορας έχει εκπαιδευτεί και κατανοεί τις ιδιαιτερότητες των συμβολαίων. Είναι καλύτερα προετοιμασμένοι να εξηγήσουν τις αποχρώσεις που μπορεί να παρακάμψετε.

Σχολιάστε