10 Ιδέες διαδικτυακού μάρκετινγκ ασφαλιστικών πρακτορείων για πράκτορες και μεσίτες

Η έναρξη μιας εκστρατείας μάρκετινγκ στο Διαδίκτυο ή ακόμα και η βελτίωση μιας υπάρχουσας μπορεί να είναι μια πρόκληση. Από πού πρέπει να ξεκινήσουν οι ασφαλιστικοί φορείς και σε τι πρέπει να επικεντρωθούν; Ακολουθούν 10 υπέροχες διαδικτυακές ιδέες που θα βοηθήσουν την εταιρεία σας να βελτιώσει τις πρωτοβουλίες διαδικτυακού μάρκετινγκ.

1. Blog και Vlog

Το blogging είναι ένας φανταστικός τρόπος για να επιδείξετε την εμπειρία σας και να προσελκύσετε επισκέπτες στον ιστότοπό σας. Τα γενικά θέματα συνήθως χάνονται στο ανακάτεμα. Σκεφτείτε να γράψετε για πολύ συγκεκριμένα θέματα που σχετίζονται με τους πελάτες και τις προοπτικές σας. Εάν, για παράδειγμα, είστε ασφαλιστικό πρακτορείο φορτηγών, αυτό σημαίνει θέματα σχετικά με ενημερώσεις CSA, κανονισμούς DOT, οικονομία καυσίμων, διαχείριση στόλου, κλοπή καυσίμων, κλοπή φορτίου κ.λπ. Χρησιμοποιήστε βίντεο για να κάνετε τα ιστολόγιά σας πιο συναρπαστικά και κολλώδη. Και βεβαιωθείτε ότι τα ιστολόγιά σας (και ο ιστότοπός σας) είναι φιλικά προς κινητά!

2. Βελτιώστε το SEO της κατάταξης/ασφαλιστικής σας εταιρείας Google

Η κατάταξη της Google είναι ένα από τα ιερά δισκοπότηρα του διαδικτυακού μάρκετινγκ. Το να είσαι στην πρώτη σελίδα είναι εκεί που βρίσκεται. Κατά την αξιολόγηση των πρωτοβουλιών σας στο διαδικτυακό μάρκετινγκ, να έχετε κατά νου πώς μπορούν να επηρεάσουν θετικά την κατάταξή σας στις μηχανές αναζήτησής σας. Παρακολουθήστε την πρόοδό σας στο SEO και ελέγξτε τα αναλυτικά στοιχεία του ιστότοπού σας για να προσδιορίσετε από πού προέρχεται η επισκεψιμότητά σας.

3. Δημιουργήστε μια σειρά Webinar

Δεν υπάρχουν αρκετά πρακτορεία που εκμεταλλεύονται τα διαδικτυακά σεμινάρια. Τα μηνιαία ή και τριμηνιαία διαδικτυακά σεμινάρια κάνουν πολλά για να σας ανεβάσουν από ομάδα πωλήσεων ασφαλίσεων σε σύμβουλο και σύμβουλο. Τα διαδικτυακά σεμινάρια μπορούν να καταγραφούν και να προσφερθούν ως ψηφιακή εγγύηση υψηλής αξίας κατόπιν ζήτησης μετά το διαδικτυακό σεμινάριο. Και τα διαδικτυακά σεμινάρια παρέχουν έναν λόγο υψηλής αξίας για να επικοινωνήσετε με πελάτες και υποψήφιους πελάτες σε συνεχείς καμπάνιες στάγδην email.

4. Χρησιμοποιήστε το Explainer Videos

Τα επεξηγηματικά βίντεο, που αναφέρονται επίσης ως βίντεο με πρόταση αξίας ή πίνακα, μπορεί να είναι πολύ χρήσιμα για το διαδικτυακό μάρκετινγκ επειδή είναι συνήθως σύντομα, κολλώδη, διασκεδαστικά και επαναχρησιμοποιήσιμα σε πολλά μέσα. Μπορούν να αναρτηθούν στον ιστότοπο του ασφαλιστικού σας γραφείου, στο επώνυμο κανάλι σας στο YouTube, σε βιντεολόγια και σε μια καμπάνια μάρκετινγκ μέσω email. Μπορείτε να δώσετε την καλύτερη προσφορά πωλήσεων σε κάθε υποψήφιο. Δημιουργήστε βίντεο για κάθε μεγάλο σιλό της εταιρείας σας (εμπορικές γραμμές, προσωπικές γραμμές, παροχές, κατασκευή, μεταφορές με φορτηγά κ.λπ.) και διανείμετε τα ευρέως χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

5. Μεγιστοποιήστε τα Social Media

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι συχνά ένας αναξιοποίητος πόρος για τους περισσότερους φορείς. Τουλάχιστον, κάθε εταιρεία θα πρέπει να έχει επαγγελματική και επώνυμη παρουσία σε όλες τις μεγάλες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων, συμπεριλαμβανομένων των LinkedIn, Facebook, Twitter, YouTube και Google+. Από εκεί και πέρα ​​θα πρέπει να έχουν έναν «σεβαστό» αριθμό ακολούθων. Η διαφήμιση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να είναι αποτελεσματική για τις εταιρείες, αλλά αυτή είναι μια πιο σύνθετη πρωτοβουλία και θα πρέπει είτε να στελεχωθεί εσωτερικά είτε να ανατεθεί σε έναν ειδικό.

6. Δημιουργήστε μια σελίδα εταιρείας Google+

Παρόλο που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν χρησιμοποιούν το Google+, η Google θα σας ανταμείψει με μια καλύτερη κατάταξη σελίδας εάν δημιουργήσετε μία και δημοσιεύετε τακτικά. Χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά και θα αξίζει τον κόπο για να βελτιώσετε την πρωτοβουλία βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης του ασφαλιστικού γραφείου σας.

7. Αξιοποιήστε Μαρτυρίες Πελατών ή Βινιέτες Μελέτης Περιπτώσεων

Οι ευχαριστημένοι πελάτες θα πουλούν πάντα την επιχείρησή σας καλύτερα από ό,τι μπορείτε. Δημιουργήστε προφίλ στους πιστούς πελάτες σας και κάντε τους μερικές ερωτήσεις σχετικά με το τι τους αρέσει στην εταιρεία σας. Ακόμα καλύτερα, δημιουργήστε ένα βίντεο και δημοσιεύστε το στον ιστότοπό σας. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε ανώνυμα βινιέτες μελέτης περίπτωσης, σύντομες μελέτες περιπτώσεων ιστοριών επιτυχίας πελατών χρησιμοποιώντας τον τύπο της επιχείρησης και τη γενική τοποθεσία, αλλά όχι τα ονόματά τους.

8. Χρησιμοποιήστε το LinkedIn στο πλήρες δυναμικό του (και ζητήστε από τους υπαλλήλους σας να σας βοηθήσουν)

Εάν η εταιρεία σας είναι εμπορικές γραμμές ή πρακτορείο παροχών, το LinkedIn είναι το κατάλληλο μέρος. Θα πρέπει να επενδύσετε χρόνο στο LinkedIn για να εξασφαλίσετε μια επαγγελματική εταιρική σελίδα, συνεχείς αναρτήσεις και να δημιουργήσετε μια πολιτική που θα βοηθά τους υπαλλήλους σας να βοηθήσουν τις προσπάθειες μάρκετινγκ της εταιρείας σας στο LinkedIn. Εγγραφείτε σε ομάδες και δημιουργήστε τις δικές σας για να επεκτείνετε την προσέγγισή σας.

9. Δελτία Τύπου – Δελτία Τύπου

Τα Δελτία Τύπου, που συχνά αναφέρονται ως Δελτία Ειδήσεων στον ταχέως μεταβαλλόμενο κόσμο των δημοσίων σχέσεων, προσφέρουν στα πρακτορεία μια εξαιρετική διαδικτυακή ευκαιρία να επεκτείνουν την αναγνώριση της επωνυμίας τους και να βελτιώσουν τη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης των ασφαλιστικών τους εταιρειών. Υπάρχουν τόσο δωρεάν υπηρεσίες όσο και υπηρεσίες επί πληρωμή που είναι διαθέσιμες στα πρακτορεία. Περιττό να πούμε ότι όλα τα Δελτία Ειδήσεων θα πρέπει να ξεκινούν ως ανάρτηση στον ιστότοπο του ασφαλιστικού σας γραφείου, στη συνέχεια να μεταβούν σε μια υπηρεσία Δελτίων Ειδήσεων και μετά να προωθηθούν μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

10. Χρησιμοποιήστε ενημερωτικά δελτία μέσω Διαδικτύου/Email

Τα ηλεκτρονικά ενημερωτικά δελτία παρέχουν στα πρακτορεία μια ευκαιρία για υψηλής ποιότητας, άμεση επικοινωνία με πελάτες και υποψήφιους πελάτες. Υπάρχουν πολλές λύσεις που βασίζονται στο cloud που παρέχουν ελκυστικά, συμβατά με κινητά πρότυπα ενημερωτικών δελτίων. Εναλλακτικά, μπορείτε να αναθέσετε αυτήν την πρωτοβουλία σε μια εξειδικευμένη εταιρεία μάρκετινγκ ασφαλίσεων. Μια εξαιρετική καμπάνια ενημερωτικού δελτίου μάρκετινγκ μέσω email μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στις προσπάθειες διαδικτυακού μάρκετινγκ.

Εάν η εταιρεία σας δεν διαθέτει τους εσωτερικούς πόρους για να ολοκληρώσει τις διαδικτυακές σας πρωτοβουλίες, εξετάστε το ενδεχόμενο να τις αναθέσετε σε μια εξειδικευμένη εταιρεία μάρκετινγκ ασφαλιστικών πρακτορείων.

Σχολιάστε